کد خبر: 1350021
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۱:۲۱
محمودی عنوان کرد:

کتابسازی در حوزه نشر دینی/ نیمی از ناشران قرآنی فعال هستند

ادب : مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی با اشاره به کتابسازی در حوزه نشر دینی به عنوان آسیب جدی در این حوزه گفت: در حال حاضر نیمی از ناشران قرآنی فعالیت می‌کنند.


سیدمحمدحسین محمودی، مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به مشکلات و دغدغه‌های ناشران قرآنی و دینی گفت: با توجه به بی‌توجهی و یا کم‌توجهی مسئولان فرهنگی به ناشران دینی و قرآنی، بسیاری از آنها کار نشر قرآنی را رها کرده و به نشر آثار دیگر پرداخته و یا از گردونه نشر خارج شده‌اند.



وی با بیان اینکه 1800 ناشر فعال در حوزه دین و قرآن فعالیت داشتند، افزود: متأسفانه طی سه سال اخیر، ناشران حوزه دینی و قرآنی ریزش زیادی داشته‌اند، به گونه‌ای که 50 درصد ناشران در این زمینه فعالیت می‌کنند و از این تعداد 10 درصد فعال و بقیه نیمه‌فعال هستند و تعداد دیگر نیز کار نشر را به کلی رها کرده‌اند.



اغلب ناشران دینی با مخاطب عام مواجه هستند



محمودی با بیان اینکه در حال حاضر 900 ناشر دینی و قرآنی فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه اغلب ناشران دینی و قرآنی با مخاطب عام مواجه هستند، از این رو باید با قیمت پایین‌تری آثار منتشر شده را عرضه کنند؛ همچنین در حال حاضر علاوه بر ضعف قدرت خرید مردم، گرایش کمتری برای مطالعه چنین کتاب‌هایی وجود دارد؛ از این رو فشار اقتصادی مضاعفی به ناشران این حوزه وارد می‌شود.



وی ادامه داد: با افزایش هزینه‌های اقتصادی مردم،‌ کتاب؛ این کالای مهم فرهنگی از سبد خانوار حذف می‌شود و یا در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد،‌ در این میان کتاب‌های دینی از همه حوزه‌های نشر مظلوم‌تر هستند و کمتر در سبد خانوار جای می‌گیرند، مگر اینکه فردی نیاز به این گونه کتاب‌ها را در خود احساس کند.



تعداد شمارگان کتاب‌های قرآنی با کاهش مواجه است



این ناشر قرآنی عدم حمایت ناشران این حوزه را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: نوسانات قیمت ارز سبب نوسان در بازار کاغذ و نشر شده و صدمات جدی به ناشر می‌زند؛ همچنین مالیاتی که از ناشر گرفته می‌شود،‌ ضربه نهایی را به او وارد می‌کند.



محمودی در ادامه به کاهش شمارگان کتاب‌های دینی و قرآنی اشاره و عنوان کرد: پیش از این ناشران این حوزه، شمارگان زیر پنج هزار نسخه منتشر نمی‌کردند‌ و در حوزه قرآن و ادعیه، حداقل شمارگان 20 – 10 هزار نسخه بود و اکنون تعداد شمارگان این کتاب‌ها با کاهش شدیدی مواجه است.



پروانه نشر با کاهش شمارگان کتاب باطل می‌شود



مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی تصریح کرد: یکی از آسیب‌های حوزه نشر دینی و قرآنی این است که ناشران اقدام به کتاب‌سازی می‌کنند، به این معنی که تعداد شمارگان کتاب‌های خود را بیش از آمار موجود ارائه می‌دهند، به عنوان مثال کتابی را که از آن 10 نسخه چاپ شده است، در اعلام وصول رقم سه هزار نسخه را به ارشاد اعلام می‌کنند و این امر برای حضور در نمایشگاه‌ها رایج‌تر است؛ چرا که باید تعداد عناوین کتاب آنها به حد نصاب برسد وگرنه از حضور در نمایشگاه باز می‌مانند و یا پروانه نشر آنها با شمارگان کم کتاب‌ها و عناوین آثار باطل می‌شود.

captcha