کد خبر: 1361062
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۵

همایش «آشنایی با خدمات علمی ـ فرهنگی علمای سیستان» در قم برگزار شد

خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: مراسم یادبود ملاعباس لطفیان سرگزی، از علمای سیستانی با عنوان «آشنایی با خدمات علمی ـ فرهنگی علمای سیستان» که در قم برگزار شد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در این همایش گفت: از جمله توفیقات مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی، اخلاص، احساس مسئولیت و سادگی و بی‌ادعای او می‌تواند موجب محبوب القلوب شدن وی در منطقه باشد. گویا دعای خیری پشت سر اوست.



وی ادامه داد: بیان جذاب، پرنکته، ساده و روان او ناشی از شدت عشق و ارادت او به اهل بیت(ع) بود. او مبلغی پرکار و کاردان بود و سخنانش با استقبال عام و تام مردم صاحبدل مواجه می‌شد. آرزویش این بود که اسلوب آموزش و پرورش ما به گونه‌ای باشد که دانش‌آموزان و خانواده‌ها بیشتر با قرآن سر و کار داشته باشند.



این کارشناس قرآنی بیان کرد: ملاعباس لطفیان سرگزی فردی بود که با آموزش قرآن و برگزاری مجالس دینی، برای دیگران الگو شده بود و در عوض خداوند متعال هم به ایشان روحی مطمئن، حکمت و عرفان جوشیده از درون عطا فرموده بود. او اهل تحقیق و تتبع براساس نیازهای دینی جامعه بود. براساس آیه 24 سوره محمد «ما به تدبر در آیات مأموریم» و خداوند از کسانی که در آیات تدبر نمی‌کنند به شدت انتقاد کرده است و قلب‌های منحرف بی‌نور قرآن منشأ فساد و فتنه است و فساد و فتنه تنها آشوب نظامی و فیزیکی نیست.



حجت‌الاسلام لطفیان عنوان کرد: تحریف فرهنگ عاشورا، غدیر و انتظار نیز فتنه است. سلسله نشست‌هایی که برای آشنایی جوانان با سبک زندگی مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی برگزار می‌شود شاید ادای دینی باشد و شاید راهنمای راه برای کسانی که سوز و شور و عشق به توسعه فرهنگ قرآنی دارند. از ویژگی‌های تبلیغی ملاعباس لطفیان سرگزی، ارتباط با جوانان بود چراکه جوان، خازع، حق‌پذیر، جسور و پرانرژی است. او با فراز و نشیب روزگار تغییر موضع نداد، گرچه به لحاظ مادی تبلیغ برای کودکان و نوجوانان درآمد مالی برای ایشان نداشت، اما به دلیل یک اعتقاد عمیق پای این انتخاب ایستاد.



وی با اشاره به اینکه ملاعباس با فامیل، بستگان و مردم منطقه انس داشت، یادآور شد: وی معتقد بود قرآن نباید در حاشیه و به صورت موسمی و مقطعی در زندگی مردم باشد، بلکه تمام اعتقادات، اخلاق و آداب زندگی باید با نگاه به قرآن و عترت بیان شود. او به تمام نیازهای مخاطبان توجه داشت، زیرا مخاطب هم به دانستن و یادگیری احکام و هم عقاید نیاز دارد و هم مشتاق شنیدن قصه و اشعار زیبای اخلاقی و ضرب المثل و تمثیل هستند.



مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم افزود: به مدد الهی و با پشتکار مثال‌زدنی ایشان جلسه‌ای نبود که آیاتی از قرآن کریم در جان و دل مخاطبان نقش نبندد. با توجه به اینکه عرضه کالا که زیبا بسته‌بندی شده نقش مهمی در میل و گرایش خریدار دارد، در نحوه ارائه دین به مخاطبان مهارت بسیار خوبی داشت به گونه‌ای که هم عقل و هم اندیشه مخاطب را سیراب می‌کرد.



وی بیان کرد: تقریباً نیمی از آیات قرآن در قالب قصه ارائه شده و این نشان‌دهنده آن است که قالب قصه قالبی تأثیرگذار و جذاب و قابل استفاده برای همه مقاطع سنی است و اگر کسی بگوید قصه مطلبی غیرعلمی در سطح پایین است یعنی خدای نخواسته باید گفت سطح علمی نیمی از آیات قرآن پایین است درحالی که این طور نیست.



توفیق فهم درست معارف؛ از دستاوردهای توسل ملاعباس به پیامبر(ص)



حجت‌الاسلام لطفیان بیان کرد: از ویژگی‌های تبلیغی مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی این بود که تجربیات و یادداشت‌های خود را که ثمره عمر اوست چون می‌دانست که مورد بهره‌برداری مناسب قرار می‌گیرد به راحتی در اختیار دیگران قرار می‌داد و این روحیه حکایت از عشق و علاقه ایشان به گسترش معارف قرآن بود. با طلاب حوزه علمیه «مرحوم شریفی زابلی» در ارتباط بود و سعی می‌کرد از اهل فن و سواد یاد بگیرد و از پرکاران صحنه تبلیغ در سیستان بود.



وی عنوان کرد: نقش توسل به اهل بیت(ع) در زندگی فردی و اجتماعی ایشان بسیار پررنگ بود. توفیق فهم درست معارف، توفیق اخلاص در تبلیغ، توفیق تأثیر در مخاطبان، توفیق فراهم شدن محافل تبلیغی، توفیق برکت در کار، اینها همه دستاوردهای توسل ایشان به پیامبر اکرم(ص) بود. از آنجایی که دروس دینی و معارف اسلامی پاسخگوی همه نیازهای جوانان و نوجوانان نیست و نظام رسمی تعلیم و تربیت هم با اجبار نمره و آزمون در آمیخته. وی تقویت مساجد و پیوند و ارتباط منزل، مسجد، محله و مدرسه را بهترین راه آموزش آگاهانه و عاشقانه دینی می‌دانستند و در مسجد دچار زدگی و بی‌اعتنایی نمی‌شود.



کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: اسلام دینی جهانی است باید جهانی فکر کنیم. ملاعباس در تبلیغ احکام و قرآن منتظر ماه محرم یا ماه مبارک رمضان نبود. او در مساجد و حتی منازل جلسات چهره به چهره قرآنی برگزار می‌کرد و گاهی در لابه لای تدریس برای جوانان و نوجوانان که طالب نشاط و شادابی هستند با طنز یا خاطره‌ای زیبا مخاطب را می‌خنداند چرا که در ایام شادی لزومی ندارد تبلیغ دینی همراه با اشک و غم و گریه باشد.



وی بیان کرد: از ویژگی‌های اخلاقی مرحوم ملاعباس طفیان سرگزی این بود که هرکس از ایشان غیبت کند، چه گفته و برای چه گفته، او را می‌بخشد و در صورت ندانستن جواب سؤال‌ها به راحتی می‌گفت نمی‌دانم و پس از پرسیدن جواب سؤال را می‌داد. سعی وافری در برداشتن عادات غلط اجتماعی داشت. مرحوم ملاعباس یک روحانی و مبلغ فعال بود نه منفعل، ساده بود نه سست. از وقت خود حداکثر استفاده را می‌برد و حتی مهمانی‌های خانوادگی را به مجلس گفت‌وگوی دینی و تبلیغی تبدیل می‌کرد.



لطفیان ادامه داد: این مرحوم مبلغی ثابت قدم و خدمتگزار بود و با توجه به محبوبیت و نفوذ کلامی که در بین اقشار مختلف جامعه داشتند توصیه‌های پدرانه ایشان در دل و جان جوانان همچون نقش برجسته‌ای حک می‌شد. وی در سیستان شخصیتی ممتاز، اسلام‌شناس و مورد وثوق علمای شهر زابل و عاری از هوا و هوس بود. ملاعباس با تجمیع افکار و اندیشه‌ها و بسیج امکانات موجود و جلب مشارکت مسئولان محلی با صداقت، امانتداری و خلوص نیت در احیای هیئت مذهبی و مساجد نقش مؤثری داشت.



وی در پایان یادآور شد: علم زمانی جهت‌دار می‌شود که عالم، حامل و عامل به ارزش‌ها و هنجارهای اعتقادی و اجتماعی باور داشته باشد و بنابر قضاوت افکار عمومی چنین ویژگی در شخصیت ایشان متجلی بود. دایر کردن کلاس‌های قرآن‌آموزی در محیط عشایری سیستان و تربیت و پرورش شاگردانی صبور و پرتلاش از کارهای مفید ایشان است.

captcha