محمود کمرهای، رئیس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران و از مسئولین برگزاری همایش پیشبرد علم در جهان اسلام در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: در دومین همایش پیشبرد علم و تکنولوژی در جهان اسلام که 6 تا 8 اردیبهشت سال 93 برگزار خواهد شد، برجستگان علمی مسلمان دنیا حضور پیدا خواهند کرد و طی آن برنامههای راهبردی در زمینه پیشرفت علم و تکنولوژی جهان اسلام را بررسی و ارائه خواهند کرد.
وی افزود: این همایش یک همایش تخصصی نیست بلکه شرکتکنندگان در این همایش افراد درجه یک در حوزههای علمی مختلف هستند که به عنوان برجستگان علمی دنیا شناخته میشوند و سعی داریم با تعامل سازنده با این افراد رشد علمی کشور را توسعه دهیم.
کمک به تبیین آینده علم در جهان اسلام
کمرهای خاطر نشان کرد: با هماهنگیهایی که با وزارت امور خارجه انجام شده است مقرر شد که مسئولان برگزاری این همایش به سازمانهای جهانی که در ایران دارای نمایندگی هستند معرفی شوند تا بتوانند تعاملات را قبل از برگزاری همایش شروع و هماهنگی لازم صورت گیرد.
ایجاد شبکه جهانی دانشمندان مسلمان
رئیس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران ایجاد شبکه جهانی دانشمندان مسلمان، گسترش همکاریهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی با سایر کشورهای اسلامی، کمک به تبیین آینده علم در جهان اسلام، گسترش همکاری دانشمندان جهان اسلام و کمک به راهبری علمی جمهوری اسلامی در جهان اسلام را از دیگر اهداف برگزاری دومین همایش بینالمللی پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام عنوان کرد.
وی درباره علت انتخاب موضوع «سبک زندگی و بهداشت عمومی» بهعنوان موضوع همایش، توضیح داد: امروزه گسترش صنعت، مشکلات و مسایل فراوانی را برای کره زمین بهوجود آورده است بنابراین باید سبک زندگیمان را در حوزههای مختلف مانند انرژی، آب، روابط دوستانه با سایر کشورها و محیط زیست تغییر دهیم و مسلمانان با برگرفتن از آموزههای دینی میتوانیم بهترین سبک زندگی را بکار بندیم.
جهتگیری علم منطقه با موضوع سبک زندگی
کمرهای درباره شیوه ارائه دستاوردهای این همایش تصریح کرد: اکنون مسئولان برگزاری دومین همایش بینالمللی پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام در حال انجام نامهنگاری با میهمانان و علاقهمندان شرکت در این همایش با هدف دریافت آرا و افکار آنها درباره موضوع «پیشرفت علم و فناوری حول محور سبک زندگی و بهداشت عمومی» به صورت مقاله یا چکیده مقاله هستند در نهایت، مسئولان همایش این آرا و افکار را در قالب یک کتاب در اختیار علاقهمندان قرار خواهند داد.
استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: نتیجه کلی این همایش، یک نتیجه کاربردی برای جهتگیری علم منطقه با موضوع سبک زندگی و بهداشت عمومی برگرفته از آموزههای دینی خواهد بود و این نتیجه در اختیار مسئولان نظام، سازمانهای جهانی و سران کشورهای مختلف جهان قرار خواهد گرفت تا برای پیشرفت آینده بشریت قابل بهرهبرداری باشد.