به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، معاون رئیس قوه قضائیه صبح امروز 12 بهمن، در مراسم ویژه آغاز جشنهای گرامیداشت سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که در جوار حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب برگزار شد، اظهار کرد: روز 12 بهمن روز نورانیت برای ملت بزرگ ایران و تجلی معجزه الهی است.
وی با اشاره به چرایی خواندن برخی روزها به عنوان یومالله گفت: همه روزها متعلق به خدا است اما روزی که قدرت پروردگار جلوهگری میکند، یومالله است و حقیقتاً پیروزی انقلاب اسلامی و رهبری بینظیر امام(ره) تسخیر دلها و جانها بود، به نحوی که ملت ایران برای حضور در صحنه و ستیز با دشمن و برای حاکمیت دین در عرصه زندگی انسان سر از پا نمیشناخت.
وی در ادامه به شاخصههای مکتب امام(ره) و تفاوت آن با سایر مکاتب اشاره کرد و افزود: اولین شاخصهای مکتب سیاسی امام(ره) پیوند عمیق بین معنویت و سیاست، اخلاق و سیاست، عرفان و سیاست، معنویت و دلدادگی به خدا و عبودیت ذات حضرت حق بود.
حجتالاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: در چنین دیدگاهی یک انسان سالک الیالله در تمام عرصهها میتواند با عبودیت حضرت حق ظاهر شود، به نحوی که دین معنویت و دلدادگی به خدا در تمام عرصههای زندگیش وجود داشته باشد.
وی جمله «عالم محضر خداست» را سنگ بنای اندیشه و تفکر امام عنوان کرد و گفت: امام(ره) خدا را میدید و با اخلاص حرکت کرد و دلها و جانهای انسانها را تسخیر کرد و همین اخلاص بود که امام را جاودانه کرد.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: امام(ره) زنده است و زنده بودن ایشان به زنده بودن خط امام(ره) و حیات انقلاب اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: حیات و جاودانگی امام در ماندگاری انقلاب و هدف و راه امام(ره) است و امروز این راه از همه زمانها پر رهرو تر و رهروانش از همه مواقع شکست ناپذیرتر و مقتدرتر هستند و دشمنان این راه از همه مواقع منفورتر هستند.
رئیسی با بیان اینکه امروز محبوبترین نام در بین ملتهای مستضعف، محروم و البته بصیر، نام امام خمینی(ره) است، اظهار کرد: مغرب زمین چهارصد سال است که با خدا مبارزه میکند و دین در عرصه زندگی را کنار گذاشته است اما به برکت انقلاب اسلامی امروز عشق به معرفت و معرفتخواهی افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: جنگ اول و دوم جهانی محصول تفکیک دین از سیاست است؛ آنگاه که اخلاق و دین و توجه به خدا از زندگی کنار گذاشته شد.
معاون اول قوه قضائیه دومین شاخصهای مکتب سیاسی امام(ره) را اعتقاد و باور به کرامت انسانی و جایگاه ویژه انسان دانست و افزود: امام(ره) معتقد بودند انسان حق انتخاب دارد و میتواند سرنوشت خود را رقم بزند بر همین اساس بود که تنها سه ماه از پیروزی انقلاب گذشته بود که امام دستور برگزاری اولین رفراندم را صادر کردند.
وی خاطرنشان کرد: امروز آنانی که در مقابل امام(ره)، انقلاب اسلامی و جانشین امام(ره) سرکشی کردند حق رای به مردم بحرین نمیدهند و حق حیات را از فلسطین گرفتهاند.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه آنان پیش از این ما را متهم میکردند اما امروز خود در جایگاه متهم قرار دارند، گفت: امروز کسانی متهم هستند که میخواهند پرچمدار حقوق بشر باشند و اما خود پرونده سیاهی دارند؛ چرا که ناقضین حقوق اولیه انسانها هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امام(ره) پیام این انقلاب را منحصر به مردم نمیدانست بلکه پیام این انقلاب را جهانی بیان میکردند و بر همین اساس بود که مسئله اصلی جهان اسلام را قدس و آزادی سرزمینهای اشغالی اعلام کردند و مبارزه با رژیم غاصب را مسئله اول جهان اسلام معرفی کردند.
پاسداری از ارزشهای الهی و حفظ گسترش آنها از دیگر شاخصههای مکتب امام بود که حجتالاسلام رئیسی به آن اشاره کرد و افزود: امام به عنوان فقهی جامعالشرایط میخواستند فقه را در سراسر زندگی اجتماعی انسانها حاکم کنند تا جامعه برخوردار از دینمداری باشد.
وی تصریح کرد: براساس این شاخصهها، تمام روابط جامعه باید طبق دین و آموزههای دین باشد و اگر در گوشه و کناری دیده میشود بعد از سیوپنج سال آنچنان که باید باشد، نبوده است به این دلیل است که نسخههایی که نوشته شده منطبق بر آموزههای دینی نیست و یا برخی با دلدادگی به غرب این فاصله را به وجود آوردهاند.
وی افزود: هر جا که مدیران براساس آنچه که دین و آموزههای دینی دستور داده، عمل کردهاند به پیروزی و موفقیت و الگو شدن برای سایر جوامع دست یافتهایم.
رئیسی عدالت اجتماعی را پنجمین مشخصه مکتب سیاسی امام(ره) عنوان کرد و گفت: عدالت بعد از توحید فراگیرترین مفهوم از مفاهیم دینی است؛ مهم است که امروز عدالت نه ثبوتی بلکه در بحث اجرایی و اثباتی مطرح شود و اگر بخواهیم حادثه مهمی برای آن تعریف کنیم همان اجرای قانون و قانونمداری میشود.
وی تأکید کرد: قانونمداری در تمام بخشها ارزش و قانونگریزی ضد ارزش است و این اصل در آموختههای امام(ره) و رهبری بارها تأکید شده است.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به تاکید امام(ره) و رهبری بر دشمنشناسی و دشمنستیزی گفت: دشمنشناسی و ایستادن در مقابل دشمن در راستای عقلانیت و پیروی از راه امام و رهبری تعریف میشود.
وی با بیان اینکه حمایت از عزت ملی و اقتدار ملی جزء آموختههای امام(ره) است، گفت: مبادا ارزشها و آرمانهایی که امام(ره) آموختند، رهبری تأکید دارند و حیات ملت در گرو آنها است، دچار سستی شود.
حجتالاسلام رئیسی با بررسی چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: دهه اول انقلاب دهه تأسیس انقلاب بود که دشمن تلاش میکرد نظام تاسیس نشود که هشت سال جنگ تحمیلی از اقدامات دشمن بود. دهه دوم نیز دهه تثبت بود که دشمنان تلاش کردند نظام را ناکارآمد جلو دهند و بگویند نمیتوان جامعه را با فقه و اسلام اداره کرد.
وی ادامه داد: در دهه سوم نیز دشمن تلاش کرد پیام انقلاب را در درون مرزها نگه دارد اما پس از پیروزی انقلاب هویت مسلمانان و هویت دیگر مردم را شاهد بودیم. در دهه چهارم که دهه پیشرفت و عدالت است امیدواریم با اتکا به اعتماد به نفس و داشتههای ملت ایران حل مشکلات را در داخل جستجو کنیم.