کد خبر: 1352648
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۱
حجت‌الاسلام کوششی:

کاهش معضلات تملک مؤسسات قرآنی با وقف/ موقوفات قرآنی تبلیغ شوند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به فرهنگ‌سازی وقف در قرآن کریم، گفت: سازمان اوقاف می‌تواند معضلات مالی مؤسسات در حوزه تملک مؤسسات قرآنی را با سمت و سو دادن به موقوفات قرآنی، تا حدودی کاهش دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با نیازهای مؤسسات قرآنی برای رفع معضلات یا مشکلات مالی ـ معنوی مطرح کرد: مهم‌ترین معضلی که هم‌اکنون مؤسسات قرآنی را درگیر خود کرده است، مکان و فضایی مستقل و ثابت است تا به‌‌راحتی و بدون دغدغه جابجایی به مکانی دیگر، فعالیت‌های قرآنی را دنبال کنند.

کاهش حواشی تملک مؤسسات قرآنی توسط سازمان اوقاف

وی با تأکید بر حمایت مؤسسات قرآنی از سوی مجامع تأثیرگذار جامعه عنوان کرد: سازمان اوقاف و امورخیریه یکی از ارگان‌هایی شمرده می‌شود که می‌تواند معضلات مالی مؤسسات، به خصوص بحث مالکیتی مؤسسات را با سمت و سو دادن به موقوفات قرآنی، تا حدودی کاهش دهد.

مدیرعامل مؤسسه ندای ملکوت تهران به لزوم حمایت و پشتیبانی مؤسسات قرآنی توسط سازمان اوقاف و امورخیریه اشاره و تصریح کرد: سازمان اوقاف یکی از مجامع مؤثر در کمک به جامعه قرآنی در حوزه مالی ـ معنوی است که می‌تواند مؤسسات قرآنی را در راه رسیدن به توسعه فعالیت‌های قرآنی هدایت کنند؛ ناگفته نماند که در این راستا مؤسسات قرآنی می‌توانند به‌عنوان فرهنگسازی و تبلیغ قرآن و عترت(ع) در سطح جامعه گام بردارند.

فعالیت مؤسسات قرآنی به‌صورت تشکیلات منسجم

این کارشناس قرآنی معتقد است که مؤسسات قرآنی ـ مردمی به‌صورت تشکیلات منجسم فعالیت‌های قرآنی عمل می‌کنند و در راستای توسعه و تعمیق آموزه‌های قرآنی میان مردم تأثیرگذار خواهند بود.

حجت‌الاسلام کوششی با بیان اینکه سازمان اوقاف در حوزه‌های دینی، قرآنی و ... به‌صورت سازنده عمل می‌کند، مطرح کرد: با توجه به اینکه سازمان اوقاف دارای موقوفات فراوانی است، می‌تواند مؤسسات قرآنی را از لحاظ مالی ـ معنوی تقویت کنند تا این دست از مراکز قرآنی با استفاده بهینه از این امکانات، فعالیت‌های تخصصی را در دستور کار قرار دهند.

لزوم تقویت گروه‌های مردمی جهت پیشرفت فعالیت‌های قرآنی

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در رابطه با سهم مؤسسات قرآنی در ارتقای سطح فرهنگ قرآنی کشور اظهار کرد: به‌طور قطع بیشترین نقش در ارتقای سطح فرهنگ قرآنی را مؤسسات قرآنی به دنبال دارند؛ همچنین اگر خواستار پیشرفت فعالیت‌های قرآنی در سطح جامعه هستیم باید گروه‌های مردمی را تقویت کنیم.

وی با تأکید بر بسترساز بودن دستگاه‌های دولتی در عرصه قرآن و عترت(ع) گفت: به‌طورکلی سیستم دولتی و اداری نمی‌تواند، آحاد مردم جامعه را مخاطب خود قرار دهد و با همه ارتباط مستقیم برقرار کند؛ لازم است تا دستگاه‌های دولتی نقش هدایتی، نظارتی و حمایتی مؤسسات قرآنی و نهادهای مردمی را دنبال کنند و در نهایت باید یادآور شد این دستگاه‌ها بسترساز مناسبی در عرصه قرآن و عترت(ع) باشند.

مدیرعامل مؤسسه ندای ملکوت در رابطه با نقش‌آفرینی مؤسسات قرآنی در قبال اخذ مکان ثابت و بودجه‌های کامل عنوان کرد: با توجه به تعدد مؤسسات قرآنی و فعالیت آنها در زمینه‌های آموزش، پژوهش، تبلیغ، ترویج، فرهنگی و مذهبی، باید یادآور شد که هر کدام به‌ نحوی دارای تخصص افزونی نسبت به یکدیگر هستند که اگر مکان ثابت و بودجه کافی را در اختیار داشته باشند، بتبع فعالیت گسترده‌تری را به مرحله اجرایی می‌رسانند.

مؤسسات براساس توانمندی‌هایشان گروه‌بندی شوند

وی خواستار گروه‌بندی مؤسسات قرآنی ـ مردمی شد و افزود: مؤسسات قرآنی در زمینه‌هایی که توانمندی دارند، گروه‌بندی شوند و نسبت به ظرفیتی که دارند مأموریت‌های قرآنی را متحول شوند که تحقق این مهم نیازمند برنامه‌ریزی منسجم است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با تأکید بر ضرورت ارائه خدمات کارشناسی شده از سوی اوقاف به مؤسسات قرآنی گفت: قطعا فعالیت‌هایی که سازمان اوقاف در حوزه قرآن انجام می‌دهد، بسیار ارزشمند و تأثیرگذار در سطح جامعه است؛ در این راستا می‌توان به برگزاری مسابقات قرآن و اجرای طرح‌های قرآنی اشاره کرد.

حجت‌الاسلام کوششی اضافه کرد: اگر مؤسسات قرآنی ـ مردمی در اجرای فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف به مشارکت بپردازند و همگاری مستمر داشته باشند، یقیناً از لحاظ حجمی و کیفی شرایط وسیع‌تری در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی میان آحاد مردم جامعه بالاخص جوانان ایجاد می‌شود.

ضرورت عقد تفاهم‌نامه همکاری میان مؤسسات و اوقاف

این کارشناس قرآنی در رابطه با عقد تفاهم‌‌نامه همکاری میان مؤسسات و سازمان اوقاف جهت اجرای فرآیندهای قرآنی تأثیرگذار بیان کرد و گفت: به‌طورقطع اگر فعالیت‌های قرآنی به‌صورت مشارکتی میان مؤسسات قرآنی و اوقاف به‌عنوان یک سازمان ابرقدرت در حوزه تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی اجرایی شود، خروجی بهتری به دنبال خواهد داشت که این مهم نیازمند عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری است.

وی در ادامه تأکید کرد: برای عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری میان اوقاف و مؤسسات قرآنی باید اتحادیه مؤسسات دخیل این جریان قرآنی شوند، بدین دلیل که اتحادیه‌ها نسبت به توانمندی مؤسسات جهت اعمال برنامه‌های قرآنی آگاه هستند.

این کارشناس قرآنی در پایان به ایجاد صندوق قرض‌الحسنه ویژه مؤسسات قرآنی اشاره کرد و یادآور شد: اگر بتوانیم از محل موقوفات قرآنی که همان سازمان اوقاف برشمرده می‌شود، صندوقی به‌صورت قرض‌الحسنه فعال کنیم که مؤسسات مشکلات شخصی و کاری خود را از طریق اخذ وام‌های بدون سود و بلاعوض تأمین کنند، استفاده بهینه‌ای از منابع مالی اوقاف شده است و به‌طورقطع فعالیت ارزشمندی در حوزه قرآن به‌شمار خواهد رفت.

اخبار مرتبط

..................................

معضلات مالی مؤسسات قرآنی با ترویج وقف کاهش می‌یابد

جامعه القرآن؛ بزرگترین موقوفه قرآنی کشور/ وقف، توان جذب نخبگان را افزایش می‌دهد

وقف مؤسسات قرآنی فرهنگ‌سازی شود/ توجه به تولید محصولات فرهنگی در حوزه قرآن

captcha