ابراهیم کامران، کارشناس قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در خصوص اولویتهای کاری معاونت قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: به نظر بنده معاونت قرآن و عترت در یک ساله گذشته عملکرد خوبی داشته است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین خواستههای جامعه قرآنی از معاونت قرآن و عترت با ریاست حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی این است که برنامههای حمایتی این معاونت از برنامهها و موسسات فرهنگی قرآن و عترت ادامه پیدا کند.
کامران افزود: در دوره قبلی معاونت برنامههای خوبی در زمینه رفع مشکلات مالی موسسات فرهنگی قرآن و عترت که زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت میکردند، انجام داد؛ همچنین تلاشها برای جذب اعتبارات و تدارک بودجه لازم نیز از دیگر اولویتهای معاونت قرآن وعترت میتواند باشد.
وی تصریح کرد: انتظار موسسات قرآنی این است که اقدامات خوبی که در سالهای قبلی و دو دوران ریاست حجتالاسلام محمدی و خواجهپیری طرحریزی شد، متوقف نشود و تداوم پیدا کند؛ بلکه این حرکات با برنامهریزی و سیاستگذاری درست و راهبردی تقویت شود.
این فعال قرآنی گفت: تایید برنامههای معاونت قرآن و عترت که مکمل اقدامات دولت نهم و دهم بود به این معنا نیست که این فعالیتها همراه با کاستی نبوده است، بلکه طبیعی است که این فعالیتهای گسترده در بعضی از ابعاد دچار ضعف و نقصان نیز بود و مجموع این اقدامات باعث شد که برنامههای قرآنی در جامعه تاثیر بیشتری داشته باشد.
تسریع روند صدور مجوز موسسات قرآنی
وی یادآوری کرد: یکی از دشواریهایی که فعالان قرآنی با آن روبرو هستند، روند طولانی و خستهکننده دریافت مجوز موسسات فرهنگی قرآن و عترت است که مجدانه از مسئولان خواستاریم که روندی را ترتیب دهند تا این مراحل با سهولت و تسریع بیشتری دنبال شود.
کارشناس قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر خاطرنشان کرد: طی روال اداری برای صدور مجوز موسسات فرهنگی قرآن و عترت احتیاج به زمان دارد، اما باید توجه کرد که بسیاری از این اتلاف وقت روند اداری معاونت است که میتوان با برنامهریزی، مدت زمان انتظار متقاضیان تاسیس موسسات قرآنی را به حداقل کاهش داد.
وی ادامه داد: بخش صدور مجوز و امورموسسات فرهنگی قرآن و عترت در این معاونت تصمیماتی را اتخاذ کرد که مصاحبههای متقاضیان تاسیس موسسات قرآنی در محل سکونت آنها و توسط تیم مصاحبهگر استانی انجام شود. این تصمیم خوبی بود که تا حدی از فرآیند انتظار متقاضیان کاست، اما همچنان پیچ و خمهای اداری وقتگیر وجود دارد.
کامران اظهار کرد: نکته دیگر که معاونت قرآن و عترت باید آن را در نظر بگیرد، نحوه تعامل با شورای توسعه فرهنگ قرآنی است که مصوب کرده است جلسات شورای فرهنگ عمومی استانها با حضور نمایندگان دستگاههای فعال قرآنی برگزار شود، اما مصوبات این جلسات در استانها به خاطر نبود پشتوانه و حمایت مالی دارای ضمنات اجرایی نیست.
وی گفت: البته در این زمینه قولهای مساعدی برای دریافت بودجه شورای توسعه فرهنگ عمومی استان بوشهر داده شده است که پیشبینی میشود طی دو ماه آینده پرداخت شود.