کد خبر: 1368823
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۹
حجت‌الاسلام‌ اکرمی:

میانه‌روی باور امام(ره) برای تقویت نظام اسلامی بود

گروه سیاسی: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه میانه‌روی باور امام(ره) برای تقویت نظام اسلامی بود، گفت: ایشان در تصمیم‌گیری‌ها، تلاش‌های خود و حتی نسبت به بی‌مهری‌های دشمن، میانه‌روی و اعتدال را یک مسئله کلیدی می‌دانست.

حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تبریک فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی به برخی از دیدگاه‌های امام خمینی(ره) پرداخت و گفت: امام خمینی(ره) یک کارشناس برجسته قرآنی، حدیثی و تاریخ بود و نسبت به پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) اهتمام و احترام خاص داشت و روش آنها را برای زندگی فردی و اجتماعی مورد توجه قرار داده بود، لذا مهم‌ترین منبع ایشان در تشکیل شاکله جمهوری اسلامی، قرآن و آموزه‌های پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) بود.
وی با اشاره به توجه امام به مسئله اراده مردم بر اساس دانایی و آگاهی افزود: ایشان می‌فرمود مردم اگر خواسته‌ای داشته باشند، کسی نمی‌تواند در برابر این خواسته ایستادگی کند و مردم را وادار به تغییر خواسته خود کند؛ همچنین بر مسئله حضور مردم در برابر انواع تهدیدات دشمن تأکید می‌کرد.

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با ذکر اینکه امام هیچ‌گاه اعتقادی به مبارزه مسلحانه با رژیم پهلوی نداشت، گفت: ایشان از ظرفیت بزرگ مردمی استفاده کرد و این مردم با اراده، شعار، مقاومت، اتحاد و با فداکاری و با قبول کردن رهبری امام توانستند رژیم پهلوی را به زانو درآورند.

انقلاب اسلامی حاصل مبارزه فرهنگی و سیاسی امام(ره) بود

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز افزود: امام تا آخرین ساعت روز 22 بهمن نیز اجازه استفاده از سلاح را علیه رژیم شاه و ارتش نداد و انقلاب اسلامی با مبارزه فرهنگی و سیاسی رهبر کبیر انقلاب به پیروزی رسید.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به نوع نگاه امام در دوران انقلاب اسلامی عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب ایشان تلاش کرد تا از افراد مختلف با سلایق گوناگون با توجه به نوع تخصص‌شان در مراکز کشور استفاده کند و نوع برخورد امام موجب شده بود تا افراد نسبت به جایگاه مسئولیتی یکدیگر اعتراض نکنند.
وی با بیان اینکه میانه‌روی باور امام(ره) برای تقویت نظام اسلامی بود، گفت: ایشان از ابتدا بر مسئله میانه‌روی و اعتدال ایمان داشت. در تصمیم‌گیری‌ها، تلاش‌های و حتی نسبت به بی‌مهری‌های دشمن، ایشان میانه‌روی و اعتدال را یک مسئله کلیدی می‌دانست؛ وقتی حادثه انفجار حزب جمهوری اسلامی رخ داد و بیش از 70 نفر از مسئولان به شهادت رسیدند، برخی افراد در سخنرانی‌هایشان از انتقام سخت از عاملان این حادثه سخن گفتند، اما امام به آنها تذکر داد و در موارد مختلف امام به آیه«وَلاَ یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلاَّ تَعْدِلُواْ اعْدِلُواْ هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ» اشاره می‌کرد. 
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری افزود: هیچ‌گاه امام نمی‌کوشید تا بی‌مهری‌های دیگران را مورد توجه قرار دهد و بخواهد عکس‌العملی در برابر سخنان بد دیگران داشته باشد، معمولا از این مسائل عبور می‌کرد و با بزرگواری به هدف خود می‌اندیشید و این بزرگواری یک نوع تنبیه و هشدار به کسانی بود که امام را مورد بی‌مهری قرار می‌دادند.

امام(ره) در زمینه منافع ملی قاطع بود

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با ذکر اینکه امام در مسئله منافع ملی کوتاه نمی‌آمد، افزود: ایشان در مسائل اصلی نظام قاطعیت نشان می‌داد، به طور مثال در مسئله محاصره پاوه توسط ضد‌انقلاب ایشان به ارتش دستور داد که باید پاوه آزاد شود، اینجا دیگر جای نرمش نشان دادن و گذشت نبود.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه گذشت زمان موجب نمی‌شود که انقلابیون نسبت به آرمان‌ها بی‌تفاوت شوند، گفت: انقلاب اسلامی امروز هم با شعارهای اصلی خود در جهان شناخته می‌شود و این نشانه تعهد مردم انقلابی ما به جمهوری اسلامی است.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به مسئله مذاکره با گروه 1+5 گفت: ما نباید در این مسئله توقع داشته باشیم، رئیس‌جمهور در مذاکره همان شعاری بدهد که امام جمعه و یا مسئول دیگری سر می‌دهد؛ رئیس جمهوری از مجرای بین‌المللی باید از منافع کشور دفاع کند و امام جمعه از منظر تریبون نماز جمعه باید هشدار بدهد و نماینده مجلس در جایگاه خود باید از منافع کشور دفاع کند.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در این رابطه گفت: همه در هدف مشترک هستیم اما در روش رسیدن به هدف باید با توجه به نوع مسئولیت به نتیجه اصلی نگاه کنیم.

captcha