کد خبر: 1359937
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷
جمال شورجه:

جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) باید دبیرخانه دائمی داشته باشد

گروه هنر: جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) فصلی، مقطعی و فقط در پاسخ به فیلم های موهن نباشد بلکه نیاز به استمرار و ایجاد دبیرخانه دایمی دارد.


جمال شورجه کارگردان سینما، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که جشنواره فیلم کوتاه پیامبر اعظم(ص) که به مدیریت مجمع جهانی اهل بیت برگزار می‌شود حرکتی بسیار خوب و پسندیده است، اظهار کرد: علی‌رغم این‌که این حرکت دیر صورت گرفته است، اما باز می‌تواند فرصت مغتنمی فراهم کند تا با یک حرکت منسجم فرهنگی پاسخ بسیاری از اهانت‌های صورت گرفته به ساحت مبارک حضرت رسول(ص) درقالب فرهنگی و هنری داده شود.



کارگردان «دایره سرخ» در ادامه با ابراز تاسف از شیطنت‌های قلم به مزدان جهان استکبار که تخریب شخصیت و ساحت مبارک پیامبر عظیم‌الشان اسلام را هدف قرار داده‌اند بهترین راه مقابله با این مسایل را استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری جهان اسلام در ترسیم حقیقی چهره پیامبر اکرم دانست و افزود: در حالی‌که متاسفانه شاهد بودیم که فیلم‌سازان و حامیان استکبار صهیونیستی انواع حجمه ها و فیلم‌های اهانت‌آمیز را نسبت به پیامبر اسلام تولید کردند، ما نیز باید از توانایی فرهنگی و هنری خود به نحو احسن بهره ببریم، البته شاهد حرکت‌های اجتماعی و مردمی در کشورهای اسلامی برای پاسخ به این اهانت‌ها بودیم، ولی حرکت فرهنگی متاسفانه صورت نگرفته بود. کار عظیم و خوب مجید مجیدی انشاءالله بتواند بخش اعظم این خلاء را پر کند. امیدوارم که این جشنواره محملی شود تا  صفات حسنه پیامبر به تصویر کشیده شود و به دنیا عرضه شود.



راه‌اندازی دبیرخانه دائمی، ضرورت جشنواره پیامبر اعظم



کارگردان «عملیات کرکوک» و «شب دهم» پیشنهاد کرد: در این جشنواره سعی شود که از فیلمسازان کشورهای مسلمان نیز استفاده شود و فصلی، مقطعی و فقط در پاسخ به شیطنت هنرمندان وابسته نباشد و انشاءالله این کار استمرار داشته باشد واگر دبیرخانه دائمی برای آن تدارک ببینند بسیار مفید خواهد بود.



وی ادامه داد: می‌توان این جشنواره را دوسالانه نیز برگزار کرد. به نظرم فیلم‌های این جشنواره می‌تواند ابعاد گوناگون زندگی پیامبر اسلام را به تصویر بکشد و به جهانیان معرفی کند. همچنین جشنواره تنها به فیلم اکتفا نکند، می‌تواند در ژانرهای انیمیشن، مستند، داستانی و... نیز فعال باشد. حتماً نباید این جشنواره را داخلی ببینیم، بلکه باید به آن بُرد بین‌المللی داد. به عنوان مثال در چند کشور اسلامی می‌توان این فیلم‌ها را نمایش داد.



جشنواره پیامبر اعظم تبلیغات را فراموش نکند



شورجه به مسئولان برگزاری جشنواره هم توصیه کرد: مسئولان جشنواره از تبلیغات غافل نشوند. تبلیغات می‌تواند برد این جشنواره را گسترده‌تر کند و جشنواره در حد نام و عظمت پیامبر(ص) برگزار شود. اگر آن‌ را کوچک ببینیم بیشتر از آن فیلم‌های توهین‌آمیز به شخصیت پیامبر لطمه زده‌ایم. حقیقتاً ما مسلمانان از پیامبرمان بزرگ‌تر و عزیزتر چه داریم. به نظرم می‌رسد که تنها به فیلم بسنده نشود، در شاخه‌های مختلف هنری به این مسئله مهم پرداخته شود.



یادآور می شود؛ نخستین دوره جشنواره فرهنگی ـ هنری اهل بیت (ع) با عنوان «جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص)» به همت مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و همکاری نهادهای فرهنگی و هنری برگزار می‌شود. این جشنواره در سه رشته فیلم کوتاه (در سه شاخه انیمیشن، داستانی و مستند)، فیلمنامه و تألیف و ترجمه کتاب به زبان انگلیسی (در دو شاخه سیره پیامبر و پاسخ به شبهات) برگزار خواهد شد و جوایز ارزنده و بی نظیری به نفرات برتر تعلق خواهد گرفت.

captcha