کد خبر: 1358257
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۸
حسن سبحانی تأکید کرد:

تناقض فقر در جوامع اسلامی با مبانی اسلام

گروه اقتصاد: مدیر گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه تهران با بیان این‌که جامعه اسلامی نمی‌تواند فقیر باشد، اظهار کرد: این عبارت که جوامع اسلامی، جوامعی فقیر هستند با مبانی اسلامی در تناقض است و ارتباطی میان اسلام و فقر وجود ندارد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط‌عمومی سیما، حسن سبحانی، مدیر گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه تهران در برنامه شب گذشته پایش به بررسی حدود ثروتمندی در اسلام پرداخت.



وی تأکید کرد: بر اساس آموزه‌های دینی اسلام، مال و ثروت در جامعه، هیچ حد و مرزی ندارد و نه تنها در اسلام ثروت‌اندوزی مذموم نیست، بلکه از احترام برخوردار است.



مدیر گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه تهران با بیان احادیثی از ائمه‌اطهار(ع) گفت: جامعه اسلامی نمی‌تواند فقیر باشد و این عبارت که جوامع اسلامی جوامعی فقیر هستند، با مبانی اسلامی در تناقض است و ارتباطی میان اسلام و فقر وجود ندارد.



سبحانی خاطرنشان کرد: آن‌چه در دین اسلام مکررا توصیه شده، ثروت به معنای تولید کالا و خدماتی است که در خدمت ارزش افزوده است، در حالی که متأسفانه آن‌چه در جامعه ما ثروت نامیده می‌شود، پشتوانه کالایی و تولیدی ندارد، بنابراین براساس آموزه‌های دینی در ثروت بودن آن تردید وجود دارد.



وی با تأکید بر این‌که باید در ثروت افرادی که در مدت اندکی صاحب سرمایه‌های افسانه‌ای می‌شوند، تردید کرد، گفت: ثروت‌های مورد تأیید اسلام با کارآفرینی و ایجاد ارزش افزوده در تولید و خدمات به دست می‌آید و افرادی که از این راه ثروتمند می‌شوند، از اتومبیل‌های لوکس و خانه‌های افسانه‌ای استفاده نمی‌کنند.



ثروت به جای این‌که در قالب ویلاهای گران‌قیمت یا ماشین‌های لوکس باشد، می‌تواند سهام کارخانه‌ای شود و پشتوانه تولید قرار بگیرد.



 سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود از مسئولان خواست تا با نظارت و برنامه‌ریزی‌های دقیق، از رانت‌خواری گروهی در جامعه جلوگیری کنند.

captcha