کد خبر: 1350174
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰
حجت‌الاسلام محمدی تبیین کرد:

تفاوت امور خیریه و وقف/ مدیریت واقف بر موقوفه حتی پس از مرگ

اجتماعی : رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: امور خیر به واسطه حوادث روزگار و سلایق اشخاص دچار تغییر و تحول و در برخی مواقع زوال می‌شود و این امر در قالب وقف هرگز اتفاق نمی‌افتد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز، 14 دی در همایش «بررسی نقش زنان در توسعه و ترویج فرهنگ وقف»، طی سخنانی فرهنگ وقف را چنین تعریف کرد و گفت: فرهنگ وقف یعنی اینکه نگذاریم روحیه تعاون، انفاق، ایثار، مساعدت، به فکر دیگران بودن و پرهیز از خود خواهی و خود محوری به فراموشی سپرده شود.



وی در ادامه با بیان اینکه وقف انفاق ماندگاری است که زمان و مکان ندارد و در طول تاریخ استمرار می‌یابد، اظهار کرد: در ایران اسلامی به برکت ایجاد انقلاب و مجاهدت امام خمینی(ره) و شهدا انجام کارهای خیر از سوی مردم در جامعه رونق گرفت ولی این امور باید رنگ و بوی ماندگاری پیدا بکند و این امر جز وقف میسر نیست. امور خیر به واسطه حوادث روزگار و سلایق اشخاص دچار تغییر و تحول و در برخی مواقع زوال می‌شود و این امر در قالب وقف هرگز اتفاق نمی‌افتد.



وی ادامه داد: واقف با انتخاب متولی پس از مرگ خود نیز می‌تواند اموال خود را آنگونه که دلخواه خود است مدیریت کند اما در انجام امور خیر چنین امری میسر نیست.



کم مهری برخی



حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی به کم مهری برخی مبنی بر انجام امور وقفی بدون در نظر گرفتن نقش سازمان اوقاف و امور خیریه اشاره و عنوان کرد: این حرکت ظلم در حق امام خمینی(ره) و انقلاب است که به احیای موقوفات پرداختند؛ ادارات اوقاف در سراسر کشور موقوفاتی که متولی ندارند و مجهول المتولی هستند را اداره می‌کند در واقع اوقاف با ثبت یک وقف، حامی واقف و موقوفه او هستند چرا که از این راه با ثبت سند اصل سرمایه از گزند تبهکاران به دور می‌ماند و آسیبی نمی‌بیند.



وقف‌های جمعی؛ راهی برای مشارکت همه



رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه هیچ فردی نباید خود را از سهیم شدن در ثواب وقف محروم بداند تصریح کرد: شعار همه واقف باشیم ما را متوجه این مهم می‌کند که همه افراد می‌توانند در هر میزان، مقدار و اندازه‌ای که توان دارند به وقف مال و سرمایه و یا حتی علم و دانش خود بپردازند، وقف‌های جمعی راهی برای مشارکت افرادی است که توانایی انجام وقف‌های بزرگ را ندارند.



حق و حقوق موقوفات باید به درستی ادا شود



حجت‌الاسلام محمدی با تاکید بر اینکه احیای وقف در ابعاد مختلف می‌تواند به جامعه کمک کند تصریح کرد: حق و حقوق موقوفات باید به درستی ادا شود و اگر مستاجران تنها به یک فاتحه بسنده کنند منفعت وقف به همگان نخواهد رسید و دیگران نیز رغبتی برای وقف اموال خود پیدا نمی‌کنند.

captcha