داود تکفلاح، مدیر طرح و برنامه سازمان دارالقرآنالکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره برنامههای سازمان دارالقرآن در سال 93 گفت: هماکنون در حال تدوین برنامههای سال 93 هستیم و زمانی که تدوین این برنامهها به پایان برسد، جلسات مختلفی را نیز به منظور برنامهریزیهای نهایی برگزار خواهیم کرد.
مدیر طرح و برنامه سازمان دارالقرآن با تأکید بر تلاش این سازمان برای افزایش همکاری با سازمانها و دستگاههای قرآنی و فرهنگی کشور، افزود: رویکرد ما در تدوین برنامههای سال آتی این است که از دستگاههایی مانند وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش، سازمان اوقاف و امور خیریه، سپاه، بسیج و همچنین سازمان صدا و سیما نیز استفاده کنیم و کارهای مشارکتی خود را با این دستگاهها افزایش دهیم.
وی ادامه داد: تلاش داریم تا طی افزایش همکاری و مشارکت با دستگاهها و نهادهای قرآنی و فرهنگی، گستره بیشتری را تحت پوشش داشته باشیم و بتوانیم کارهای اثربخشتری را دنبال کنیم و از این طریق شاهد تعامل و همافزایی بیشتری میان جامعه قرآنی کشور باشیم.
حضور گروههای ارزیاب برای نظارت بر فعالیتهای استانی
تکفلاح با اشاره به بحث نظارت بر فعالیت ادارات تبلیغات اسلامی در استانها عنوان کرد: نظارت بر فعالیتها و برنامههایی که از سوی سازمان دارالقرآنالکریم به استانها اعلام میشود، به چند روش انجام میشود که یکی از این روشها حضور گروههای ارزیاب در استانها و نظارت بر فعالیتهای مختلف در استانها است.
وی ادامه داد: یکی از روشهای دیگری که هر ساله برای نظارت بر فعالیت استانها انجام میدهیم، گرفتن خبر از فعالان قرآنی و رصد کردن اخباری است که در استانها اتفاق میافتد؛ همچنین اخباری که در خبرگزاریها منتشر میشود و بازخوردهایی که از برنامههای قرآنی استانها مشاهده میشود، از دیگر روشهایی است که برای نظارت بر فعالیت استانها مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر طرح و برنامه سازمان دارالقرآن اظهار کرد: همچنین جمعآوری نظرات صاحبنظران و کارشناسان قرآنی درباره برنامههای اجرایی در استانها، نظرات نمایندگان مجلس به اضافه گزارشهای مکتوبی که هر سه ماه یک بار از استانها به سازمان دارالقرآن ارسال میشود، از دیگر روشهایی هستند که در ارزیابی عملکرد استانها در نظر گرفته میشوند.
مشکلات بودجهای و اعتباری مانع نظارت بر فعالیت استانها نشده است
وی درباره ارزیابی و نظارت بر فعالیت استانها در سال جاری گفت: مرحله اول نظارت بر فعالیت استانها در سال جاری به پایان رسیده و مشکلات بودجهای و اعتباری مانع نظارت بر فعالیتها نشده است و تا پایان سال جاری نیز بحث نظارت را از طریق روشهای مختلف دنبال خواهیم کرد.
تکفلاح با بیان اینکه 80 درصد از فعالیتهای پیشبینی شده برای سال 92 انجام شده است، افزود: برخی از برنامهها که مربوط به زمان خاص مثلاً بازگشایی مدارس یا مناسبت خاص بوده و به دلیل کمبود اعتبارات برگزار نشده است، به این دلیل که زمان برگزاری آن مناسبتی بوده، دیگر برگزار نمیشود.
وی یادآور شد: سایر برنامههایی که به دلیل کمبود اعتبارات برگزار نشدهاند، اما مربوط به زمان و مناسبت خاص نبودهاند، حذف نمیشوند و اگر برنامهای باشد که به دلیل کمبود اعتبارات در سال جاری برگزار نشده، سال آینده اجرا میشود و در مجموع امسال برنامهای نخواهیم داشت که به دلیل کمبود بودجه اجرا نشود.