سیدسعید زمانیان، منتخب مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با اشاره به تصویب کلیات لایحه بودجه 93 در کمیسیون تلفیق مجلس، گفت: کمیسیون تلفیق در گام بعدی بودجه 93 به بررسی درآمدها و محل تأمین این منابع و هزینهها خواهد پرداخت.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر ترویج و گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه، تحقق این مهم را یک وظیفه همگانی و حجت شرعی برای تمام مسئولان نظام بهویژه نمایندگان مجلس دانست.
عضو کمیسیون تلفیق با بیان اینکه این کمیسیون تاکنون وارد جزییات بودجه نشده است، تصریح کرد: بررسی میزان اختصاص بودجه به فعالیتهای قرآنی جزو ماده واحدهها و جداول فعالیتهای فرهنگی قرار دارد که در چند روز آینده مورد بررسی و اصلاح قرار خواهد گرفت.
وی توجه به مسائل فرهنگی و قرآنی را یکی از اولویتهای اصلی کشور دانست و خاطرنشان کرد: توجه به فعالیتهای فرهنگی بهویژه فعالیتهای قرآنی یکی از درخواستها، دغدغهها و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری است و مجلس نیز نگاه ویژه و کلانی به این مسئله خواهد داشت.
اهتمام به فعالیتهای قرآنی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است
وی با تأکید بر اینکه کمیسیون تلفیق نسبت به بودجه فعالیتهای قرآنی نگاه ویژهای دارد، خاطرنشان کرد: همان گونه که مسئله اقتصاد و امرار معاش مردم از اهمیت و اولویت ویژهای برخوردار است، به طبع آن گسترش و اهتمام به فعالیتهای قرآنی و فرهنگی نیز به مراتب از جایگاه و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
زمانیان با اشاره به جنگ نرم و تهاجم فرهنگی علیه ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اکنون با یک هجمه گسترده و وسیع و شبیخون فرهنگی مواجه است که تنها راه مقابله با آن توجه به مسائل قرآنی و دینی است.
فعالیتهای قرآنی، پایه فعالیتهای فرهنگی است
زمانیان فعالیتهای قرآنی را اساس و پایه فعالیتهای فرهنگی دانست و تصریح کرد: ماندگاری، رشد، پویایی و ایجاد تحولات روحی، روانی، اخروی و دنیوی در وجود انسانها زیر سایه قرآن و معارف دینی رقم میخورد.
منتخب مردم شهرکرد در مجلس با تأکید بر لزوم توجه جدی به فعالیتهای قرآنی در کشور یکی از راههای مقابله با جنگ نرم و مصون ماندن جامعه از خطرات و تهدیدات فرهنگی را توجه به قرآن و آموزههای دینی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه فرهنگ قرآنی نه تنها بهصورت نظری بلکه باید به شکل عملی در جامعه نهادینه و فرهنگسازی شود، تصریح کرد: تأمین هزینههای مالی و تخصیص بودجه مناسبت به فعالیتهای قرآنی نقش بسزایی در عملیاتی شدن معارف والای قرآن در جامعه دارد.
زمانیان افزود: کمیسیون آموزش و فرهنگی مجلس بهشکل جدی در حال بررسی میزان اختصاص بودجه 93 به فعالیتهای قرآنی است و کمیسیون تلفیق نیز نسبت به این مسئله مهم اهتمام و نگاه ویژهای خواهد داشت.
اتحاد متولیان قرآنی لازمه توسعه فعالیتهای قرآنی است
وی توسعه و پیشرفت فعالیتهای قرآنی را نیازمند اتحاد و پیوستگی میان متولیان و دستگاه ذیربط دانست و گفت: متأسفانه پراکندگی و اعمال سلایق و نظرات شخصی و گروهی در فعالیتهای قرآنی و فرهنگی به عینه دیده میشود که این مسئله مانع ترویج و پیشرفت فعالیتهای فرهنگی در جامعه میشود.
منتخب مردم شهرکرد در مجلس با تأکید بر اینکه همه دستگاههای فرهنگی باید در یک راستا و با یک هدف مشخص فعالیتهای فرهنگی را اجرا کنند، تصریح کرد: دستگاههای مرتبط همچون سازمان تبلیغات، فرهنگ و ارشاد و اوقاف و امور خیریه باید در راستای یک هدف و با اتحاد و همبستگی برای ترویج و اعتلای فعالیت قرآنی در کشور تلاش کنند.
نهادینهشدن فرهنگ قرآنی در جامعه تنها با شعار محقق نمیشود
زمانیان با بیان اینکه ترویج و نهادینهشدن فرهنگ قرآنی در جامعه با دست خالی و شعار محقق نمیشود، خاطرنشان کرد: اگر تقویت بنیه مادی و مالی در یک مؤسسه و مرکز قرآنی و فرهنگی بهوجود نیاید بهطور قطع تقویت مبانی اعتقادی و قرآنی نیز حاصل نخواهد شد؛ بنابراین استمرار و گسترش فعالیتهای فرهنگی نیازمند پول و هزینه است.
وی با اشاره به سرفصلهای بودجه قرآنی تصریح کرد: تخصیص بودجه قرآنی در بخشهای مختلف همچون اطلاعرسانی، آموزش و فرهنگسازی تقسیم و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
زمانیان به بیان پیشنهادهایی در راستای توسعه فعالیتهای قرآنی پرداخت و اظهار کرد: برگزاری کلاسهای آموزشی در مهد کودکها و مدارس و آشناسازی فرزندان از سنین کودکی با قرآن و معارف دینی گام بلندی در توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای قرآنی تنها در روخوانی و قرائت خلاصه نمیشود، برگزاری کلاسهای تفسیر، مفاهیم و تدبر در آیات را نیز در توسعه فرهنگ قرآنی مؤثر دانست.
خانواده؛ رکن اصلی ترویج فرهنگ قرآنی
زمانیان خانواده را رکن اصلی در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه دانست و افزود: فرهنگسازی و آشناسازی فرزندان با تعالیم قرآن ابتدا باید از خانواده شروع و سپس در بیرون از جامعه تکمیل شود و ارتقاء یابد؛ چرا که شخصیت وجودی افراد در خانواده شکل گرفته و پایهریزی میشود.
منتخب مردم شهرکرد در مجلس اتحاد و هبستگی میان صدا و سیما، حوزههای علمیه، دانشگاهها، مؤسسات قرآنی، نهادهای فرهنگی و خبرگزاریهای قرآنی و دینی را در توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی بسیار اثرگذار و نقشآفرین دانست و بر لزوم تحقق این مهم تأکید کرد.