کد خبر: 1369911
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۲۶
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران:

صنعت کشور پس از انقلاب شکل گرفت/ گسترش بیشتر؛ منوط به رفع جفای بانکی

گروه اقتصاد: غنیمی‌فرد با بیان این‌که صنعت کشور در کلیه شئون خود پس از انقلاب اسلامی شکل گرفت و صنعت پیش از انقلاب، محدود و وابسته بود، گفت: مهم‌ترین مانع پیشرفت گسترده‌تر صنعت پس از انقلاب جفاهای سیستم بانکی بوده است.

هادی غنیمی‌فرد، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در مقایسه وضعیت صنعت ایران در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: قبل از انقلاب، صنعت ما خیلی گسترده نبود. در صنعت خودروسازی ما فقط پیکان و مونتاژ برخی از خودروهای دیگر وجود داشت. در دیگر حوزه‌های صنعت نیز عمده محصولات صنعتی کشور، مونتاژی بود.

صنعت کشور، پس از انقلاب شکل گرفت
وی افزود: بعد از انقلاب، به دلیل گرفتاری‌هایی که دیگران برای ما پیش آوردند، از جمله این‌که قطعات یدکی را در اختیار ما قرار ندادند، ما در حصر کامل اقتصادی قرار گرفتیم و می‌توان گفت که صنعت ما در کلیه شئون، از جمله خودروسازی، پتروشیمی، سیمان، فولاد و... پس از انقلاب اسلامی شکل گرفت. دشمن هیچ رحمی بر ما نکرد، اما خوشبختانه صنعت‌گران ما تاب آوردند و ما صاحب صنعت شدیم. از این رو، گسترش صنعت را می‌توان افتخارآمیز است.
غنیمی‌فرد یکی از پیشرفت‌های ملموس در حوزه صنعت را خودروسازی دانست و گفت: بر طبق آخرین آمار، در دوران پهلوی، ما توانایی تولید سی‌هزار خودرو در سال را داشتیم که اکنون به بیش از یک میلیون رسیده و فقط یک نوع خودرو هم تولید نمی‌شود. امروزه ما دارای بهمن، سایپا و ایران خودرو هستیم که هرکدام انواع مختلفی از ماشین‌ها را تولید می‌کنند و از آن مهم‌تر، ما قطعات یدکی تولید می‌کنیم و حتی در شرایطی هستیم که می‌توانیم قطعات یدکی بیشتری تولید کرده و به بازارهای دنیا صادر کنیم.

بسیاری از محصولات پیش از انقلاب، وارداتی بود
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب ، ما صنعتی نداشتیم و اگر هم وجود داشت به طور کلی یک صنعت بسیار محدود بود و 95 درصد از محصولات ما و حتی بسیاری از قطعات پیکان، وارداتی بود، اما امروز وضعیت صنعت کشور به جایی رسیده است که فقط در صنایع خودروسازی و کارهای وابسته آن، بیش از یک میلیون شاغل وجود دارد که با همه زجرها، وظیفه ملی خود را انجام می‌دهند.
وی درباره وضعیت دیگر صنایع کشور عنوان کرد: اکنون تولید سیمان یا فولاد نسبت به پیش از انقلاب به بیش از پنجاه برابر رسیده است. ما قبل از انقلاب، صنایع پتروشیمی گسترده‌ای نداشتیم، بلکه دارای یک یا دو شرکت پتروشیمی کوچک وابسته به دولت بودیم و اکنون تعداد بسیار زیادی شرکت پتروشیمی بزرگ در کشور وجود دارد. در فولاد و پتروشیمی، تولید ما چندین برابر و کیفیت محصولات نیز بسیار مرغوب شده است. ما امروزه به عراق، افغانستان و دیگر کشورهای همسایه سیمان صادر می‌کنیم.

رشد فزاینده صنعت فولاد پس از انقلاب
غنیمی‌فرد در مقایسه وضعیت صنعت فولاد پیش و پس از انقلاب اسلامی، بیان کرد:  تنها کارخانه فولاد کشور که پیش از انقلاب فعالیت داشت، ذوب‌آهن اصفهان بود که در سال 1351 شروع به کار کرد و مابقی فولادسازان، از جمله فولاد خوزستان در سال 1367، فولاد مبارکه در سال 1370 و فولاد آلیاژی در سال 1378، پس از انقلاب ایجاد شدند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تمام کارشناسان خارجی، کشور را ترک کردند و احداث صنایع فولاد کشور که به طور صد درصد توسط این کارشناسان صورت می‌گرفت، به وسیله متخصصان داخلی انجام شد.
وی افزود: من وقتی‌که به مسافرت داخلی می‌روم و وضعیت راه‌های کشور را مشاهده می‌کنم، با افتخار سرم را بلند می‌کنم. قبل از انقلاب، یک جاده 40 کیلومتری تا کرج داشتیم که نامش را اتوبان گذاشته بودند و اتوبان قزوین هم به اتمام نرسید، اما امروزه در سراسر کشور، اتوبان‌های بسیار زیادی ایجاد شده است. پل صدر یکی از شاهکارهای مهندسان ایرانی است. به نظرم سدسازی کشور نیز نسبت به قبل از انقلاب، رشد فوق‌العاده‌ای داشته است.

وابستگی صنعت کشور پیش از انقلاب
وی درباره  وضعیت وابستگی صنعت کشور، پیش و پس از انقلاب، اظهار کرد: پیش از انقلاب، صنعت اندکی که در کشور وجود داشت، صنعتی وابسته به خارج بود. امروزه وابستگی صنعت کشور به خارج، بسیار کم شده است. پس از انقلاب، حداکثر تلاش صورت گرفت که از وابستگی رهایی پیدا کنیم. به یاد دارم که در زمان جنگ تحمیلی، چون قطعات یدکی کارخانه‌ها را به ما نمی‌دادند، مهندسان و طراحان ما، در میدان شوش از زباله‌های صنعتی به جای فولاد دست نخورده برای ساختن قطعه یدکی استفاده می‌کردند.
وی ادامه داد: پس از انقلاب، دولت توانست در زمینه کاهش وابستگی شدید به مواد اولیه وارداتی، کالاهای سرمایه‌ای خارجی، تخصص‌های فنی و اطلاعات و دانش فنی خارجی که تهدیدی برای صنعت به شمار می‌رود، اقدامات درخور توجهی انجام دهد. به همین علت، پس از انقلاب اسلامی، ظرفیت‌های وسیعی در کشور پدید آمد و تولید مواد اولیه، ایجاد صنایع تبدیلی، صنایع تکمیلی و پر کردن حلقه‌های مفقوده صنعت، جدی گرفته و گام‌های بلندی در این راه برداشته شد.

توانایی تولید محصولات با بهترین کیفیت را داریم
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، درباره وضعیت صنعت برق کشور گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در اوج فعالیت‌های رژیم طاغوت، تنها 3 میلیون مشترک برق، اعم از خانگی، عمومی، صنعتی و کشاورزی، وجود داشت؛ این در حالی است که هم‌اکنون حتی بسیاری از روستاهای کشور و دورترین مناطق از نعمت برق برخوردار است.
غنیمی‌فرد درباره کیفیت محصولات تولیدی کشور در پیش و پس از انقلاب اسلامی، عنوان کرد: امروزه کیفیت برخی از محصولات خود را می‌توانیم با کشوری همانند آلمان مقایسه کنیم و این توانایی را داریم که محصولاتی با بهترین کیفیت تولید کنیم. در بخش صنعت، کشوری که قبل از انقلاب تقریبا تمام کالاهای صنعتی خود را از خارج وارد می‌کرده و معدود کالاهای ساخت داخلش نیز عموما از کیفیت و مرغوبیت پائینی برخوردار بوده، هم‌اکنون در بسیاری از زمینه‌ها به تولیدکننده تبدیل شده و تولیداتش نیز در بسیاری از موارد، از جهت کیفیت و استاندارد، قابل رقابت با مشابه خارجی می‌باشد و در برخی از صنایع، همچون صنایع ساختمانی، سال‌هاست که به مرز خودکفایی رسیده است.

عده‌ای از سودجویان از پیشرفت صنعت کشور ممانعت می‌کنند
وی تاکید کرد: این ملت با این ترتیب، صنعت خود را حفظ کرده است و بی‌انصافی است که ما برای پر کردن جیب کسانی که پول زیادی دارند و از کشورهای خارجی کالا وارد می‌کنند، بیائیم و این‌گونه تولیدکننده را استثمار کرده و هرچه را که تولید می‌‌کند، به عنوان مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر عملکرد، بهره بانکی و ... از او دریافت کنیم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ادامه داد: بنده به طور کلی، وضعیت صنعت کشور در پس از انقلاب را مناسب می‌دانم، اما انتقاداتی هم بر وضعیت کنونی صنعت دارم. اگر همان اندازه که صنعت‌گران، بعد از انقلاب همه چیز را به حرکت درآوردند، موسسات مالی و اعتباری هم به همین اندازه به همکاری با صنعت می‌پرداختند، اکنون ترکیه، صنعتش را به رخ ما نمی‌کشید. متاسفانه عده‌ای از سودجویان با بهره زیاد بانکی، صنعت ما را تا مرز ورشکستگی کشانده‌اند.

سیستم بانکی جفای بسیاری به صنعت کرد

وی افزود: هرجای دنیا را که بررسی کنیم، حداکثر 20 درصد از سرمایه واحدهای تولیدی را سرمایه‌گذاران تهیه کرده و بقیه از محل تسهیلات بانک‌های مختلف و با بهره کم فراهم می‌شود و هرسال هم اعتبارات افزوده می‌شود، اما در ایران این مکانات برای صنعت‌گران و تولیدکنندگان فراهم نیست. ما باید امکانات تولید را فراهم کنیم تا برخی از مشکلاتی که در حوزه صنعت و تولید کشور وجود دارد، برطرف شود.
غنیمی‌فرد ادامه داد: آن‌چه که بعد از انقلاب و به‌خصوص در پانزده سال اخیر، صنعت ما را از پای درآورد، جریاناتی است که با وارد کردن  کالا از ترکیه و چین و ماچین، هر کالای بی‌مصرفی که پیدا کردند، وارد کشور کرده و بسیاری از صنایع ما را تعطیل کردند. علاوه بر آن، یکی از مراکزی که جفای بسیاری به صنعت این کشور کرد، سیستم بانکی ما است که گرفتن تسهیلات برای صنعت و تولید از آن، سختی‌های بسیاری دارد.

از ورود کالاهای بی‌کیفیت به کشور ممانعت شود

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در پایان تاکید کرد: اکنون باید وزارت صنایع و معادن، اتاق بازرگانی، بانک مرکزی و دیگر نهادهای مربوطه اقدام کرده و جلوی سوءاستفاده‌های برخی که کالاهای بسیار بی‌کیفیت را وارد کشور می‌کنند، گرفته شده تا کالای ایرانی و ملی تقویت شود. اگر این کارها را انجام دهیم امروزه صنعت ما دارای جایگاهی است که نه تنها در منطقه بلکه شاید در آسیا در ردیف بهترین‌ها قرار خواهیم گرفت.

captcha