کد خبر: 1367172
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۰
مرندی تأکید کرد:

توجه به 3 نکته به جای افتتاح بخش‌های مراقبت از قلب

گروه سلامت: رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تأکید بر اینکه باید رژیم غذایی مناسب، رفع بی‌تحرکی و اصلاح مصرف دخانیات را به مردم آموزش بدهیم، گفت: ما به جای اینکه مدام بخش قلب افتتاح کنیم بهتر است به سه اصل یاد شده توجه بیشتری کنیم تا شاهد کاهش مرگ و میر در کشور باشیم.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی امروز، هفتم‌دی ماه با حضور در جمع اصحاب رسانه در تشریح مسائل روز حوزه سلامت با تاکید بر اینکه بیماری‌های غیرواگیر قاتل نخست در کشور هستند، گفت: در یک مقطع زمانی بیماری‌های واگیر خطرساز و مشکل اصلی ما بود ولی در حال حاضر بیش از 75 درصد مردم در خطر بیماری‌های غیرواگیری همچون سرطان‌ها، فشار خون، قندخون، بیماری‌های قلبی و... قرار دارند که تمامی آن‌ها قابل پیشگیری است.



توجه به 3 اصل به جای افتتاح بخش‌های قلب



وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه باید رژیم غذایی مناسبی را به مردم آموزش بدهیم، اضافه کرد: از سویی بی‌تحرکی مردم باید اصلاح و مصرف دخانیات کاهش پیدا کند، ما به جای اینکه مدام بخش قلب در این شهر و آن شهر افتتاح کنیم بهتر است به سه اصل یاد شده توجه بیشتری کنیم تا شاهد کاهش مرگ و میر در کشور باشیم.



تمام بودجه کشور در پنج سال آینده پاسخگوی روند فعلی مصرف دارو و تجهیزات پزشکی نیست



مرندی با تاکید بر اینکه 35 سرطان‌ها قابل پیشگیری است، بیان کرد: باید تمام تلاش خود را برای پیشگیری اختصاص بدهیم و رسانه‌ها نیز این دغدغه را از مسئولان مطالبه کنند، مطمئنا با این نحوه مصرف دارو و تجهیزات پزشکی تا پنج سال آینده اگر تمام بودجه کشور را به بخش بهداشت و درمان اختصاص بدهیم باز هم پاسخگو نخواهد بود. مشکل ما این است که در کشوری همچون آمریکا در طی 10 سال اخیر 20 درصد تخت‌های بیمارستانی جمع‌آوری شده ولی ما همچنان در پی اضافه کردن تخت‌های جدید هستیم تا پیشگیری.



رئیس فرهنگستان علوم پزشکی بر لزوم توجه هر چه بیشتر به قشر ضعیف و فقیر جامعه تاکید کرد و گفت: درآمد کشور محدود است و اضافه کردن درآمدهای بهداشت و درمان اشتباه است، اگر هم قرار است اضافه شود باید کارشناسی لازم برای آن صورت بگیرد، افزایش اعتبار حتما باید با مدیریت و نظارت دقیق توام باشد در غیر این صورت مضر خواهد بود. در حال حاضر تنها تلاش می‌کنیم تا سقف بودجه را بالا ببریم در حالی که باید راهنمای بالینی مناسبی داشته باشیم که پزشکان در آن قالب به فعالیت بپردازند، نگرانی ما از این است که بخش بهداشت و درمان با این روند فعلی ورشکسته شود.



مرندی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در طی سالیان اخیر از طرح «ژنریک» فاصله گرفته‌ایم، اضافه کرد: در گذشته نه چندان دور تجهیزات پزشکی با دقت وارد کشور می‌شد ولی به مرور این دقت‌ها هم کمتر و سطح بندی خدمات رعایت نشد، از زمانی که از سطح بندی خدمات، تجهیزاتی و حتی داروهای وارد شده که نیازی به ورود آن‌ها به کشور نبوده تخطی کرده‌ایم؛ تنها باعث گران شدن هزینه‌‌ها شد.



وی با بیان اینکه کشور آمریکا با بیشترین سرانه سلامت اجازه ورود هر داروی را به کشور خود نمی‌دهد، عنوان کرد: این کشور از 40 سال قبل راهنمای بالینی برای پزشکان خود نوشته شده که برای هر درمان از چه داروی باید استفاده کنند که اگر پزشک از داروهای پیش بینی شده برای بیمار خود استفاده کرد تنها در این صورت بیمه‌ها تمامی هزینه‌های آن را پرداخت می‌کنند ولی امروز در کشور ما اگر داروی جدید برای فلان بیماری در فلان کشوری یافت شود، پزشک آن را برای بیمار تجویز و مراکز مربوطه مجبور می‌شوند به عنوان داروهای کمیاب و با هزینه‌های سرسام آور داروی مربوطه را وارد کشور کنند.

captcha