کامران تفتی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ضرورت برگزاری جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: در ابتدای سخنانم درباره کیفیت جشنواره فجر باید بگویم طبق هر شرایطی بودن جشنواره فجر بهتر از نبودنش است، چون به هر حال در سایه برگزاری این رویداد بسیاری از استعدادها شناسایی شده میشود. در ضمن برگزاری این رویداد کمک میکند تا انگیزه فیلمسازان برای خلق کار بهتر بیشتر شود، هر چند واضح است که در این عرصه ضعفهایی نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه این رویداد سمت و سوی سینمای ایران را مشخص میکند، چون سیاستهایی که از سوی مسئولان تبیین میشود به نوعی در جشنواره فیلم فجر جلوهگری میکند و در ادامه نیز سال آینده سینما همان راه را ادامه میدهد.
بیتوجهی تمامی بخشهای مرتبط با سینما به جشنواره فجر
این بازیگر ادامه داد: اینکه چرا چنین وضعیتی به وجود آمده را تنها نمیتوان به یک بخش به خصوص مرتبط دانست، چون از مسئولان عالی رتبه فرهنگ گرفته تا مخاطبان و هنرمندان در به وجود آمدن چنین وضعیتی نقش تعیین کننده دارند. باید این نکته را هم متذکر شد که با تمام این ضعفها، جشنواره فجر رویدادی شناخته شده در سینمای جهان است، هرچند هنوز با استانداردهای سینمای جهان فاصله مشخص دارد.
تفتی درباره بخش بینالملل جشنواره فجر گفت: متاسفانه به بخش بینالملل جشنواره آن گونه که انتظار میرود اهمیت داده نمیشود، چون آثار و هنرمندان خارجی که در آن حضور دارند، فیلمسازان مطرح جهان نیستند. برای همین کمتر مخاطبی به دیدن این آثار علاقه نشان میدهد، در صورتی که انتظار میرود با دعوت از سینماگران خوب و فیلمهای برجسته به این بخش نیز رونق داد.
حضور فیلمسازان قدیمی عامل رونق جشنواره
وی در پاسخ به این سوال که حضور فیلمسازان قدیمی تا چه اندازه میتواند به سینما رونق ببخشد، بیان کرد: درصد بالایی از جذابیت جشنواره معطوف به حضور بزرگانی است که از عمر کاری آنان بیش از 4 دهه می گذرد و همین سینماگران هستند که به جوانان انگیزه میدهند تا راه آنان را ادامه دهند، بنابراین باید شرایطی فراهم اورد تا هنرمندان قدیمی حضوری جدیتر در جشنواره داشته باشند.
وجود زمینههای متفاوت کاری، نیاز مبرم جشنواره فجر
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره بخشهای موضوعی جشنواره که عموما رویکرد دینی و انقلابی دارند، تصریح کرد: من وجود بسترهای متفاوت را برای سینما یک نیاز مهم میدانم که میتواند سبب رشد سینما شود، بنابراین وجود بخشهای موضوعی به اعتلای مفهوم مورد نظر کمک میکند. برای مثال اگر درباره بیداری اسلامی بخشی وجود دارد سبب میشود که فیلمسازان علاقهمند به این مفهوم با انگیزه بیشتری در این زمینه کار کنند.
این بازیگر در پایان خاطرنشان کرد: بخش سودای سیمرغ باید عرصهای باشد که در آن فیلم سینمایی به معنای واقعی حضور داشته باشند، بدین معناکه تله فیلم را به انحای مختلف در آن جای ندهیم، زیرا اهمیت و احترام به سینمای حرفهای برای هر جشنوارهای نیاز اولیه است.