حجتالاسلام سیدعلی حسینییزدی، مبدع طرح مترجمی زبان قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با موضوع استقلال مالی مؤسسات قرآنی، گفت: استفاده از بیتالمال در مسائل مستقیم قرآنی ضربهزننده است، البته بهعنوان پشتوانه اشکالی ندارد، بهعنوان مثال اگر تشکیلات دولتی وارد عمل شود، از مؤسسات فرهنگی حمایت کند و فعالیتهای تبلیغی آنها را بر عهده گیرد، تأثیر بسیار خوبی خواهد داشت.
وی اظهار کرد: اما اگر نهادهای دولتی بهصورت مستقیم در متن کار وارد شوند، هزینهای را ارائه دهند و از مؤسسات بخواهند شهریه خود را نصف کنند، خطاست، زیرا ورود مستقیم این نهادها موجب از بین رفتن استقلال مراکز قرآنی میشود.
تغییر نگرش مسئولان در راستای مستقلسازی مؤسسات قرآنی
این مؤلف کتب دینی و قرآنی در رابطه با این که استقلال مالی مؤسسات قرآنی نیازمند فراهم شدن چه زیرساختهایی است، عنوان کرد: باید سطح درک مسئولان ارتقاء یابد، یعنی مسئولان باید متوجه شوند که ورود افراد بهصورت مستقیم از طریق بیتالمال ضربهزننده است و اگر این نگرش عوض شود در راستای مستقلسازی مؤسسات مؤثر خواهد بود.
این پژوهشگر قرآن افزود: نباید استقلال از مؤسسات قرآنی گرفته شود، بلکه باید این مراکز تشویق شوند که روی پای خود بایستند، همچنین اگر تبلیغات صحیح صورت پذیرد تا مردم آنها را بشناسند، میتوانند حتی شعبههای دیگری راهاندازی کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: اما وقتی تبلیغات صحیح وجود ندارد، مردم این مراکز را نمیشناسند، در نهایت تعداد کمی از قرآنآموزان جذب میشوند و این مراکز نمیتوانند مستقل شوند.
برنامهریزی صحیح برای شیوه هزینهکرد بودجه در مؤسسات قرآنی
مدیرمسئول مؤسسه گلچین مشهد در رابطه با تأثیر حمایت نهادهای دولتی بر استقلال مالی مؤسسات قرآنی، بیان کرد: متأسفانه حمایتها به این گونه است که هزینهای در اختیار مؤسسات قرآنی قرار داده میشود در حالی که مؤسسات قرآنی شیوه هزینهکرد آنها را نمیدانند و در نهایت آماری ارائه میدهند که شاید صحیح نباشد.
وی عنوان کرد: برای تغییر زیرساختها ابتدا باید طرز تفکر مسئولان عوض شود، در اینصورت مؤسسه پیشرفت کرده و تجهیزات خود را کامل خواهد کرد، بنابراین باید در ابتدا زیرساخت تفکر مسئولان تغییر یابد.
حجتالاسلام حسینییزدی اظهار کرد: یکی از خطاهای مؤسسات قرآنی این است که از جای دیگری منابع مالی خود را تأمین میکنند، بهعنوان مثال فردی فروشگاهی دارد و از درآمد آن مؤسسه را تأمین میکند و این امر خطاست، زیرا فردی که انرژی خود را در مرکز دیگری صرف میکند، یقیناً نمیتواند در مؤسسه تأثیرگذار باشد.
وی دررابطه با حمایتهای مردمی از مؤسسات قرآنی، تصریح کرد: مردم و اعضای جامعه حاضر هستند که در رابطه با کار فرهنگی هزینه کنند، اما این کارها باید صحیح و غنی باشد، اگر مسئولان مؤسسات غنی شوند و طرحهای جدید و مشاوره ارائه دهند، مردم نیز استقبال میکنند.
تأمین منابع مالی مؤسسات قرآنی از طریق دریافت شهریه کلاسهای آموزشی
این پژوهشگر قرآن درباره چگونگی تأمین منابع مالی مؤسسات قرآنی غیر از برگزاری دورههای آموزشی، بیان کرد: تأمین منابع مالی مؤسسات غیر از شهریه کلاسها اشتباه است، بلکه باید مؤسسه به نحوی آموزههای دینی و قرآنی را ارائه کند که مردم انگیزه داشته باشند در کلاسها شرکت کرده و هزینه صرف کنند.
مدیرمسئول مؤسسه گلچین مشهد در رابطه با این که استقلال مالی مؤسسات چه تأثیری در فرآیند نخبهپروری قرآنی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: نخبهپروری یکی از مقولههایی است که پس از کسب تجربه در مؤسسات قرآنی باید مورد پیگیری قرار گیرد، بنابراین ابتدا باید زمینههای لازم در مؤسسات قرآنی فراهم شود.
اخبار مرتبط
...............................................
اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای برنامههای آموزشی ـ قرآنی در کشور
حفظ استقلال مالی مؤسسات با تقویت بخش مدیریت مراکز قرآنی
نظارت دقیق و تشکیل هیئت امنا؛ زیرساخت استقلال مالی مؤسسات قرآنی