حجتالاسلام والمسلمین سید طه هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: تنها پرداختن به ظواهر قرآنی برای توسعه و اشاعه مفاهیم دینی در کشور کافی نیست، بلکه وظیفه آحاد مردم و جامعه اسلامی است که با پرداختن به روح و جوهره قرآن این فرهنگ دینی را احیا و راه سعادت و رسیدن به زندگی سالم را بدست آورند.
وی افزود: در بحث توسعه مفاهیم دینی و قرآنی نه تنها باید به کارهایی که پیش از این انجام شده توجه کنیم، بلکه به زوایای کمتر توجه شده در خصوص قرآن و عترت نیز باید بپردازیم.
حجتالاسلام هاشمی بیان کرد: برای آنکه بتوانیم به ساماندهی آموزش مفاهیم دینی در جامعه بپردازیم باید پژوهشکدههای قرآن و عترت و نهادهای فرهنگی و دینی با نگاه عمیق به موضوعات قرآنی پرداخته و سعی کنند معضلاتی که باعث عدم ساماندهی آموزشهای مفاهیم دینی میشود را مرتفع کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مهمترین اصل برای رسیدن به جامعه قرآنی را اصلاح روابط اجتماعی و دینی دانست و گفت: اما متاسفانه در روابط اجتماعی ما دستورات قرآنی کمتر پیاده میشود.
جامعه قرآنی؛ جامعه اخلاق مدار
وی با اشاره به اینکه جامعه قرآنی، جامعه ای اخلاق مدار است بیان کرد: برای آنکه بتوانیم جامعه را به سمت قرآنی شدن هدایت کنیم لازم است ابتدا فرهنگ دینی و اطاعت از دستورات مذهبی را در همه امور اجتماعی پیاده کنیم.
حجتالاسلام هاشمی به هدف جامعه اسلامی و رسالت رسول الله(ص) اشاره کرد و گفت: باید به جایی برسیم که جایگاه و مرتبه ربوبیت در بین مردم مشخص شود و بشر به نقطهای برسد که همه زوایای پنهان جهان هستی را بشناسد و این امر تنها با حاکمیت دینی محقق میشود.
پرداختن به دستورات قرآنی؛ لازمه توسعه مفاهیم دینی
وی با اشاره به اینکه توسعه مفاهیم دینی در کشور تنها با تلاوت قرآن با صوتی زیبا در محافل قرآنی میسر نمی شود، تصریح کرد: پرداختن به دستورات قرآنی، لازمه توسعه مفاهیم دینی در کشور است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: قرآن متعلق به جامعه علمی است و در دانشگاهها باید به ارزشهای قرآنی بیشتر توجه شود، دانشجویان باید زبان قرآنی را یاد بگیرند و همان طور که امام (ره) و مقام معظم رهبری و علما تأکید کردند جامعه باید روی قرآن تمرکز کند و این انتظار از جوامع دانشگاهی بیشتر است.