به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین همایش مشترک رؤسای کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی و مدیران فرهنگی و اجتماعی شهرداریهای کشور امروز 2 بهمن ماه با حضور محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز برگزار شد.
قالیباف در ابتدای سخنان خود با تاکید بر اینکه برای اصلاح رفتارها نصیحت به تنهایی کفایت نمیکند اظهار کرد: همه ما باید آگاه باشیم که مسئولیتی که بر عهده داریم چه وظایفی را بر دوش ما قرار میدهد. در این راستا به صورت هدفمند حرکت کنیم تا به نتیجه برسیم.
معماری اسلامی وسیلهای است برای تداعی یاد خدا
وی مهمترین هدف برای تمامی مسئولان براساس باورهای دینی را ایجاد زمینه رشد و تعالی انسانها برشمرد و گفت: اگر امروز به توسعه و ارتقای کیفیت شهری میپردازیم هدف آن است که شرایطی ایجاد شود تا شهروندان در بهترین نحو ممکن به عبادت خداوند بپردازند؛ معماری اسلامی یک هدف نیست بلکه وسیلهای است که در یک نگاه به شهر انسان به یاد خداوند بیافتد.
قالیباف توجه به مسائل روحی، روانی، اخلاقی و تربیتی را در کنار مسائل کالبدی و فیزیکی شهر حائز اهمیت دانست و گفت: این دو بستر مهم باید همراستا با یکدیگر حرکت کنند چرا که ضعف در هر یک از زمینهها سبب ناکارآمدی بخش دیگر میشود.
شهردار تهران بر ضرورت استفاده از نخبگان بخشهای مختلف فرهنگی و دینی تأکید و تصریح کرد: فعالیتهای فرهنگی باید مبتنی بر اعتقادات و آداب و رسوم ما ایرانیان باشد در واقع جوهره دین در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی باید اساس کار قرار گیرد.
کارهای اجتماعی حضور کارشناسان دینی و اعتماد مردم را نیز میطلبد
قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود نگاه مردم به شهرداریها را حائز اهمیت خواند و گفت: اگر نگاه مردم به شهرداری این باشد که پول شهرداری شبهناک است نمیتوان کار فرهنگی کرد در این راستا ما نیز تلاش کردیم ابتدا نگاه مردم شهرداری را تغییر دهیم. کارهای اجتماعی و فرهنگی غیر از انگیزه و امکانات حضور کارشناسان دینی و اعتماد مردم را میطلبد.
لزوم ارتباط مسئولان شهرداری با تشکلهای مردمی
قالیباف مشارکت مردمی را اساس کار شهرداریها برشمرد و از مسئولان فرهنگی و اجتماعی شهرداریهای کل کشور درخواست کرد تا با تشکلهای مردمی که ریشه دار، قدیمی و سنتی هستند همچون مساجد و حسینیهها مرتبط باشد.
وی با بیان اینکه رویکرد و محتوای کار فرهنگی بسیار مهم است بر ضرورت توجه به سرمایههای انسانی تاکید کرد و گفت: یکی از راههای ایجاد اعتماد مردم به شهرداری، کار آمد کردن سازمان است. این مهم نیز با افزودن سرمایههای انسانی مورد اعتماد مردم به مجموعه شهرداری میسر میشود. همچنین یکی از وظایف شهرداریها افزایش آگاهیهای مردم در ابعاد مختلف است که باید مورد توجه جدی مدیران قرار گیرد.
شهردار تهران تصریح کرد: کشوری که میخواهد استقلال و انقلاب خود را حفظ کند و برای نسل جدید حرفی برای گفتن داشته باشد نیازمند مولد بودن است.
تبدیل قدرت و ثروت به معرفت و منزلت
وی گفت: مراکز جمعیتی باید مولد قدرت، ثروت، معرفت و منزلت باشند اگر در شهری تولید قدرت و ثروت صورت گیرد ولی به معرفت و منزلت تبدیل نشود این جامعه به فساد کشیده میشود. هنر ما این است که دریابیم با چه مکانیزمی میتوان این قدرت و ثروت به معرفت و منزلت مبدل کرد.