کد خبر: 1362477
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۵
حجت الاسلام ماندگاری:

بازخوانی اندیشه های امام خمینی(ره) تبیین کننده رسالت های دهه فجر است

گروه اجتماعی: استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر لزوم بازخوانی و بازشناسی اندیشه های امام خمینی(ره) در راستای صیانت و پیشبرد اهداف والای نظام، این مهم را لازمه ایجاد تغییری محسوس در جشن سی و پنجمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران دانست.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری، استاد حوزه علمیه قم در همایش عوامل اجرایی ستادهای سی و پنجمین فجر انقلاب اسلامی استان که پنج شبه، سوم بهمن در سالن غدیر برگزار شد، با تبریک فرارسیدن سی و پنجمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، اظهارکرد: امسال پنجاهمین سال شکل گیری نهضتی است  که یک طاغوت با آن عظمت را سرنگون کرد و مقدمه ای برای سرنگونی دیگر طاغوت ها شد.



نهضت امام خمینی(ره)، مقدمه بیداری تمام امت ها شد



وی خاطرنشان کرد: نهضت امام خمینی(ره) یک امت را بیدار کرد و مقدمه ای برای بیداری تمام امت ها و ظهور منجی عالم بشریت شد.



حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه نهضت و اندیشه امام راحل نه بالاتر از نهضت و اندیشه رسول کرم(ص) بلکه در راستا و زیر مجموعه نهضت ایشان است، گفت: همان گونه که نهضت پیامبر اکرم(ص) در طول تاریخ دچار انحراف شد نهضت امام راحل نیز می تواند دستخوش انحرافاتی که دشمن به دنبال رسیدن به آن است و در سال های اخیر نیز نمود یافت، بشود.



وی افزود: بر همین اساس می طلبد دلسوزان امت اسلامی و پیروان امام راحل با بازخوانی و بازشناسی اندیشه های ایشان در راستای صیانت و پیشبرد اهداف والای نظام آنگونه که شایسته جامعه اسلامی است تلاش کنند.



به گفته وی، بر اساس آیات متعددی در قرآن، خداوند عالم را برای آدم و آدم را برای بندگی خلق کرده است این در حالی است که انسان از نعمت های الهی که در اختیار او قرار گرفته است در راه بندگی شیطان و نه خالق هستی استفاده می کند اما با ظهور منجی عالم بشریت این دوران ظلمت و تاریکی به پایان می رسد و تنها در آن عصر است که همه نعمت ها در راستای بندگی خدا استفاده می شود.



حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به بخشی از آیه دوم سوره مائده که می فرماید:« وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِو؛ در نیکوکارى و پرهیزگارى با یکدیگر همکارى کنید و در گناه و تعدى دستیار هم نشوید»، به تشریح دو تعاونی برِّ و تقوا و ثْمِ و عُدْوَان پرداخت.



استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در صورتی که امکانات عالم تحت مدیریت ولایت الهی قرار گیرد تعاونی نیکوکاری و اگر تحت مدیریت طاغوت و شیطان قرار گیرد تعاونی گناه شکل می گیرد.



وی افزود: امروزه در دنیا هر میزان علم بشر گسترده تر می شود به جای گره گشایی از مشکلات، گستره جنایات علیه بشریت پهن تر می شود؛ چراکه تحت ولایت شیطان و نه خداوند مدیریت می شود.



مدیریت الهی؛ شاه کلید نهضت امام خمینی(ره)



حجت الاسلام ماندگاری ضمن تشریح اصول محوری نهضت اسلامی و اندیشه امام خمینی(ره)، مدیریت الهی را شاه کلید نهضت ایشان عنوان کرد و گفت: ولایت خدا همچون نوری است که اگر پذیرفته نشود به یقین گمراهی را به دنبال دارد.



این استاد حوزه امام باوری، اطاعت پذیری امت، وحدت، رعایت حدود الهی و خیر رسانی را پنج رکن تعاونی بر و تقوا دانست و با اشاره به سخن امیرالمومنین(ع) در خصوص امام باوری به عنوان اولین رکن تعاونی تقوا گفت: امام علی (ع) می فرماید: هرکس بخواهد امام امتی باشد باید خود را به گونه ای تربیت کند که مردم باور کنند او می خواهد هادی مردم باشد.



به گفته وی، امام باید امت را به این باور برساند که نه به دنبال مقاصد شخصی، بلکه به دنبال رضای خدا و نوکر مردم است و به طور قطع همه مسئولان نظام اسلامی باید اینگونه باشد که اگر غیر از این باشد در مسیر امام و ولایت قرار نگرفته اند.



قرار نگرفتن مسئولان در جایگاه خدمتگزاری؛ تهدیدی برای انقلاب اسلامی



حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه طبق فرموده امام راحل انقلاب اسلامی از بیرون آسیب پذیر نیست، افزود: در نظام اسلامی رییس باید نوکر مردم باشد، این در حالی است که در جامعه ما رییس ممتاز تر از دیگران و در جایی غیر از جایگاه خود قرار گرفته است و این به معنای آسیب پذیری از درون و تهدید انقلاب اسلامی است.



استاد حوزه علمیه قم اطاعت پذیری امت را رکن دوم تعاونی بر و تقوا دانست و با اشاره به بخشی از آیه 59 سوره نساء که می فرماید:«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ؛ اى کسانى که ایمان آورده‏اید خدا را اطاعت کنید و پیامبر و اولیاى امر خود را [نیز] اطاعت کنید »، تصریح کرد:امت باید بداند تا از امامش اطاعت نکند پیشرفتی حاصل نخواهد شد اما متاسفانه امروز شعار ما بیش از عمل نمود دارد.



وی وحدت را رکن سوم تعاونی بر و تقوا دانست و با بیان اینکه تا زمانی که اتحاد و انسجام در امتی نباشد این تعاونی شکل نخواهد گرفت، گفت: در کشور همه سلیقه ها خدمت کردند و هر کدام نیز اشکالاتی داشتند، اما هرگاه سلیقه ای به قدرت رسید علیه دیگر سلایق اقدام کرد که به یقین اینگونه اقدامات با وحدت، عدالت و همبستگی سازگار نیست.



حجت الاسلام ماندگاری چهارمین رکن این تعاونی را رعایت حدود الهی و تقوا برشمرد و با تاکید بر لزوم رعایت استانداردهای الهی، فاصله گیری از این حدود را زمینه ساز گمراهی و خارج شدن از خط امامت و ولایت دانست.



عدم رعایت حدود الهی، تهدیدی برای انقلاب اسلامی



وی با طرح این سوال که آیا در بانک ها ، ادارات و دیگر عرصه ها در کشور این حدود رعایت می شود؟ خاطرنشان کرد: انقلاب امام خمینی(ره) نه با اسمش که با رسمش شکل گرفت و به طور قطع عدم رعایت حدود الهی موجب خالی شدن انقلاب اسلامی از درون و تهدیدی برای این نهضت با عظمت می شود.



این استاد حوزه خیر رسانی را از دیگر ارکان تعاونی بر و تقوا عنوان و اظهارکرد: چنانچه مسئولان را به دو دسته خادم و کاسب تقسیم کنیم متاسفانه مسئولان خادم کمتر خواهند بودو در صورتی که این شرایط تداوم داشته باشد این تعاونی شکل نخواهد گرفت.



 وی افزود: تا زمانی که به عکس امام اکتفا کنیم و از راه و رسمش فاصله بگیریم، همانگونه که برخی با اسم پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار کاسبی می کنند، سیر در مسیر امامت و ولایت محقق نخواهد شد.



حجت الاسلام ماندگاری همچنین به تشریح انحرافاتی که در کلید واژه های اندیشه امام راحل ایجاد شده است پرداخت و بر هوشیاری دلسوزان نظام در این زمینه تاکید کرد.



کلید واژه های اندیشه امام خمینی(ره) تحریف شده است



وی اولین انحراف بکاربردن نام رهبر به جای امام دانست و گفت: در تمام اسناد و مدارک غربی ها نام امام به منظور گرفتن این نام از زبان مردم بکار برده نشده است این در حالی است نه تنها باید به امام دیروز بلکه به امام امروز نیز باید امام گفت و نه رهبر.



حجت الاسلام ماندگاری دومین کلید واژه امام خمینی(ره) را امت دانست و با اشاره به تغییر آن به ملت و شهروند، تصریح کرد: امت بار اطاعت دینی دارد و شهروند بار مطالبه گری؛ امام راحل فرمودند قبل از اینکه بگویید انقلاب برای ما چه کرد بگویید ما برای انقلاب چه کردیم.



به گفته وی، امروز همه از انقلاب طلبکارند، نه اینکه نباید مطالبه داشت، بلکه باید به عنوان امتی مسلمان مطالبه الهی داشته باشند.



استاد حوزه علمیه قم عدالت را از دیگر کلید واژه های امام راحل برشمرد و با اشاره به جایگزینی توسعه به جای عدالت، افزود: جایگزینی توسعه به جای عدالت الهی زمینه ساز زیاد شدن فاصله فقیر و غنی در جامعه اسلامی شد؛ به گونه ای که برخی در این کشور حقوق چند صد میلیونی می گیرند و برخی با ماهی 200 تا 300 هزار تومان باید زندگی فقیرانه خود را بچرخانند و این است ارمغان بکارگیری شعار توسعه که تنها مادی نگر است.



وی با بیان اینکه مستکبرین و مستضعفین دو کلید واژه تحریف شده دیگر از امام راحل است، خاطرنشان کرد: در کلام و اندیشه امام خمینی همواره حق و باطل در مقابل یکدیگر قرار داشتند اما امروز با حذف بار دینی سلطه گران، قدرت های جهانی و دیگر کشورها، در حال توسعه خوانده می شوند.



مستکبرین و مستضعفین؛ دو کلید واژه اصلی اندیشه امام راحل



حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه استکبار همواره به دنبال له کردن دیگران زیر چکمه های خود است بر لزوم عدم حذف این واژه کلیدی تاکید کرد و افزود: امام راحل گرگ و میش را نیز در کنار دو کلید واژه مستکبرین و مستضعفین بکاربرده است؛ چراکه آنان همواره گرگ خو و به دنبال منافع خود هستند و نمی شود با آنان مذاکره کرد.



به گفته وی، در روسیه و فرانسه نیز انقلاب های شکل گرفت اما  انقلاب امام خمینی(ره) بود که با بار معنوی که داشت تمام دنیا را دگرگون کرد.



این استاد حوزه با اشاره به در پیش بودن ایام الله دهه فجر، بازخوانی اندیشه های امام خمینی(ره) را لازمه ایجاد تغییری محسوس در جشن سی و پنجمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران دانست و بر ضرورت فهم، ترویج و عمل به اندیشه های امام راحل تاکید کرد.



وی خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری هرچند استانی مظلوم در عرصه های مختلف است اما بواسطه ارتباط با امام راحل سرمایه دار است؛ چراکه همواره دل این مردم با امام امت مستحکم بود و بر همین اساس این استان می تواند دهه فجری به گونه ای دیگر داشته باشد.

captcha