به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، این سمینار با همکاری دانشگاه کیوی ژاپن و پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ایران با حضور بیش از 300 تن از دانشجویان و تعدادی از اساتید رشته اقتصاد در محل دانشکده اقتصاد دانشگاه کیو برگزار شد.
در این گردهمایی، سه تن از اقتصاددانان برجسته ایران به معرفی و تبیین اقتصاد، بانکداری اسلامی و اقتصاد ایران پرداختند.
فرهاد نیلی؛ ریاست پژوهشکده پولی و بانکی وابسته به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در ابتدا به معرفی نظام بانکداری اسلامی در ایران پرداخت.
سپس در ادامه، کامران ندری؛ عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) و رئیس گروه اقتصاد اسلامی در پژوهشکده پولی و بانکی با موضوع «بانکداری بدون ربا در ایران: مبانی و چالشها» مباحث خود را ارائه کرد.
ندری ابتدا به معرفی اسلام و فرق اسلامی پرداخت سپس اجتهاد و احکام اسلامی را تعریف کرد و در میان احکام اسلامی بحث معاملات را مطرح کرد.
وی در ادامه به معاملات مورد استفاده در بانکها اشاره کرد و مباحثی مثل مشارکت، مضاربه، مرابحه، مساقات و همچنین درباره جعاله، سلم، بیعالدین، قرضالحسنه و وکالت در محدوده زمانی سمینار به صورت مختصر توضیح داد. محور اصلی مطالب ندری در مورد بانکداری بدون ربا و راههای رسیدن به این نظام بانکداری بود.
همچنین، محمد هادی مهدویان؛ مدیر کل سابق اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و مشاور اسبق صندوق بینالمللی پول در زمینه اصلاحات نظام مالی در ایران مطالبی مطرح کرد.
در بخش پایانی، میزگردی با حضور اساتید ارائه کننده برگزار شد که حضار سؤالاتی در زمینه موضوعات مطرح شده در سمینار ارائه کردند.
یادآوری میشود، این سمینار در حوزه اقتصاد اسلامی در کشور ژاپن روز پنجشنبه، 26 دی برای اولین بار برگزار شد و سؤالات مطرح شده نشاندهنده علاقمندی دانشجویان ژاپنی برای آشنایی بیشتر با مبانی و اصول اقتصاد اسلامی بود.