معصومه قنبرپور، عضو هئیت علمی دانشکده علوم قرآنی خوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، نظارت و احیای خوبیها در قالب تحقق عملی فریضه امر به معروف و نهی از منکر را از شاخصههای جامعه دانست و گفت: آرامش و امنیت روانی و اجتماعی از جمله ویژگیهای جامعه مهدوی است که در سایه نظارت بر احیای خوبیها محقق میشود.
وی عدالت را فلسفه اصلی شکلگیری حکومت مهدوی عنوان کرد و افزود: از مهمترین ویژگیهای جامعه منتظر مهدوی رعایت عدالت در همه ابعاد از جمله در رفتار، گفتار و کردار افراد جامعه است؛ چراکه اصل و فلسفه تشکیل و استقرار حکومت منجی موعود اقامه کامل قسط و عدل در جامعه است.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر عدالت به معنای واقعی در جامعه اجرا شود زمینهای میشود که افراد خودشان را برای قبول عدالت در آخرالزمان مهیا کنند.
قنبرپور احسان و نیکی، تعاون و همدلی، تشریک مساعی، بیتفاوت نشدن مردم نسبت به مشکلات یکدیگر را از دیگر ویژگیهای جامعه منتظر مهدوی دانست و در این رابطه به روایتی از پیامبر(ص) اشاره کرد که فرمودند: مردم روزی خور خدا هستند و مجبوبترین بندگان کسانی هستند که به دیگران سود برسانند.
عضو هئیت علمی دانشکده علوم قرآنی خوی همچنین اضافه کرد: در رابطه با ارائه آموزشهای مهدوی تمامی افراد جامعه مسئول هستند و این امر را تنها نمیتوان بر عهده نهاد، دستگاه و یا اشخاص خاصی و یا حوزههای علمیه محدود کرد.
تعمیق آموزشهای مهدوی؛ وظیفهای همگانی
وی با اشاره به اینکه هر فردی که اطلاعات درستی از فرهنگ مهدوی و انتظار دارد باید آن را به دیگران انتقال دهد، گفت: قانونگذاران و دستگاههای اجرایی بدون شک در این بین بیشترین نقش را در ارائه آموزشهای درست مهدویت دارند.
قنبرپور بسط و توسعه آموزشهای مهدوی را یک وظیفه همگانی دانست و تصریح کرد: باید از قوای سهگانه شروع کنیم و کم کم آن را به اقشار مختلف مردم، اساتید دانشگاه، دانشجویان و معلمان انتقال دهیم و از این رو هرکس در هر قسمت بخشی از این مسئولیت الهی را به دوش بگیرد و باید نسبت به این مسئله یک نوع احساس مسئولیت دینی در جامعه شکل گیرد.