به گزارش خبرگزای بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، میزگرد علمی «تجلی و معرفت نفس از نگاه ملاصدرا» به همت مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای دانشگاه سوسه و با سخنرانی پرفسور فلیپ مولینه(عبدالرحمن) در استان سوسه تونس برگزار شد.
در این میزگرد که صادق رمضانی گلافزانی، رایزن فرهنگی ایران نیز حضور داشت، فلیپ مولینه، استاد دانشگاههای فرانسه که پس از تشرف به اسلام نام خود را به عبدالرحمن تغییر داده است؛ مقالهای جامع در مورد ملاصدرا، فیلسوف بزرگ اسلامی ایران ارائه داد.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت تدریس کتب ملا صدرا در جهان اسلام و پرهیز از اختلافات مذهبی از نخبگان حاضر خواست که در مورد بزرگان عرفان و فلسفه ایرانی مطالعات دانشگاهی را ترویج کنند.
این استاد دانشگاه با این استدلال که حافظ ، مولانا و ملاصدرا معرفت بشری را نسبت به خداوند امکانپذیر و زیبا کردهاند، به موضوع معرفت نفس و تطهیر آن از جمیع گناهان پرداخت و گفت: خداوند در ظرف معرفتی انسان طاهر جای میگیرد و به مقداری که این ظرف گنجایش داشته باشد؛ میتواند تجلی الهی را بیشتر لمس کند.
در ادامه هذیلی منصر، از اساتید تونسی، با اشاره به سفر اخیر خود به ایران این سفر را بسیار موفقیتآمیز توصیف کرد و با تأکید بر ضرورت ارتباطات علمی دو کشور، آن را فرصتی برای تقارب حوزه فکر، اندیشه و پرهیز از اختلافات مخرب دانست و از ملاصدرا به عنوان فیلسوفی که مکتب پیامبر(ص) را به خوبی درک کرده بود، تمجید کرد.
وی دلیل برگزاری این میزگرد را که پس از همایش بینالمللی فلسفه اسلامی از نگاه ملاصدرا و ابن سینا توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس برگزار شده بود، موفقیت همایش اول و تأثیر برگزاری آن در مجامع علمی تونس دانست و اظهارکرد: با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در تونس، همایش تقریب مذاهب اسلامی را در آیندهای نزدیک برگزار خواهیم کرد.
رشاد الترکی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان وتمدنها نیز با تقدیر از رایزنی و با اشاره به سفر خود به تهران روابط علمی دانشمندان دو کشور مسلمان ایران و تونس را حائز اهمیت خواند و آمادگی مؤسسه خود را برای برگزاری نشستهای علمی با مؤسسات ایرانی اعلام کرد.
نماینده فرهنگی ایران نیز معرفت نفس را مقدمه معرفت الهی دانست و با تبیین قاعده لطف، از انسان به عنوان موجود مکرم در اندیشه قرآنی یاد کرد.
رمضانی، آمادگی مؤسسات علمی و پژوهشی ایران را برای همکاری با نهادهادی علمی تونس اعلام کرد.
در پایان این نشست تعدادی از کتب علمی دانشگاهی توسط نماینده فرهنگی ایران به ریاست مرکز گفتوگوی ادیان تونس اهدا شد.