حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در بازدید از دومین نمایشگاه دستاوردهای قرآنی گفت: بنده اولین بار است که چنین نمایشگاهی را که با ابتکار خود مؤسسات قرآنی برگزار میشود، مشاهده میکنم که البته امسال دومین سالی است که برگزار میشود و آثار و برکات خوبی هم دارد.
لزوم حمایت دولت از فعالیتهای قرآنی ـ مردمی
وی افزود: در چنین حرکتهایی میتوان به این نکته پی برد که کارهای دستهجمعی با استفاده از ظرفیتهای مردمی دست یافتنی هستند و باید دولت نیز چنین حرکتهایی را حمایت کنند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با اینکه معمولا حضور مؤسسات در نمایشگاه دستاوردهای قرآنی حضور محدودی است، گفت: ما در سیاستهایمان مقرر شده است که بخشی از فعالیتهای قرآنی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را به مؤسسات قرآنی مردمی و اتحادیههای مؤسسات قرآنی واگذار کنیم که آنها نیز دخالت داشته باشند و در برنامهریزیها هم حضور داشته باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا نهاد خاصی را برای فعالیتهای اجرایی نمایشگاه در نظر گرفتهاید، گفت: خیر در اجرا بعضی از مراکزی که موفقترند را دعوت خواهیم کرد؛ اما کلا نمیتوان نمایشگاه را واگذار به نهاد خاصی کرد چرا که سیاستگذاری آن را دولت انجام خواهد داد؛ کلا میتوان کار اجرایی را به مؤسسات واگذار کرد اما در سال اول شاید این کار را نکنیم و به مرور میتوان به کلی واگذار کرد.
بازگشت سهمیه حج به فعالان مؤسسات و خادمان قرآن
وی در پاسخ به خبرنگار ایکنا در رابطه با اعلام یک خبر خوش برای مؤسسات قرآنی کشور گفت: سهمیه عمره مؤسسات و خادمان قرآنی درست شده است، مجددا باز شده و سهمیه گرفتیم؛ قبلا گویا لغو شده بود؛ انشاالله بعد از استقرار کامل بر فضای فعالیتهای قرآن و عترت، برنامهریزیهای لازم که انجام شد در گفتوگوهای بعدی اخبار خوش دیگری برای مؤسسات قرآنی اعلام خواهیم کرد.
شایعه تبدیل معاونت قرآن و عترت به ادارهکل منتفی است
حجتالاسلام حشمتی در رابطه با معاونت قرآن و عترت و شایعه تبدیل این معاونت به ادارهکل گفت: معاونت قرآن و عترت خود به تنهایی 5 اداره کل دارد، و ما مدیرکلها را منصوب میکنیم اول مرکز قرآنی بوده الان ارتقا پیدا کرده و به معاونت تبدیل شده است و خود این معاونت نیز در حال حاضر دارای 5 ادارهکل است؛ با رویکردی جدید و در سطح استانها هم ادارات کل ما معاونت قرآنی خواهند داشت.
بنیانهای تفسیری قرآن را میان جوانان و نوجوانان تقویت کنیم
وی در پاسخ به خبرنگار ایکنا در رابطه با چرایی توزیع قرآنهایی با ترجمههای وهابیت در مدارس گفت: ما باید بنیانهای خودمان را قوی کنیم تا در جهت تفسیر و ترجمه قرآن، پیام اهلبیت(ع) را به گوش دانشآموزان و دانشجویان برسانیم تا آنها خود انتخاب درست را داشته باشند.
حجتالاسلام حشمتی تأکید کرد: ما ترسی از این اقدامات نداریم ولی باید فرزندان خود را مسلح کنیم تا خود در انتخاب بنا به آیه «فبشر...» عامل به قرآن باشند.
حجتالاسلام حشمتی عنوان کرد: مهم این است که باید درست مضامین و تفاسیر قران را از زبان اهلبیت(ع) به گوششان برسانیم که در این حالت خود میبینند که اینها با مضامینی که وهابیت برای آنها تصویر میکند هم خلاف طبیعت انسان وکرامت انسان است و این تعابیری نیست که بچههای ما بپسندند؛ لهذا وقتی اینها را در مقابل هم قرار دهیم خود بچهها انتخاب خود را خواهند داشت.