کد خبر: 1370164
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۱
رئیس دانشگاه پیام‌ نور سلطانیه:

دانشگاه انقلابی، دارای اصالت بومی و دینی است

گروه اندیشه: دانشگاه‌های انقلابی امروز، دارای باورهای دینی و فضایل اخلاقی هستند و بر خلاف دانشگاه‌های قبل از انقلاب که تنها به‌دنبال پرورش متخصص بودند، دارای اصالت بومی، دینی و اندیشه هستند.

رسول عرب‌خانی، رئیس دانشگاه پیام‌ نور مرکز سلطانیه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، با تأکید بر این‌که دانشگاه‌ها به‌عنوان بخشی از جامعه، تحت تأثیر تغییرات مختلف در جامعه قرار می‌گیرند، گفت: تغییرات مختلف در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در یک جامعه، دانشگاه‌ها را نیز بدون بهره نمی‌گذارد و به همین دلیل، تغییرات وسیعی که از طریق انقلاب اسلامی در ایران به‌وجود آمد، سبب ایجاد تغییراتی در دانشگاه‌های کشور نیز شد.

دانشمندان جوان ما، در مرزهای دانش جهان قرار گرفته‌اند

این مقام مسئول با اشاره به جنبه‌ای از تفاوت‌های دانشگاه‌های قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های انقلابی امروز، دارای باورهای دینی و فضایل اخلاقی هستند و بر خلاف دانشگاه‌های قبل از انقلاب که بر اساس باورهای غربی، تنها به‌دنبال پرورش متخصص بودند، دارای اصالت بومی، دینی و اندیشه هستند.

وی افزود: دانشگاه‌ها در دوران انقلاب، نشان دادند که نقش بسزایی در این پیروزی عظیم دارند و اتفاقات بزرگی همچون مبارزات استکبارستیزی در خرداد سال 42، سبب شده بود تا امام خمینی(ره)، جایگاه ویژه‌ای برای این مراکز علمی در پیشبرد اهداف انقلاب قائل باشد.

دانشگاه‌ها، قوه محرکه جامعه هستند

رئیس دانشگاه پیام‌ نور سلطانیه با اشاره به این‌که امام خمینی(ره) بارها بر این موضوع تأکید داشته است که دانشگاه‌ها مبدأ تحولات جامعه هستند، ابراز کرد: امام خمینی(ره) با درایت فراوانی که داشت، دریافته بود که قوه محرکه یک جامعه، قدرت تفکر و اندیشه آن جامعه است، از این‌رو با توجه به جایگاه دانشگاه‌ها در تولید علم و اندیشه، نقش آن‌ها را در تحولات کشور بسیار فراوان می‌دانست.

عرب‌خانی با بیان این‌که اگر دانشگاه‌های کشور، استقلال فکری و علمی نداشته باشند، جامعه هم مستقل نخواهد بود، اظهار کرد: دانشگاه‌ها، محل تربیت مدیران آینده جامعه هستند و اگر این محیط‌ها به فساد آلوده شوند، جامعه نیز به سمت فساد سوق خواهد یافت.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین شاخصه یک دانشگاه انقلابی، اصالت و خودباوری آن است؛ چرتکه دانشگاه اصیل و خودباور، نه تنها مصرف‌کننده علم نیست، بلکه از دنباله‌روی غرب جلوگیری کرده و تولید فکر، علم و اندیشه می‌کند.

این کارشناس تاریخ معاصر تأکید کرد: دانشگاه‌های پیش از انقلاب، تنها به مونتاژ کردن اندیشه‌های غربی می‌پرداختند اما امروز در راستای اهداف امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، پیشرفت‌های فراوانی در حوزه تولید علم به‌دست آورده است و امروز مشاهده می‌کنیم که دانشمندان جوان ما، در مرزهای دانش جهان قرار گرفته‌اند.

عرب‌خانی عنوان کرد: تقدیم شهدای دانشمند ایرانی، بعد دیگری از دانشگاه‌های انقلابی کشور را نمایان ساخت و نشان داد که داشنگاه‌ها در مسیر باورهای دینی و انقلابی در حرکت هستند؛ چراکه شهدایی همچون شهریاری، محصولات دانشگاه‌های اخلاق‌مدار و انقلابی امروز کشور هستند.

رئیس دانشگاه پیام‌ نور مرکز سلطانیه در پایان یادآور شد: برای حضور در جبهه مقابله با تهدیدات نرم دشمن، باید مجهز به دانش روز باشیم و رشد علمی قابل قبول دانشگاه‌های کشور، وضعیت مطلوب ما را در این جبهه‌ها نشان می‌دهد.

captcha