کد خبر: 1358355
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۹

گذری بر زندگی تبلیغی «ملاعباس لطفیان سرگزی»، از علمای زابل

خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی، از خاندانی خوشنام و مذهبی و نام آشنا در شهر زابل بود که با برگزاری مراسم قرائت قرآن و مدح اهل بیت(ع) در خانه‌ها، به احیای سنت‌ها و مفاهیم دینی همت می‌گماشت.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ملاعباس همواره دغدغه انتقال احکام و معارف قرآن به جوانان داشت. به طلاب سادات، روحانیت و علما بسیار علاقه‌مند بود. حتی طلبه‌هایی که برای تبلیغ و منبر به زابل می‌آمدند به دیدن آنها می‌رفت و با آنها نشست و برخاست داشت.



از سال 1341 و 1342 که امام قیام کرد و حوزه‌های علمیه و علما در مورد تصمیماتی که کشورهای دیگر برای ایران می‌گرفتند حساس شدند و قوانینی در زمینه عدم محاکمه آمریکایی‌ها در ایران وضع شد آغاز کار بود که بعد فریاد علما، زندان، تبعید، کشتن و حمله به فیضیه قوت گرفت.



این حرکت‌ها در مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان نیز در آگاهی جوانان نقش بسزایی داشت و مبلغان با تبیین شعار «هیهات منا الذله» مردم را به پشتیبانی از این جنبش و پیروی از امام خمینی(ره) دعوت می‌کردند. مرحوم ملاعباس که در آن زمان 34 ساله بود سعی داشت با برگزاری محافل قرآنی و دینی در مناطق عشایری زابل جوانان و مردم را نسبت به خطر تفرقه و توطئه‌های پنهان منافقان و دشمنان آگاه کند.



در جلسات خانوادگی توجه زیادی به قرآن داشت زیرا ریشه اصلی مکتب ما قرآن است و شیعه و سنی ندارد. معتقد به حضور کودکان در هیئت‌ها بود و از بزرگترها می‌خواست با بچه‌ها مهربانی کنند تا فرزندان به تدریج به جلسات دینی انس پیدا کنند.



نوجوانان را به تحقیق، پژوهش و پرسش کردن در مورد محرم، غدیر، انتظار و ... تشویق می‌کرد و از سرگرم شدن به پژوهش‌هایی که وجود خارجی ندارند و مورد نیاز نیست منع می‌کرد. قرآن می‌فرماید «کسانی که در راه خدا گام بر می‌دارند، خدا راه را جلوی پایشان می‌گذارد اگر قصد قربت باشد» که در این راه ملاعباس موفق بود. همچنین جوانان و نوجوانان را توصیه به مطالعه قصه‌های قرآنی می‌کرد و تأکید داشت پیامبر خدا(ص) مرتب به خداوند از علم بی‌فایده پناه می‌برد.



از توصیه‌های مرحوم ملاعباس به شاگردانش این بود که در روابط اجتماعی در فکر این نباشند که من منزل او بروم یا او باید اول به منزل ما بیاید. معتقد بود که این قبیل افکار و محاسبات دامی است که انسان را از حریت، آزادی و اخلاص دور می‌کند. همچنین معتقد بود که آنچه را اسلام گفته عمل کنید نه آنچه که سلیقه شماست. به حزب، گروه و شخص خاص گره نخورید. در نظام اسلامی بی‌سوادی زشت است که باید با دلگرمی به دنبال باسواد کردن اطرافیانتان باشید و با دعا مأنوس باشید. در دعاها نیز اسراری است و در هر جمله آن مثل صحیفه سجادیه نکته‌های قابل دقت وجود دارد.

captcha