به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مقام معظم رهبری، به عنوان دلسوزترین فرد نظام در حفظ انقلاب اسلامی در سخنان شیوای خود که در مقاطع گوناگون مطرح کردهاند، همیشه راه را از بیراهه نشان دادهاند.
ایشان انقلاب اسلامی را تنها یک حادثه در تاریخ ایران نمیدانند بلکه آن را یک حادثه در تاریخ جهان و در تاریخ بشریت اعلام میکنند و بر روى این نکته تأکید میکنند که «این شعار نیست، این تدقیق در یک حقیقت و یک حادثه در تاریخ بشریت است و هر چه زمان بیشتر بگذرد، بیشتر این حقیقت روشن خواهد شد.
اینجور نبود که حالا در کشورى نظامهاى طاغوتى و فاسد بودند، بعد به یک نظام اسلامى تبدیل شد. البته این بود؛ اما فقط این نبود. از لحاظ اعتقادى و معنوى، قرنهاست که دنیا را به عمد به سمت نگاه مادى و فهم مادىِ زندگى و عالم پیش میبردند، الان هم دارند پیش میبرند. این انقلاب در مقابل این موج عظیمى که با همه قدرت مادى آن را دائم تشدید میکردند، آمد ایستاد و ضربه زد».
انقلاب اسلامی پرچم معنویت را در جهان بالا برد
مقام معظم رهبری در تأثیرگذاری انقلاب اسلامی بر دیدگاه و عملکرد مادیون معتقدند که: «به آن حرکت لطمه وارد آورد و او را کند کرد. امروز شما مىبینید در همان کشورهایى که مهد گرایش مادیگرى بود، گرایشهاى معنوى به شکلهاى مختلفى بروز کرده؛ یعنى طلب معنویت، عشق به معنویت، شوق و گرایش به معنویت در آنجا در بین جوانهایشان به وجود آمده است.
البته این معنویت را وقتى نمیتوانند درست اداره کنند، مدیریت کنند، گرایشهاى انحرافى به وجود مىآید؛ عرفانهاى قلابى، معنویتهاى دروغین. شیادانى هم هستند که نقش مىآفرینند که اگر در این شرایط اسلام و مکتب اهلبیت(ع) بتواند خود را به قلب امپراتورى مادى غرب برساند، آنجا طالب دارد، مستمع دارد، علاقهمند دارد. و این امروز در دنیا محسوس و مسلم است. اینى که مىبینید علیه اسلام این همه حمله میکنند، به نام مبارک پیغمبر اعظم(ص) به مصداق قول مولوى (مه فشاند نور و سگ عوعو کند، هر کسى بر طینت خود میتند).
بر طینت خودشان مىتنند نسبت به نام مبارک آن بزرگوار. این حادثه جدیدى را به وجود آورده که نفوذ این نام در دنیا بیشتر شده؛ حضورش قویتر شده؛ جاذبهاش براى دل جوانها مضاعف شده و همین، گردانندگان استکبار را دستپاچه کرده که عوامل و مزدورانشان را وادار میکند که هر روز به یک نحوى عکسالعمل نشان میدهند که این نشاندهنده هزیمت آنهاست».
مسلمانان تاریخ را به برکت قرآن عوض کردند
رهبر محبوب انقلاب در هر مقطعی از تاریخ بر این نکته تأکید کردهاند که راه اصلی انقلاب اسلامی و مسیر پیروزی آن پیروی از قرآن است و در اینباره میفرمایند: «شما ملاحظه کنید، همین مقداری که ملت ما درهای قرآن را به روی خود باز کرد، که این به برکت انقلاب شد، ببینید چه تحولی در ملت ما به وجود آمد. ببینید چه عظمت و چه عزتی ملت ما پیدا کرد، به همین مقدار اندک حرکتی که به سمت قرآن کردیم. قرآن این جور است اگر حرکت به سمت قرآن به شکل کاملی انجام بگیرد. آن وقت این ملت همان چیزی خواهد شد که قرآن کریم خبر داده است. تاریخ را مسلمانها عوض کردند به برکت قرآن».
تفاخر به اسلام همه جا هست، مهم آمیخته شدن به معارف قرآن است
ایشان با نگاه عمیقی که در مسائل گوناگون دارند قرآنی شدن یک ملت را تنها در برگزاری بیش از پیش مسابقات قرآنی و صرف تربیت حافظ و قاری قرآن نمیدانند بلکه میفرمایند «قرآنی شدن به این است که ملت با قرآن آمیخته شود، به قرآن عمل کند، معرفت قرآنی را به طور کامل به دست بیاورد. ما امروز در دنیای اسلام این را کم داریم. اسم اسلام همهجا هست، تفاخر به اسلام همه جا هست، ادعای مسلمانی همه جا هست، آنچه ما به آن نیاز داریم، آمیخته شدن به معارف قرآن و به عمل قرآن است، که این مسلمانی واقعی است.
ما میخواهیم که ملت ما قرآن را بتوانند درک کنند و از آن استفاده کنند. هدف از همه تشریفات و مسابقهها و وقتگذرانیها و این تشویقها و این زحمتهایی که آقایان میکشند، این است که ملت ما با قرآن آشنا بشوند. ما دوریم از قرآن، ما دوریم از قرآن. اگر یک ملتی با معرفت قرآنی آشنا بشود، بسیاری از کارها برای او آسان خواهد شد. حرکت برای او آسان خواهد شد.
دلسوزان این کشور، دلسوزان این ملت، علاقهمندان به آرمانهاى اسلامى و انقلابى و مکتب اهلبیت(ع) وظیفهشان چیست؟ همه وظیفه دارند این راه را براى روندگان، یعنى براى ملت ایران تسهیل کنند. سیاستمدارها یک جور، دولتمردان یک جور، علماى دین یک جور، دانشمندانِ دانشگاهها یک جور، روشنفکران یک جور، قشرهاى مختلف یک جور.
راه همچنان باقی است
آنچه که امروز لازم است، این است که همه این وظیفه را بشناسند، بدانند که ما کجا هستیم. یک عدهاى غفلت میکنند، نمیفهمند که ما این همه حرکت کردهایم، پیش آمدهایم؛ نمیفهمند که ما هنوز راه طولانى در پیش داریم؛ نمیفهمند که ما دشمن داریم، دشمن از تنبلى ما، از غفلت ما، از اختلاف ما، سوء استفاده میکند. مخاطب بیشتر این حرف شخصیتهاى مطرح جامعه - سیاسى و فرهنگى و غیره - هستند که باید مراقب حرف زدنهاى خودشان، مراقب نوشتنهاى خودشان، مراقب موضعگیریهاى خودشان باشند. اتحاد و اتفاقى که رمز همه پیشرفتها و پیروزیهاست، امروز بیشتر از همه براى این کشور لازم است.
آشنایی محدود مردم با قرآن در دوران طاغوت
مقام معظم رهبری قدم اوّل براى عمل کامل به قرآن را آشنایى با متن قرآن میدانند «در دوراهى رژیم طاغوت، مردم ما با قرآن آشنا نبودند. کسانى که میتوانستند قرآن را از رو بخوانند آن هم به صورت غلط محدود بودند. جوانان و کسانى که در مدارس دوره پهلوى رشد پیدا کرده بودند، هیچ با قرآن آشنایى نداشتند.
اگر یک وقت پدر و مادر مؤمنى داشتند، آنها را در گوشهاى دوره قرآنى میگذاشتند و خودشان یاد میگرفتند. مدارس ما در آن روز، حامل مسئولیت تربیت قرآنى نبود؛ قرآن در فضاى جامعه، غریب بود. در این شهر تهران بزرگ، دورههاى قرآن که چند نفر دور هم مینشستند و استادى به آنها درس میداد تجوید، یا قرائت معدود بودند.
در شهرهاى دیگر هم همینطور بود. وقتى قرآن وارد جامعه میشود، حضور قرآن، حلاوت خود را به کامها میچشاند. امروز قرآن در کشور ما سیطره دارد.
اراده قوی در گرو تأمل در آیات قرآن
و حال که لطف خدا شامل ما شده و در عصری زندگی میکنیم که فضای استفاده و تدبر در قرآن کریم به راحتی فراهم است بهتر است بیش از پیش به دلسوزیهای رهبر فرزانه انقلاب توجه کنیم، آنجا که میفرمایند: «اگر در آیات قرآن تأمل بکنیم، اراده و استقامت ما قویتر و بیشتر از این خواهد شد. همین آیات قرآنى است که توانست در روزگارى، انسانهایى را تربیت کند که با دنیاى کفر و ظلمات بستیزند. همین معارف است که ملت بزرگ ما را وادار و مجهز کرد که با دنیاى مدرن مظلَم جاهلیت جاهلیت مدرن و جاهلیت قرن بیستم مقابله کند. امیدواریم که ملت ما روز به روز به قرآن و حقایق قرآنى نزدیکتر بشوند».
*مهسا نظری