کد خبر: 1363489
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۶
در نخستین یادواره مداحان شهید چهارمحال و بختیاری عنوان شد:

حرکت در مسیر حق انتظاراصلی شهدا از مداحان اهل بیت(ع)است

گروه اجتماعی: استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه شور و شعور حسینی توام با هم تحول آفرین است به انتظار شهدای مداح از ذاکران اهل بیت(ع)اشاره کرد و گفت: ادامه دادن راه شهدا در مسیر حق و پاسداری از نظام اسلامی مهم ترین انتظار این شهدا از مداحان اهل بیت(ع)است.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری، استاد حوزه علمیه قم سوم بهمن در اولین یادواره مداحان شهید و ایثارگر استان چهارمحال و بختیاری به ارتباط عمیق و ناگستنی شهدای مداح با حضرت اباعبدالله حسین(ع) اشاره و اظهار کرد: شهید به خودی خود متصل به شهید کربلا حضرت ابا عبدالله حسین (ع) است اما از طرف دیگر تمامی مداحان نیز منادیان مجالس عزاداری این امام همام هستند که این ارتباط ناگستنی و مستمر است.



وی با طرح این سوال که در حال حاضر انتظار شهدای مداح از ذاکران اهل بیت(ع) چیست؟ تصریح کرد: به یقین شهدای مداح از ذاکران و مداحان کنونی انتظارات و درخواست های بسیاری دارند که مهم ترین آن ادامه دادن راه شهدا در مسیر حق و پاسداری از نظام اسلامی است.



حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه دوست داران و محبان شهدا دو دسته هستند، خاطرنشان کرد: یک عده جان و مال خود را با شهادت در راه خدا فدا می کنند و گروهی دیگر فرهنگ و آموزهای به جا مانده از شهادت را در جامعه استمرار می بخشند که هر دو آنها از جایگاه و ارزش والایی برخوردار هستند.



وی با تاکید بر لزوم زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا در تمام عرصه های زندگی اجتماعی و فردی تصریح کرد:  فرهنگ و روحیه ایثار و شهادت تنها در میدان مبارزه و جنگ بین حق بر علیه باطل خلاصه نمی شود بلکه تمام عرصه های میدان گسترده ای برای زنده نگه داشتن و بیان  فرهنگ و روحیه ایثار و شهادت است.



حجت الاسلام ماندگاری به نقش مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) در گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد:  شعرها، نواها و آهنگ های مداحی ها و مولودی های ذاکران اهل بیت(ع) شور و هیجان مضاعفی در راستای گسترش فرهنگ ایثار و شهادت به جامعه خواهد داد که تحقق این مهم نیازمند فراهم شدن شرایط است.



وی با بیان اینکه محبت اهل بیت(ع) فرهنگ ایثار و شهادت را در دل و جان آدمی زنده و پویا خواهد کرد، رسالت و مسئولیت مداحان در تحقق این امر مهم را بسیار سنگین دانست.



شور و شعور مداحی توام با یکدیگر تحول آفرین است



حجت الاسلام ماندگاری شور و شعور مداحی در کنار یکدیگر را اثر بخش و تحول آفرین دانست و افزود: به یقین شور در مداحی ها یک نیاز بسیار مهم و اساسی است اما تکمیل کننده و اثر پذیری این شورآفرینی با ایجاد شعور حسینی تحول آفرین و تاثیرگذار خواهد بود.



وی شورآفرین اصلی در عالم را خدای متعال عنوان کرد و واقعه عاشورا و پیاده روی 20 میلیونی زائران در اربعین حسینی را مصداق بارز و کامل این شور آفرینی در جهان دانست.



حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه شور و شعور در مداحی دو عنصر مکمل یکدیگر هستند تصریح کرد: شور و شعور در مداحی همچون دو بال محرک و مستمر به یکدیگر هستند که جدایی بین این دو موجب سقوط و انحراف در مسیر کمال خواهد شد.



وی با بیان اینکه کنکور محبت چهار سوال اساسی و مهم دارد به تشریح این اصول با اشاره به آیه 69 سوره نسا پرداخت و اظهار کرد:«خداوند در این آیه می فرماید: وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً؛ و کسی که خدا و پیامبر را اطاعت کند،(در روز رستاخیز) همنشین کسانی خواهد بود که خدا، نعمت خود را بر آنان تمام کرده از پیامبران و صدّیقان و شهدا و صالحان و آنها رفیقهای خوبی هستند»، بنابراین محبت به تنهایی هیچ اثری در وجود انسان نخواهد داشت بلکه اعمال ملاک و معیار سنجش محبت ما هستند.



حجت ماندگاری افزود: سوال اول کنکور محبت اهل بیت این است که آیا من امام حسین(ع) را دوست دارم؟ که جواب این به طور قطع بله خواهد بود چرا که تمام گناه کاران و فاسدان در روز عاشورا به عشق امام حسبن(ع) گناه و معصیت را ترک خواهند کرد.



گناه و معصیت با محبت اهل بیت(ع) سازگاری ندارد



وی اینکه آیا امام حسین(ع) را از محبوب های حرام بیشتر دوست دارم؟ سوال دوم کنکور محبت شناسی اهل بیت دانست و گفت: آیا کسانی که دم از محبت به اهل بیت و امام حسین(ع) می زنند در برابر گناه مقاوم و استوار هستند؟ به یقین گناه و معصیت با محبت اهل بیت(ع) هم خوانی و تشابهی ندارد.



به گفته حجت الاسلام ماندگاری، متاسفانه در جامعه ما هم حب الحسین(ع) هست و هم حب گناه اما آیا دوست داشتن حسین(ع) و انجام فعل و کار گناه در کنار هم می تواند انسان را به درجات عالی برساند؟



وی رسالت مداحان در سم زدایی جامعه از گناه را بسیار سنگین دانست و افزود: یکی از مصادیق شعور آفرینی در عزاداری ها دور کردن جامعه از کارهای گناه و حرام است چرا که سخن و شعر مداح  در زمان احساسات و شور مجلس اهل بیت بسیار تاثیرگذار و تحول آفرین خواهد بود.



حجت الاسلام ماندگاری به سوال سوم در کنکور محبت شناسی اهل بیت(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: آیا امام حسین(ع) را از محبوب های حلال نیز بیشتر دوست دارید؟ چرا که برخی در زمان های حساس و مهم همچون واقعه کربلا فرزند و مال را بر حجت خدا ترجیح دادند و گمراهی و پستی را برای خود به جا گذاشتند.



وی با بیان اینکه هر کس محبوب دنیا شود عشق اهل بیت(ع) در دل او از بین خواهند رفت خاطرنشان کرد: هر کس عشق به اهل بیت و محبت خانواده و مال دنیا را در کنار هم بخواهد به طور قطع بر سر دوراهی ها می لغزد و دنیا را بر حجت خدا ترجیح خواهد داد.



حجت الاسلام ماندگاری به تشریح سوال چهارم پرداخت و گفت: آیا امام حسین(ع) و اهل بیت را از خودم بیشتر دوست دارم؟ چرا که در یک برهه از زمان عده ای جان خودشان را عزیز تر و گرانبها تر از دفاع از اسلام دیدند و از فدا کردن جان در راه امام زمان خود خودداری کردند.



وی با تاکید بر اینکه خروجی مجالس عزای حسینی باید شورآفرینی همراه با شعور باشد تصریح کرد: روضه امام حسین(ع) نباید تنها به بیان کلمات احساسی و عاطفی پرداخته شود هر چند که این نیاز و اساس است اما باید شعورحسینی نیز در جان و دل زنده و پویا شود.

captcha