کد خبر: 1359276
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۷
شهریاری به ایکنا خبر داد:

تصویب 4680 میلیارد تومان منابع مالی جدید برای بودجه سال 93 سلامت

گروه سلامت: براساس جلسات اخیر کمیسیون تلفیق، بیش از چهار هزار و 600 میلیارد تومان منابع مالی جدید از جمله اختصاص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای این بخش به ارزش سه هزار میلیارد تومان برای بودجه سال 93 حوزه سلامت در نظر گرفته شده است.


حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مصوبات اخیر کمیسیون تلفیق برای بودجه سال 93 حوزه سلامت، عنوان کرد: براساس جلسات اخیر کمیسیون تلفیق خانه ملت، عوارض مالیات بر سیگار از پیشنهاد 100 میلیارد تومانی دولت به 180 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.



شهریاری افزود: همچنین اختصاص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای حوزه سلامت که مبلغی معادل سه هزار میلیارد تومان است به همراه اختصاص هزار و 500 میلیارد تومان از واگذاری شرکت‌های دولتی برای حقوق پرسنل نیز در کمیسیون تلفیق مورد تصویب قرار گرفت که با این روند چهار هزار و 680 میلیارد تومان منابع مالی جدید به بودجه 15 هزار میلیارد تومانی سال 93 حوزه سلامت اضافه شد.



بودجه 600 میلیارد تومانی دولت برای حوزه سیاست‌های جمعیتی ناکافی است



وی در بخش دیگری از سخنان خود بودجه 600 میلیارد تومانی دولت برای حوزه سیاست‌های جمعیتی را ناکافی دانست و گفت: تا زمانی که مصوبه 48 ماده‌ای سیاست‌های جمعیتی کشور در مجلس تصویب نشود این رقم هم مشخص نیست که مورد هزینه قرار بگیرد، چرا که سال گذشته نیز هزار و 400 میلیارد تومان برای این بخش در نظر گرفته شده بود که هزینه نشد.



جمعیت را دستوری نمی‌توان افزایش داد



رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جمعیت را دستوری نمی‌توان افزایش داد، تصریح کرد: در خصوص مسائل مرتبط با سیاست‌های جمعیتی تنها وزارت بهداشت نیست که باید وارد عمل شود چرا که این امر نیازمند اقدامات فراوان فرهنگی و اقتصادی است.



با بودجه، دستور و بخش نامه نمی‌توان مشکلات جمعیتی را برطرف کرد



شهریاری اضافه کرد: باید فرد خودش قانع شود و به این جمع بندی برسد که تمایل به فرزند آوری داشته باشد در غیر این صورت تنها با بودجه، دستور و بخش نامه نمی‌توان مشکل را حل کرد و این موضوع هم زمان‌بر است. از سوی دیگر بحث کنترل جمعیت سال‌‌ها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده بود حالا اینکه فکر کنیم با برنامه یک یا دو ساله بتوانیم مشکلات جمعیتی را حل کنیم این توقع غیرواقعی و نشدنی است.



وی با تاکید بر اینکه طرح جامع جمعیت بعد از بودجه وارد صحن علنی مجلس شود، عنوان کرد: دولت باید با این طرح موافقت و شورای نگهبان نیز آن را بپذیرد، برداشت ما این است که مشوق‌های که پیش‌ بینی شده اگر بخواهد اجرایی و عملیاتی شود منابع بسیاری را خواهد شد ولی باید دید که زمانی که این طرح مطرح می‌شود دولت چه موضع گیری نسبت به موارد آن خواهد داشت.



اختصاص پنج درصد از بودجه 600 میلیارد تومانی سیاست‌های جمعیتی برای درمان ناباروری



رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از داروهای ناباروری از سوی بیمه سلامت ایرانیان تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته و این روند نیز همچنان ادامه خواهد یافت، بیان کرد: پیشنهاد کمیسیون بهداشت و درمان نیز این است که پنج درصد از بودجه 600 میلیارد تومانی حوزه سیاست‌های جمعیتی برای درمان ناباروری اختصاص یابد که این موضوع نیز در زمان طرح هزینه‌ها مطرح خواهد شد.



اختصاص منابع قابل قبولی از مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها به حوزه سلامت



شهریاری در بخش پایانی سخنان خود گفت: این دولت نسبت به دولت‌های قبلی توجه ویژه به تحقق عدالت در سلامت و کاهش هزینه‌های پرداختی از جیب مردم در حوزه بهداشت و درمان دارد و رئیس جمهور نیز در دو ماه اخیر دائما در سخنان خود از حوزه سلامت دفاع کرد‌ه‌ا‌ند و در جلسه‌ای که اعضای کمیسیون تلفیق با شخص رئیس جمهور داشته‌اند، حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی اشاره داشتند که قطعا باید از مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها منابع قابل قبولی را برای حوزه سلامت اختصاص بدهند.

captcha