کد خبر: 1359747
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۵

ارتقای کیفی تولیدات تلویزیون از اهداف جشنواره جام جم است

گروه هنر: جشنواره بین المللی جام جم عرصه رفاقت و رقابت سالم و سازنده بوده و ارتقاء کیفی تولیدات تلویزیونی از اهداف بزرگ آن است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قران(ایکنا)، آیین اختتامیه سومین جشنواره تلویزیونی جام جم با حضور عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما، علی دارابی معاون سازمان، مدیران شبکه های مختلف و جمع کثیری از هنرمندان در سالن همایش های این سازمان امشب 25 دی ماه برگزار شد و در این مراسم برگزیدگان شش بخش (سریال، تله فیلم، مستند، برنامه های ترکیبی، پویانمایی و بین الملل معرفی شدند.

در ابتدای این پس از مراسم پس از قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش تصاویری از فیلمهای حاضر در جشنواره علی دارابی با یادآوری جان باختگان معراجی‌ها در شهرک سینمایی دفاع مقدس که در جریان تصویربرداری سریال، معراجی شدند و به خیل یاران همسنگر شهیدشان پیوستند گرامی داشت و اظهار کرد: چنین جشنواره هایی زمینه جذب بهتر استعدادها و انتقال تجارب و امکان مقایسه کارها را فراهم می‌سازد.

وی جای خالی جشنواره تلویزیون را در رسانه ملی محسوس و ملموس دانست و گفت: جشنواره بین‌المللی تلویزیونی جام‌جم به واقع جشن بزرگ سالانه تلویزیون است. رسانه‌ای که بازتاب‌دهنده انواع و اقسام جشنواره‌های داخلی و خارجی بوده است. حالا سه سال است خود صاحب جشنواره‌ای منظم و بزرگ شده است و امسال با آثاری از 18 کشور جهان بین‌المللی شد.

جشنواره جام جم عرصه رفاقت است

وی اضافه کرد: جشنواره بین المللی جام جم عرصه رفاقت و رقابت سالم و سازنده بوده و ارتقاء کیفی تولیدات تلویزیونی از اهداف بزرگ آن است. نکته دیکر اینکه ما همواره به دنبال شفاف‌سازی فرآیند حمایت از آثار تولیدکنندگان از طریق حضور نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده در شوراهای مختلف سیما هستیم به گونه‌ای که ما را از تصمیم‌گیری‌های پنهانی و حکم‌های درک‌ناشدنی مبرا سازد.

معاون سیما در ادامه سخنان خود به تشریح کارنامه 10 ساله معاونت سیما اشاره کرد و توضیح داد: خداى بزرگ را سپاس می‌گوییم که در آستانه‌ سی‌وپنجمین فجر انقلاب اسلامی ثمره‌ ارزشمند یک دهه تلاش و مجاهدت دست‌اندرکاران عرصه تولید رسانه ملی را در قامت سرو تناور و زرین جشنواره‌ بین‌المللی تلویزیونی جام‌جم به نظاره نشسته‌ایم.

دارابی همچنین از تولید بیش از 1300 عنوان فیلم تلویزیونی در رسانه ملی از سال 1383 تاکنون خبر داد و اضافه کرد: بالغ بر 1000 عنوان از این فیلم ها در معاونت سیما تولید شده است. در این مدت بیش از 441 عنوان سریال و مجموعه تلویزیونی تولید و پخش شده است.

دستاوردهای سیما

معاون سیما 145 عنوان تله‌فیلم و 62 عنوان سریال در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را از دیگر دستاوردهای سیما در این مدت خواند و ادامه داد: در مباحث مربوط به برنامه‌های گفتگومحور، مستند و ترکیبی با باز کردن بیش از پیش عرصه‌ مخاطب به تلویزیون با نگاهی نو در انتخاباتِ ریاست جمهوری که لبخند مَسرت را در چهره هموطنان ما گشود، و رهبری معظم انقلاب اسلامی صدا و سیما را به عنوان رکنی مهم و بزرگ در جابه‌جایی قدرت در جمهوری اسلامی ایران ستودند.

وی با بیان فرمایشات مقام معظم رهبری در قدردانی از صداوسیما به آماری از برنامه های گفت وگو محور اشاره کرد و گفت: حدود صدو پنجاه و دو هزار و هشتصد ساعت؛ برنامه گفتگومحور و ترکیبی از سال 1384 تا آذر ماه1392 نشان از بالندگی این درخت پرثمر دارد.

معاون سیما در زمینه راه اندازی شبکه های تخصصی اذعان کرد: نیاز به تأسیس و راه‌اندازی شبکه‌های تخصصی در جهت پوشش سلایق و نیازهای مختلف مخاطبان با گرایش‌ها، سلایق و نیازهای متفاوت، رسانه ملی را بر آن داشت تا با همتی مضاعف در رشد کمّی شبکه‌های تلویزیونی بکوشد. کوششی که اکنون ثمره آن در شاخه‌های نورسته‌ای نظیر شبکه‌های مستند، ورزش، نمایش، پویا، سلامت، تماشا و نسیم به بار نشسته است که در صورت تأمین اعتبار از سوی دولت و مجلس محترم طرح راه‌اندازی بیش از 10 شبکه تخصصی آماده است که به مرحله اجرا درخواهد آمد.

معاون سیما تلویزیون را تاثیرگذارترین رسانه در میان رسانه‌های امروز دانست و بیان کرد: بخش قابل ملاحظه‌ای از فرهنگ، اندیشه و رفتار جامعه برگرفته از این رسانه است. این تأثیرگذاری در برخی عرصه‌ها حتی رابطه معناداری میان (کنداکتور) برنامه‌های تلویزیون و برنامه‌ریزی خانواده‌ها وجود دارد. نکته دیگر اینکه، تلویزیون وسیله‌ای برای اجتماع و دور هم جمع شدن است و در ایران مسئولیت خطیر و حساسی دارد. مستقل و فراجناحی است و به جناح و گرایش سیاسی خاصی وابستگی ندارد تلویزیون متعلق به همه است. افزون بر این به گروه و قشر خاصی هم اختصاص ندارد.شبکه‌های تخصصی سیما پاسخ به این نیاز است و هر قشر، گروه و صنف می توانند به شبکه مورد علاقه خود رجوع کنند.

وی تاکید کرد: همه قالب‌های برنامه‌سازی تلویزیونی از جمله قالب‌های نمایشی بایستی مؤید سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی باشد. مفاهیمی چون خانواده سالم، محیط زیست سالم، رونق کسب و کار، زبان فارسی (به مثابه زبان معیار)، معنویت، دینداری و اخلاق، حماسه و ظلم‌ستیزی از مفاهیمی مورد تأکید است.

دارابی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بیداری اسلامی راه خود را باز کرده است و مخالفت با نژادپرستی و آپارتاید، ظلم و اشغالگری با مقابله قاطع مردم در سراسر جهان روبرو خواهد شد. عصر آینده فرهنگ و تمدن نوین اسلامی موقعیت برجسته‌ای را از آن خود خواهد کرد. همه این تنوع و تضادها که خود از ویژگی‌های عصر آینده است مسئولیت ما را در خلق آثار جذاب، فراملی و پرمخاطب جدی‌تر می‌کند.

در ادامه این مراسم مهدی فرجی دبیر سومین جشنواره بین‌المللی جام‌جم نیز با بیان اینکه صدها اثر تلویزیونی در شش بخش بین‌الملل، مستند، گفت وگو محور، مجموعه‌های نمایشی، تله فیلم و پویانمایی داوری و ارزیابی شد، اذعان کرد: سومین جشنواره جام‌جم برای نخستین بار با حضور 380 اثر از 18 کشور دنیا به گونه بین‌المللی برگزار شد، که از این آثار ارائه شده با موضوع بیداری اسلامی 363 اثر در حوزه مستند و 17 اثر مجموعه تلویزیونی بوده است. در بخش مستند، 160 اثر داوری شد که 30 اثر مجموعه مستند بوده است.

وی افزود: 122 برنامه گفت وگو محور و ترکیبی نیز به مرحله نهایی راه پیداکرد و 34 اثر مجموعه‌ نمایشی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس داوری شد. همچنین در این جشنواره 42 تله فیلم و 104 اثر پویانمایی داوری شده است. . فرجی در انتهای سخنانش از هنرمندانی که منتخب سومین جشنواره بین‌المللی جام‌جم نشده‌اند نیز خواست که از هم‌اکنون به ارائه آثار بهتر برای چهارمین جشنواره بین‌المللی جام‌جم اهتمام کنند.

captcha