کد خبر: 1361516
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰
مقدسی عنوان کرد:

ضرورت ورود مبلغان دین برای رفع مشکلات زیست‌محیطی

گروه سلامت: رئیس شورای عالی جنگل گفت: مبلغان ما باید در مناسبت‌های مختلف در مساجد و جلسات مذهبی و نمازجمعه این امر را به مردم انتقال دهند که رعایت نکردن حقوق دیگران به هر دلیلی گناه محسوب شده و باید از آن کار دوری کنند.

ناصر مقدسی، رئیس شورای عالی جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم در امر حفاظت از محیط زیست و بهره‌مندی از هوای پاک در کلان‌شهرها قدم‌های خوبی را برداریم باید به این باور برسیم که استفاده از آموزه‌های دینی و بهره‌مندی از سیره ائمه‌معصومین و علمای مذهبی در رعایت حق‌الناس می‌تواند مؤثر واقع شود.

خودخواهی و ضایع کردن محیط زیست

وی افزود: رعایت نکردن موارد زیست محیطی از جنگل‌ گرفته تا آلوده کردن هوا به واسطه خودخواهی و استفاده نامتعارف باعث ضایع شدن حق و حقوق برادران و خواهران دینی ماست که حق‌الناس را برگردن ما خواهد نهاد.

رعایت آموزه‌های دینی در امر بهداشت محیط زیست

مقدسی خاطرنشان کرد: هر شهروند باید بداند که با استفاده از خودروی شخصی نقش مهمی در افزایش آلودگی هوا دارد و دچار اجحاف در حق‌الناس شده و باید روزی پاسخگوی این عمل خود باشد.

ورود مبلغان دینی به حوزه محیط زیست

وی اشاره کرد: مبلغان ما باید در مناسبت‌های مختلف در مساجد و جلسات مذهبی و نمازجمعه این امر را به مردم انتقال دهند که رعایت نکردن حقوق دیگران به هر دلیلی گناه محسوب شده و باید از آن کار دوری کنند. مردم باید به واسطه علما و افراد دیندار از این موضوع آگاه شده و با رعایت آموزه‌های دینی در امر بهداشت محیط زیست و کاهش آلودگی‌ها مؤثر باشند.

رئیس شورای عالی جنگل تصریح کرد: مهم‌ترین مشکل در امر رعایت نشدن مسائل زیست محیطی نداشتن درست فرهنگ استفاده از این منابع الهی است، ما اگر به دنبال حل این مشکلات هستیم ابتدا باید فرهنگ‌سازی در این زمینه را با استفاده از دستورات الهی احیا کنیم.

راهکارهای مقابله با معضلات اجتماعی

مقدسی اظهار کرد: دوری از آموزه‌های دینی در هر زمینه‌ای ما را دچار مشکل خواهد کرد و همه مسئولان در قدم اول باید به دنبال این موضوع باشند که با بهر‌ه‌گیری از دستورات درست و ناب الهی راهکارهای مقابله با معضلات اجتماعی را تدوین کنند.

وی تاکید کرد: اگر مسئولان ما از خودروسازان گرفته تا سیاست‌مداران بدانند که یک قطره خون مسلمان دارای چه حق و حقوقی نزد خداوند و اسلام است قطعا به دنبال رفع معضلات برخواهند آمد و با استاندارد‌سازی خدمات و کالاهای ارائه شده از لطمه خوردن به جان مسلمانان جلوگیری خواهند کرد.

فرهنگ سازی از سطح مدیران و تصمیم‌سازان اجرایی شود

وی در ادامه بیان کرد: برای حل مشکلات زیست محیطی باید فرهنگ‌سازی از سطح مدیران و تصمیم‌سازان اجرایی شود و ابتدا باید اخلاق زیست محیطی برگرفته از آموزه‌های دینی از سران شروع و به جامعه منتقل شود.

وی ابراز کرد که اگر مدیران و مسئولان خودشان به راهکارها پایبند نباشند نباید از مردم هیچ توقعی داشت.

مقدسی از رسانه‌ها و سایت‌های خبری خواست تا با همکاری سازمان محیط زیست به دنبال اشاعه راهکارهای درست حفاظت از محیط زیست و فضاهای اجتماعی باشند و مردم را به سمت و سوی اخلاق دینی و رعایت بهداشت زیست محیطی دعوت کنند.

اتکا به ظرفیت تشکلات مردمی و شبکه مجامع علمی

این مقام مسئول نظارت بر طرح‌های سازمانی، بررسی چالش‌ها، آینده‌نگری برای برون رفت از وضعیت موجود آلودگی‌ها، تشکیل اتاق فکر، ارتباط با مجامع تحقیقاتی و دانشگاهی را از وظایف اساسی شورای عالی جنگل معرفی کرد.

وی گفت: ضرورت دارد با آسیب‌شناسی و ارزیابی دقیق سیاست‌ها و برنامه‌های جاری، وضعیت موجود منابع طبیعی مورد بازنگری قرار گرفته و با اتکا به ظرفیت تشکلات مردمی و شبکه مجامع علمی و بهره‌گیری از یافته‌های تحقیقاتی نسبت به توسعه کیفی منابع طبیعی و محیط زیست اقدام شود.

captcha