این انقلاب نشانهای از همدلی و همراهی مردم با اصالت آریایی است که به بهانه اسلامی شدن کشورمان ایران، یکپارچه و یکصدا با نظام وقت به مخالفت پرداختند و به هدف خود رسیدند. مردم ایرانزمین از دیرباز نمونه جامعه منسجم و متحدی هستند که جان بر کف پای اعتقادات خود ایستادهاند.
دولت نیز در طی این 35 سال در حفظ آرمانهای انقلاب و شناساندن اهداف آن به نسل جوان تلاش کرده است ولی آیا این تلاشها کفایت میکند؟ واقعاً چرا باید فرهنگ اصیل این کشور جای خود را به روزها و مناسبتهای کشورهای دیگر دهد. جوانان دم از سوزناک بودن مناسبتهای مذهبی میزنند و والدین با دیدگاههای مذهبی اصیل، متحجر خوانده میشوند. جذب جوانان نیاز به فرهنگسازی و برنامههای مدون دارد که هم شادی نداشته آنها بازیافت شود و هم عِرق به کشور و فرهنگ این مرز و بوم در کالبد آنها نهادینه شود.
در کشوری مانند چین، احترام به یادبودها از کودکی نهادینه میشود حال آنکه در ایران با گروه و دسته شدن افراد به چند قشر مذهبی، میانهرو و ضد دین مناسبتها نیز حتی مناسبتی مانند روز پیروزی انقلاب، که در پس آن تلاش و از جان گذشتن بخش عظیمی از افراد همین کشور وجود دارد آنطور که باید پاس داشته نمیشود.
شاید دلیل دیگر بیتوجهی به این روز، تکرار مکررات و نخنما شدن روشهای تبلیغی در این زمینه باشد. هیچ نوآوری و برنامه جدیدی برای شناساندن انقلاب ایران به نسل جدید وجود ندارد جز تغییر برنامههای تلویزیون به سریالهای تکراری این مناسبت بدون انتقال پیام خاصی و یا پخش صحنههایی از آن روز. حتی کسی که عزیز خود را در این انقلاب از دست نداده باشد، معنای واقعی این حرکت را درک نمیکند.
فرهنگسازی در شناساندن معیارها و اهداف انقلاب امری واجب و ضروری است همانطور که بسیاری از صاحبنظران مهمترین تهدید علیه انقلاب را از راه فرهنگ میدانند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دسترسی تمام افراد در گروههای سنی مختلف به دهکده جهانی باید با حرکتی انقلابی، جلوی پیشرفت عوامل ضداسلامی و ضدانقلابی گرفته شود. دشمنان جمهوری اسلامی بسیار زیرکانه از طرق مختلف توانستهاند بر گروه تأثیرپذیر ما که شامل نوجوانان و جوانان میشوند، تأثیر گذاشته و جو فکری این قشر را به سمت خودمحوری، خودخواهی، دینزدگی و ... سوق دهند.
اتوبانها و خیابانهای شهر تهران شاهدی بر این ادعا است که مردم ایران که به تعارفات و احترام به همنوع زبانزد بودهاند، در حال رانندگی یک لحظه از خودگذشتگی ندارند و منافع و مصالح خود را بر دیگری ترجیح میدهند. تغییر در نگرش و فرهنگ ایرانیان امری بس عظیم و زمانبر است که باید به صورت جدیتر چه در حیطه کاری مدارس در درجه اول و چه از طریق وسایل ارتباط جمعی اعم از صدا و سیما، خبرگزاریها، نشریات و مجلات به عنوان یک هدف و یا یک سوژه محوری به آن پرداخته شود.
همچنین همدلی بیشتر مردم در سایه دولت جدید چشمانداز روشن بسیاری از ایرانیان است تا بار دیگر همه با هم در هر پوشش و اعتقاد در کنار هم قرار بگیریم همانطور که در بلایای طبیعی حس کمک به همنوع در بین ایرانیان موج میزند در عرصههای مختلف دیگر چه در حفظ فرهنگ ناب اسلامی و چه در حفظ خونهایی که برای به ثمر رسیدن این انقلاب به خاک ریخته شد، با همراهی و یک دل شدن ایرانیان رو به سوی پیشرفت و جهانی شدن فرهنگ ناب ایرانی ـ اسلامی پیش رویم.
*سمانه رحمانیخجسته