حجتالاسلام حسینعلی بهرامی، امام جمعه جونقان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، ائمه معصوم(ع) را واسطه فیض پروردگار عالم بر انسان و شیعیان دانست.
وی اظهار کرد: ائمه معصوم(ع) هادی مطلق خداوند بر روی زمین هستند و قبور و مرقد آنها محل نزول رحمت و برکت است که بهواسطه زیارت آنها رحمت و فیض الهی شامل بندگان خواهد شد.
حجتالاسلام بهرامی با اشاره شهادت امام رضا(ع) زیارت این امام همام را منشأ برکات فراوان برای شیعیان دانست و تصریح کرد: در روایات آمده است که زیارت مرقد امام رضا(ع) برابر با 700 حج مقبول است که این مسئله نشان از فضیلت بالای امام رضا(ع) در نزد پروردگار متعال است.
ارتباط قلبی با ائمه(ع) ملاک دوستداری ایشان است
وی ارتباط قلبی با ائمه معصوم(ع) را ملاک دوستداری و حب آنها دانست و خاطرنشان کرد: معیار و میزان سنجش محبت و علاقه به ائمه معصوم(ع) ارتباط قلبی با آنها است که زمینه رشد و کمال انسان را فراهم خواهد کرد.
حجتالاسلام بهرامی زیارت امام رضا(ع) را حج فقرا دانست و تصریح کرد: زیارت حضرت امام رضا(ع) در روایات دینی برابر با زیارت خانه خدا است؛ بنابراین تدبر، تفکر و برقرار ارتباط قلبی با این امام همام باید مورد توجه قرار گیرد.
وی رأفت و محبت امام رضا(ع) را یکی از ویژگیهای بارز ایشان دانست و تصریح کرد: امام رضا(ع) به جهت قرارگیری در یک موقعیت خاص زندگی صفات کرامت و رأفت ایشان ظهور بیشتری داشته است تا جایی که ایشان را «امامالرئوف» لقب میدهیم.
به گفته وی، این امر که امام حسن مجتبی(ع) به «کریم اهلبیت» ملقب شده و امام رضا(ع) را «امامالرئوف» میگویند، به این دلیل است که صفات کرامت و همچنین رأفت در ایشان به دلیل قرارگیری در موقعیتهای خاص زندگی، بیشتر ظهور کرده است.
حجتالاسلام بهرامی وضعیت سیاسی و علمی امام رضا(ع) در زمان خلفای عباسی را قابل تأمل و تدبر دانست و تصریح کرد: وضعیت سیاسی دوران حیات امام رضا(ع) یک وضع بسیار خاص و تعیینکننده بود؛ چرا که امام با رأفت و مهربانی خود توانسته بود مردم را بهسوی اسلام جذب کند و این برای دشمنان بسیار سخت بود.
انتقال امام رضا(ع) از مدینه به خراسان؛ نقطه عطفی در تاریخ اسلام
حجتالاسلام بهرامی به شجاعت، بصیرت و ذکاوت امام در مواجه با حکومت عباسی اشاره و خاطرنشان کرد: مدیریت سیاسی امام(ع) در مسئله انتقال ایشان از مدینه به خراسان نقطه عطفی در تاریخ اسلام است که تشریح و تبیین آن مسئله یکی از ضرورتهای کنونی جامعه است.
وی با بیان اینکه امام رضا(ع) در عرصه علمی و سیاسی زبانزد بود، خاطرنشان کرد: مناظرات علمی امام با دانشمندان و علمای دیگر مذاهب از نقطه برجسته زندگی ایشان در زمان حکومت عباسی بود که توانست بهواسطه علم الهی خود نقشه شوم مأمون را نقش برآب کند.
امام جمعه جونقان به بررسی مناظرههای امام رضا(ع) پرداخت و گفت: علی بن موسی الرضا(ع) در مناظره با علمای ادیان و مذاهب دیگر همانند مسیحی و یهودی فرصت را غنیمت شمرده و از آن برای تبلیغ دین اسلامی استفاده کرد.
حجتالاسلام بهرامی هدف از انتقال امام رضا(ع) از مدینه به خراسان را محدود کردن ایشان در گسترش اسلام عنوان کرد و گفت: مأمون با هدف محدود کردن دایره فعالیت سیاسی و دین امام(ع) در مدینه پیشنهاد انتقال ایشان را با روشهای خاص بیان کرد.
وی با اشاره به محبوبیت و مقبولیت بالای امام رضا(ع) در مدینه تصریح کرد: محبوبیت و مقبولیت امام رضا(ع) برای حکومت عباسی یک تهدید و خطر جدی محسوب میشد، بنابراین با تلاشهای فراوان عباسیان اقدام به انتقال امام از مدینه به خراسان کردند.