به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در دومین روز از برگزاری دوره آموزشی مدیریت «اتقان»، طی امروز، سوم بهمن، جلسه «سبک زندگی در منظومه فکری مقام معظم رهبری»، با حضور علیرضا معاف، معاون وزیر ارشاد در سالهای 84 - 88 در مجتمع یاوران مهدی(عج) تشکیل شد.
معاف در این نشست به بررسی حیات طیبه قرآنی به عنوان یک نوع سبک زندگی در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: یکی از شئونات ولایت در کشور این است که مفاهیم فکری و فرهنگی به فضای فرهنگی جامعه ارائه میشود که در واقع رهبر معظم انقلاب، مدیریت فرهنگی و فکری جامعه را برعهده دارند.
وی افزود: مقام معظم رهبری مسیر تمدن اسلامی را در پنج مرحله از سال 1342 و آغاز زمینههای انقلاب اسلامی تا ظهور حضرت مهدی(عج) تبیین کردند. مرحله اول، انقلاب اسلامی یعنی فروپاشی ساختارهای طاغوتی، ساختارهای وابسته و اومانیستی غربی گذشته و مرحله دوم، شکلگیری نظام جمهوری اسلامی، چارچوب حاکمیت در نظام اسلامی و تدوین قانون اساسی بر اساس اصل اسلام است.
معاف خاطرنشان کرد: در مرحله سوم، تشکیل دولت اسلامی است که دولتمردان، حاکمان و مدیران باید آن را بر مبنای حکومت اسلامی تشکیل دهند و اداره کنند و در مرحله چهارم، کشور اسلامی؛ اگر مردم و دولت اسلامی باشند، کشور اسلامی خواهد شد. در مرحله پنجم، دنیا و تمدن اسلامی مورد نظر است.
وی ضمن برشمردن شاخصههای منظومه فکری مقام معظم رهبری توضیح داد: در واقع مقوله سبک زندگی معطوف به مرحله پنجم و تشکیل دنیا و تمدن اسلامی است و مخاطب مقوله سبک زندگی، آحاد مردم هستند. شاخصه اول اینکه بیانات رهبر معظم انقلاب حکیمانه است، به این معنا که مقدمات، مؤخرات و ملزوماتی دارد. مسئله سبک زندگی، مسئلهای جدید و رها شده در اجتماع نیست، بلکه از سال 79 و از زمان شکلگیری مسئله تولید علم و جنبش نرمافزاری، برای آن برنامهریزی شده و در واقع تولید علم و جنبش نرمافزاری مقدمه موضوع سبک زندگی است.
معاف خاطرنشان کرد: شاخصه دوم، کاربردی بودن آن است، به این معنا که از ریشه، مسائل را حل میکند. شاخصه سوم، این است که بیش از آنکه ناظر به مقوله نظری و فکری باشد، ناظر به مقوله رفتاری است. در آیه حیات طیبه، ابتدا بحث عمل هست، سپس فکر. در واقع با سخن از عمل آغاز و با عمل پایان مییابد. در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، توجه به وجه رفتاری، گاهی بر وجه اعتقادی مقدم است.
وی در رابطه با مسئله تهاجم فرهنگی گفت: در حدود 80 سال پیش، مسئله تهاجم فرهنگی در اروپا مطرح شد و متفکرین فرانسوی نگران رسوخ فرهنگ آمریکایی بودند و امروز شاهد نفوذ فرهنگ غربی در ایران هستیم. تهاجم فرهنگی سه وجه دارد؛ تسلیم، تحقیر و تخریب فرهنگی که وجه سوم آن در اجتماع ایران بیش از وجوه دیگر کاربرد دارد.
معاف اظهار کرد: به عنوان مثال با فراگیر شدن نماد «X» در جامعه که نوعی نماد شیطانپرستی است، نمادهای ایرانی ـ اسلامی تحقیر شده و نوعی تخریب فرهنگی رخ میدهد. البته ما این نگاه افراطی را نداریم که هر امر غربی را نماد شیطانپرستی بدانیم، ولی باید عنوان کرد که استکبار در تهاجم فرهنگی با برنامهریزی عمل میکند.