کد خبر: 1367788
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۲
تولیدکننده محصولات دیجیتال:

شبکه اجتماعی بخش خصوص با حمایت دولت توان اثرگذاری خواهد داشت

گروه فضای مجازی: مجتبی مطهری گفت: بخش خصوصی توان راه‌اندازی شبکه اجتماعی‌ای گسترده را ندارد، اما ورودش با حمایت دولت، می‌تواند بسیار اثربخش باشد.


مجتبی مطهری، تولیدکننده محصولات دیجیتال، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به عملکرد شبکه‌های اجتماعی اظهار کرد: شبکه‌های اجتماعی با وجود اینکه گستره بزرگی را دربرگرفته و تقریباً زندگی بدون استفاده از آن‌ها غیرممکن شده است، با این حال نسخه‌ای که از سوی تصمیم‌گیرندگان کشور و مسئولان فرهنگی کشور پیچیده می‌شود، این است که به سراغش نرویم و از آن استفاده نکنیم در حالی که این امر اجتباب‌ناپذیر است.



مدیرعامل مؤسسه فرهنگی اندیشه مبنا افزود: اگر بخواهیم شبکه اجتماعی، داخلی قوی و مفیدی را ایجاد کنیم، باید بومی و منطبق بر فرهنگ کشورمان باشد و بتواند بر روی کاربران داخلی تأثیر مثبت بگذارد.



مطهری درباره حضور خود در این قبیل شبکه‌های اجتماعی گفت: با وجود فرصت کمی که دارم، اما به شبکه اجتماعی که در آن حضور دارم، سرمی‌زنم و در آن فعالیت می‌کنم. باید این موضوع را بررسی کرد که در فضای مجازی چه اتفاقاتی می‌افتد و ما چه رسالت فرهنگی در این مباحث داریم و در نهایت اینکه چه موضعی را قرار است، اتخاذ کنیم.



مقابله با فیس‌بوک اشتباه است



وی بیان کرد:  فیس‌بوک یک شبکه اجتماعی جهانی است و این شبکه در خلأ نبود شبکه‌‌ای اجتماعی خوب داخلی، توانسته است امروزه‌ عرض اندام کند. ما نباید با این شبکه‌ها مقابله کنیم و مقابله ما با شبکه‌های اجتماعی خارجی به مانند مقابله با فیلم و ویدئو در اوایل انقلاب است.



مطهری اظهار کرد: نباید زمانی که به انفجار می‌رسیم و دیگر کاری از دست‌مان برنمی‌آید، استفاده از آن تکنولوژی را آزاد کنیم. شبکه‌های اجتماعی در دوره‌ای کسی از آن استفاده نمی‌کرد و حتی جایگزینی برای آن وجود نداشت، اما به تدریج به این ضرورت رسیدند که شبکه‌های اجتماعی برای انتقال اطلاعات، مناسب و مطلوب است.



وی یادآور شد: اگر مسئولان ارشد کشور احساس کنند که از طریق شبکه‌های اجتماعی می‌توانند با نسل جوان ارتباط مفیدی داشته باشند، قطعاً حضورشان مؤثر خواهد بود.



مدیرعامل مؤسسه فرهنگی اندیشه مبنا تصریح کرد: توانمندی نیروهای داخل کشور و سخت‌افزار موجود و بستر سخت‌افزاری مورد نیاز شبکه‌ها بر همگان ثابت شده که قابل پیاده‌سازی است، اما مشکل اصلی در کشور عدم مسئولیت واحد و مشارکت مراکز در مسائل فرهنگی است. برای مثال موضوع امر به معروف را نیروی انتظامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر نهاد‌های مرتبط عنوان می‌کنند که بخشنامه‌ای برای‌شان نیامده است اما زمانی که مرکزی به صورت خودجوش بیاید و این حرکت مثبت را انجام دهد همه این مراکز عنوان شده، اعتراض خواهند کرد و به نوعی خود را ذی‌حق می‌دانند. برای راه‌اندازی شبکه اجتماعی داخلی نیازمند همدلی نهادها و تجمیع نهادها هستیم.



بخش خصوصی توان راه‌اندازی شبکه اجتماعی داخلی را ندارد



مطهری اظهار کرد: بخش خصوصی توان راه‌اندازی شبکه اجتماعی داخلی را کمتر دارد اما ورودش هم می‌تواند اثربخش باشد منتها بخش دولتی با مشکلات قانونی که ایجاد می‌کند، عملاً توان و پویایی بخش خصوصی را می‌گیرد.



وی ادامه داد: قطعا نهادهای دولتی می‌گویند که باید بخش خصوصی مجوز راه‌اندازی شبکه اجتماعی داخلی را از آنها دریافت کند. تضاد نهادها انرژی را از میان می‌برد و بخش خصوصی منصرف می‌شود؛ بنابر این باید یک عزم دولتی همچون شورای عالی فضای مجازی به این حوزه ورود کند و مقدمات قانونی و بودجه اولیه برای راه‌اندازی را فراهم کرده و سپس گروهی از شرکت‌ها را برای این امر دعوت کند.



مدیرعامل مؤسسه فرهنگی اندیشه مبنا تصریح کرد: انتقادی در سبک ارائه مفاهیم ارزشی و دفاع مقدس و انقلاب اسلامی دارم مبنی بر اینکه نحوه ارائه مطالب ارزشی و قرآنی و نحوه دعوت افراد به این مطالب به خوبی انجام نمی‌شود. کسی که می‌خواهد به ارزش‌های انقلاب پایبند باشد باید به هیچ چیز دیگری فکر نکند و جدا کردن این موضوع و حالت خاص به این مسأله باعث می‌شود که در جامعه نسبت به این موضوع جبهه گرفته می‌شود.



وی یادآور شد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که نسل جدید، بچه‌های جبهه را از خود بدانند و دفاع مقدس را یک پیشینه خوب ببینند و انقلاب را از خود بدانند و دفاع کنند. نحوه تبلیغ این موضوعات و دعوت نسل جوان به این مسائل، ظرافت خاصی می‌طلبد که متأسفانه هم‌اکنون شاهد آن نیستیم.

captcha