کد خبر: 1367352
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۸
کارشناس فضای مجازی:

بدون ایجاد مانع برای جریان‌های بزرگ رسانه‌ای مقابل انتشار فکرهای مسموم بایستیم

گروه فضای مجازی: حسن گوهرپور با اشاره به اینکه حضور مسئولان در فیس‌بوک به نوعی تیزهوشی است گفت: باید جلوی فکرهای بیمار را بگیریم نه اینکه مانع جریان‌های بزرگ رسانه‌ای شویم.

حسن گوهرپور، کارشناس فضای مجازی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به کارکرد شبکه‌های اجتماعی اظهار کرد: همه شبکه‌های اجتماعی اگر جنبه مشارکت اطلاعاتی و توان استفاده ایدئولوژیک برای ما داشته باشد و ما بتوانیم برداشت مناسبی از آن حاصل کنیم، قطعاً کارکرد مثبتی خواهد داشت.

وی حضور مسئولان را در شبکه‌های اجتماعی مناسب دانست و گفت: زمانی که شخصیت‌های سیاسی‌مان از طریق فیس‌بوک، فکرشان را در بستری گسترش می‌دهند که ایرانی نیست بلکه از سوی آمریکایی‌ها اداره می‌شود، حرکت خوبی است. اگر این شخصیت‌ها در این بستر بتوانند حرف‌های‌شان را بزنند، قطعاً نتیجه مثبتی خواهد داشت؛ چرا که میزان گسترش بالایی دارد.

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: مسئولان ما تیزهوشی کرده‌اند که در این فضا و زمین دیگری وارد شده‌اند. شاید زمین برای آنها باشد اما توپ در دست ماست و شخصیت‌های سیاسی می‌توانند از این طریق حرف‌های‌شان را بزنند.

قاریان در فیس‌بوک افکار ملی و اعتقادی را انتقال دهند

وی بیان کرد: وزرا، مقامات ارشد و قاریان قرآن در فیس‌بوک با حضورشان می‌توانند، فکر ملی و اعتقادی‌شان را انتقال دهند. اگر این اتفاق رخ دهد، قطعاً خوب است و اگر دوباره وارد بازی ممنوعیت و مشروعیت‌های آنها شوند، شکست خواهیم خورد.

گوهرپور اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین راه‌ها در حوزه شبکه‌های اجتماعی، شکل‌گیری و بسط و گسترش شبکه‌های داخلی به چند زبان است. ما باید بتوانیم شبکه‌های چندزبانه را راه‌اندازی کنیم و در آن سوی مرزها تبلیغ کنیم تا کاربران لااقل در همین کشورهای همسایه بتوانند وارد آن شوند و حرف‌های‌شان را بزنند و علاقه‌شان را تأمین کنند.

وی ادامه داد: قرار نیست شبکه اجتماعی داخلی را برای کاربران آمریکایی و اروپایی راه‌اندازی کنیم، بلکه می‌توان در همین منطقه هم کار کرد تا بتوان نتیجه مطلوبی را بر عرب‌زبان‌ها، ترک‌زبان‌ها و کردزبان‌ها گذاشت. البته الان این اتفاق در همان فیس‌بوک رخ می‌دهد، اما باید بتوانیم بیشتر در میان این ملیت‌ها جذابیت ایجاد کنیم.

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: اگر بتوانیم شبکه اجتماعی بومی داشته باشیم و قدرتش به اندازه فیس‌بوک باشد، قطعاً اثربخش خواهد بود درغیراین صورت فایده‌ای نخواهد داشت. البته شبکه اجتماعی تبیان را شاهد هستیم که این شبکه باید بتواند قدرت جذب کاربران و فراگیری‌اش را افزایش دهد.

وی بیان کرد: پتانسیل راه‌اندازی شبکه اجتماعی داخلی در کشور وجود دارد؛ چرا که ما نخبه‌های بسیاری داریم. همچنین در بعد فنی هم بعید می‌دانم کار غیرقابل انجامی باشد. زمانی که هکر خوبی در کشور داریم، قطعاً این هکر می‌تواند کارهای بزرگتری را در فضای مثبت انجام دهد.

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به موضوع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی گفت: زمانی که می‌خواهیم با ماهواره مقابله کنیم، به شکستن بشقاب‌های آن می‌پردازیم درحالی که این موضوع راه حلش این نیست و ما باید جلوی فکرهای بیمار را بگیریم نه اینکه مانع جریان‌های بزرگ رسانه‌ای شویم.

وی افزود: نمی‌توان جلوی جریان‌های سیاسی را گرفت برای مثال تا چه زمانی مانع بی‌بی‌سی و دیگر رسانه‌های بیگانه خواهیم شد اگر بخواهیم مانع پخش آن شویم، این رسانه آنقدر قدرتمند است که از طریق راه دیگری فعالیتش را ادامه می‌دهد. بنابر این باید جلوی فکر مسموم را گرفت.

captcha