کد خبر: 1349767
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۲
مهمترین‌های رویدادهای مجازی این هفته؛

بحث داغ فیلترینگ تا بهشتی شدن یا جهنمی شدن با یک کلیک!

گروه فضای مجازی: مهم‌ترین رویداد‌های این هفته فضای مجازی کشور در مورد مصوبه شورای عالی فضای مجازی در رابطه با فیلترینگ و تصمیمات جدید برای کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه بود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان با اشاره به گسترش فزاینده ارتباطات از طریق دنیای مجازی، در نشست بررسی شبکه‌های اجتماعی، گفت: همسایه شدن در جهان اتفاق افتاده و باعث شده مردم ما وارد منظر اجتماعی با دنیای غرب شوند. ما در یک جهان بی‌مرز هستیم، فیلترینگ حتماً لازم است اما نباید سروصدای آن زیاد شود در حال حاضر ما ۱۰۰ درجه داد می‌زنیم و یک درجه عمل می‌کنیم. در صورتی که باید توجه کنیم وقتی فردی را از چیزی منع کنیم به سمت آن حریص‌تر می‌شود؛ فیلترینگ ما حرفه‌‌ای نیست و حوزه علمی را هم فیلتر می‌کند.



تقویت محتوای فارسی در فضای مجازی



وی تصریح کرد: جهان مجازی بزرگتر و پاسخگوتر از جهان واقعی است، اگر نتوانیم فضای مجازی را تبدیل به فضای کار کنیم به مرور زمان تبدیل به فضای سرگرمی یا فساد می‌شود چرا که محیط مجازی تراکم فساد و صلاح است. کلیک بین بهشت و جهنم در فضای مجازی نزدیک است. از بین رفتن مانع زبان در فضای مجازی معنای نگران‌کننده فرهنگی دارد. اگر نتوانیم با این محیط روبرو شویم فن مقابله با خطرات آن را هم نمی‌شناسیم. نمی‌توانیم هکرها را شناخته و جلو فعالیت آنها را بگیریم تا خود را در این محیط حفظ کنیم. محتوای فارسی برگ برنده ماست که باید تقویت شود.



فرمانده ناجا خواستار شد؛ نگاهی مجدد به شیوه فیلترینگ فعلی



سردار احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی در حاشیه دهمین جشنواره نظم و امنیت عمومی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اگر وی‌ چت دارای ویژگی‌های خوبی است، نباید کل سرویس را از دسترس خارج کرد، گفت: شورای عالی فضای مجازی در حضور رئیس‌جمهور تشکیل جلسه داد و در این جلسه به پیشنهاد نیروی انتظامی و حمایت وزیر ارتباطات مقرر شد کارگروهی در رابطه با نوسازی مصادیق مجرمانه و نوسازی فیلترینگ با روش‌های نوین ایجاد شود.



احمدی مقدم همچنین در مورد فیلتر شدن نرم‌افزار وی‌چت نیزگفت: کارگروه نوسازی مصادیق مجرمانه و نوسازی فیلترینگ با روش‌های نوین به پیشنهاد ناجا، نسبت به شناسایی مضرات برنامه‌ها اقدام کرده تا تنها بخش‌های مضر این برنامه‌ها حذف ‌شوند.



کمیته تعیین مصادیق مجرمانه باید زیر نظر شورای عالی فضای مجازی قرار بگیرد



علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این هفته در رابطه با فیلتر شدن برخی نرم‌افزارها و شبکه‌های اجتماعی مانند وی‌چت، گفت: تعدادی از وزرای ذی‌ربط معتقد بودند که ما می‌توانستیم قسمت‌های زیان‌آور وی‌ چت مانند near by‌ که می‌تواند فساد‌آور باشد، فیلتر کنیم ولی اصل وی‌ چت یک وسیله ارتباطی است.



وی در پاسخ به این سوال که آیا در آینده شاهد رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی خواهیم بود یا خیر؟ گفت: این امر تابع کمیته تعیین مصادیق است.این کمیته باید زیر نظر شورای عالی فضای مجازی که بالاترین مرجع تصمیم‌گیر در این زمینه‌ است، بیاید. این کمیته، کمیته تعیین مصداق مجرمانه است و باید مقداری تجدیدنظر کرد، در این‌که هر چیزی را مصداق ندانند.



شورای عالی فضای مجازی درباره نحوه استفاده از نرم‌افزارهای ارتباطی سیاست‌گذاری کند



رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه با اشاره به افزایش استفاده از ارتباط در تلفن‌های همراه، گفت: شورای عالی فضای مجازی باید سیاست‌گذاری کلانی در این باره انجام دهد تا با ورود یک تکنولوژی نو بتوانیم آن را بومی‌سازی کنیم.



وی افزود: شورای عالی فضای مجازی، نهادی است که باید در جهت سیاست‌گذاری در این رابطه ورود کند، وزارت ارشاد باید متولی بخش فرهنگ باشد، بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به عهده وزارت ارتباطات و بخش امنیتی هم به عهده نهادهای امنیتی کشور باشد تا مجموعاً استفاده درستی از این نرم‌افزارها صورت گیرد.



 طراحی  تلفن همراه بومی امن



رضا کاظمی، محقق ایرانی موفق به طراحی و ساخت تلفن همراه بومی با قابلیت امحاکننده اطلاعات و برنامه‌ها شد. این تلفن همراه از ویژگی‌هایی نظیر رمزکننده انتها به انتهای مکالمه، پیامک و فایل، نهان‌نگار، پیام در مکالمه مانیترینگ و تحلیل پروسه‌های اجرایی، رمزکننده پیامک، داده و فایل‌های دلخواه، هشداردهنده شنونده غیرمجاز و امحاکننده اطلاعات، برنامه‌ها و سیستم عامل برخوردار است



فیلتر تانگو، وایبر، واتس آپ و کوکو در دستور کار قرار دارد



عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، اعلام کرد: برای فیلتر دامنه اصلی اینستاگرام هیچ دستوری صادر نشده است، البته این در حالی است که قبلا دستور فیلتر چندین صفحه مجرمانه از این سایت توسط کارگروه صادر و اجرا شده است.



وی درباره فیلتر شدن سایر نرم‌افزارهای خارجی  شبیه We chat نیز گفت: فیلتر شدن نرم‌افزارهای خارجی مشابه WE chat هم در دستور کار کارگروه است، فیلتر شدن نرم‌افزارهای ( Tango viber، Coco، Whats app) تانگو، وایبر، واتس آپ و کوکو در دستور کارگروه بوده و هنوز هم از دستور خارج نشده‌اند.



خرم‌آبادی تصریح کرد: استنباط من به عنوان دبیر کارگروه این است اگر کارگروه به این نتیجه برسد که نرم‌افزارهای داخلی مشابه وی‌چت می توانند نیاز ارتباطی صوتی و تصویری کاربران را برآورده کند کارگروه دستور فیلتر آنها را هم صادر می‌کند؛ البته این بستگی به نظر اعضای کارگروه دارد و همه اعضای کارگروه باید در این خصوص اظهارنظر کنند.



 



برگزاری مسابقات وبلاگ‌نویسی در سرتاسر کشور با موضوع 9 دی



از جمله این مسابقات می‌توان به ناحیه مقاومت بسیج شهید مطهری سپاه محمد رسول‌االله(ص) تهران بزرگ که جشنواره وبلاگ‌نویسی و عکاسی 9‌ دی را برگزار می‌کند، اشاره کرد.



همچنین شبکه وبلاگ‌نویسی «نقل قول» که با همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خوزستان، مسابقه وبلاگ‌نویسی «عاشورای انقلاب» را برگزار کرد و همچنین مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان که مسابقه وبلاگ‌نویسی «حماسه 9 دی» را برگزار می‌کند.

captcha