کد خبر: 1358331
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۶
حاضری عنوان کرد:

آموزه‌های دینی؛ ظرفیتی برای کاهش معضلات اجتماعی

گروه اجتماعی: یک جامعه شناس گفت: در حال حاضر جامعه با آسیب‌‌‌ها و معضلات کوچک و بزرگ زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و بهترین راه‌حل مرتفع کردن این مشکلات استفاده از آموزه‌های دینی است که باید به آن توجه خاصی شود.


علی‌محمد حاضری، عضو هیئت موسس انجمن جامعه‌شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برای آنکه بتوانیم در بخش ساماندهی آموزش مفاهیم دینی و انتقال آن به آحاد جامعه خوب عمل کنیم باید همه اقشار جامعه با هم متحد و در یک راه قدم بردارند.



وی افزود: توجه به آموزه‌های دینی و قرآنی باید در تمامی زمینه‌های اجتماعی مورد توجه و عنایت مسئولان و مردم قرار گیرد  تا بتواند رشد و همه‌گیری را از آن خود کند.



توجه دستگاه‌ها به مسائل قرآنی برای هموار شدن راه توسعه کشور



حاضری خاطر نشان کرد: همه دستگاه‌ها به مسائل قرآنی و دینی باید توجه ویژه داشته و عمل به موازین آن را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده و با عنایت به مباحث قرآنی، دینی و اخلاقی راه توسعه کشور را هموار سازند.



این جامعه‌شناس تاکید کرد: حرکت قابل تقدیری از سوی نهادهای مختلف در راستای تعمیم فرهنگ دینی و قرآنی در جامعه انجام شده اما این قدم‌ها نیاز جامعه را مرتفع نکرده و در مقابل درخواست مردم بسیار ناچیز بوده است.



حضور در مسابقات و برنامه‌های دینی و اشاعه مفاهیم دینی



حاضری در ادامه حضور خانواده‌ها و به‌ویژه جوانان را در برنامه‌های دینی و قرآنی نشانه علاقه افراد به آموختن مفاهیم دینی معرفی و تصریح کرد: حضور در مسابقات و برنامه‌های اجتماعی دینی و قرآنی در راستای اشاعه مفاهیم دینی بسیار مهم و تأثیرگذار بوده در ترویج فرهنگ دینی و قرآنی در جامعه را گسترش خواهد داد.



وی تاکید کرد: اختصاص وقت به انس هرچه بیشتر با قرآن و کلام وحی منشا خیرات و مبرات را در زندگی فردی و اجتماعی است.



عضو هیئت موسس انجمن جامعه شناسی با اشاره به آیه ۲۹ از سوره مبارکه فاطر که می فرماید: «إِنَّ الَّذِینَ یَتْلُونَ کِتَابَ اللَّهِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِیَةً یَرْجُونَ تِجَارَةً لَّن تَبُورَ؛ در حقیقت کسانى که کتاب خدا را می‌‏خوانند و نماز برپا می‌دارند و از آنچه بدیشان روزى داده‏‌ایم نهان و آشکارا انفاق می‌کنند امید به تجارتى بسته‌‏اند که هرگز زوال نمى‏‌پذیرد»، گفت: تا خود مردم چیزی را درون خود احساس نیاز نکنند به دنبال آن نخواهند رفت و برای اینکه بتوانیم در جامعه به رشد مفاهیم دینی دست یابیم اولین قدم احساس نیاز مردم برای جذب این آموزه‌ها است.



این جامعه شناس در ادامه افزود: در این آیه شریف ذکر شده قرائت قرآن، اقامه نماز و انفاق تجارت‌هایی هستند که در آن هیچ‌گونه ضرر و زیانی گنجانده نشده و خداوند به ‌واسطه این آیه شریف به بندگان خویش امید می‌دهد.



حاضری افزود: هر چقدر نهادهای مربوطه بستر را برای آموزش مردم آماده کنند، تا خود مردم نخواهند هیچ کاری صورت نخواهد گرفت و مسئولان نیز تا حد در خواست مردم ارائه خدمات می‌کنند.



جامعه را با شیوه‌ها و راهکارهای دینی آشنا کنیم



به گفته این جامعه‌شناس در حال حاضر جامعه با آسیب‌‌‌ها و معضلات کوچک و بزرگ زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و بهترین راه‌حل مرتفع کردن این مشکلات استفاده از آموزه‌های دینی است که باید به آن توجه خاصی شود.



وی گفت: برای آنکه در این راه به توسعه برسیم بهتر است ابتدا درون مردم حس نیاز را رشد دهیم و این کار بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی است که مردم و بستر جامعه را با شیوه‌ها و راهکارهای دینی حل مشکلات آشنا کرده تا جامعه را تشنه دریافت این آموزه‌ها کند.

captcha