کد خبر: 1370533
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸
حجت‌الاسلام بهجت‌پور:

نگاه مهربانانه نظام به اقلیت‌ها نمودی از چهره رحمانی اسلام است

گروه سیاسی: عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بااشاره به اهمیت نگاه مهربانانه به مذاهب اسلامی و اقلیت‌های قومی و دینی گفت: باید فرصت مناسب برای زندگی شرافت‌مندانه برای همه فرَق اسلامی فراهم شود و نظام اسلامی توانسته در این زمینه الگویی برای کشورهای اسلامی باشد.

حجت‌الاسلام عبدالکریم بهجت‌پور، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تبعات نابردباری پیروان ادیان گفت: مسئله آدم‌کشی و ترور به بهانه دین و نابردباری در برابر مخالفان یکی از آسیب‌هایی است که غالبا متوجه پیروان ادیانی است که با عنصر جهالت روبرو هستند.
وی افزود: در طول 11 قرن حکومت کلیسا بر اروپا دوره‌ای را شاهد هستیم که نامدارایی و عدم تحمل هم‌کیشان و فرقه‌های نزدیک به یکدیگر موجب شد تا خشونت میان مردم اروپا بالا برود و به گفته «ویل دورانت» و «گوستاو لوبون»، مردم مسیحی که از جنس مذهب حاکمیت بودند، از کشورهای مسیحی مجبور شدند خارج شوند و وارد کشورهای اسلامی شدند تا از شر دشمنی‌های هم‌کیشان خود رهایی پیدا کنند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به سیره پیامبر(ص) در زمینه رحمانیت گفت: علی‌رغم همه کینه‌ورزی‌هایی که مکیان با ایشان داشتند و ایشان را از دیار خود اخراج کرده و شکنجه کردند، اما وقتی پیامبر مکه را فتح کرد، در برابر کسانی که گفتند امروز روز انتقام است پاسخ داد که امروز روز رحمت و مرحمت است.
حجت‌الاسلام بهجت‌پور در مورد رحمانیت امیرالمومنین(ع) افزود: در مسئله خوارج، امام تا جایی که ممکن بود، تلاش کردند با آنها وارد جنگ نشوند؛ ابتدا ابن‌عباس را برای گفت‌وگو با آنها فرستاد و وقتی تأثیری نداشت، امام برای اینکه ذهن منحرف خوارج را اصلاح کند خود با آنها مناظره کرد و نمونه‌هایی از رفتار رحمانی پیامبر(ص) با گناهکاران و دشمنان را به آنها متذکر شد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به وظیفه حکومت اسلامی در گسترش چهره رحمانی اسلام عنوان کرد: در عرصه رفتار حکومتی، رفتار داخلی با گروه‌های مختلف، مخالفین و کسانی که بیشتر از مخالفت تلاش بر معاندت نرم دارند، باید این افراد را تحمل کرد و نشان داد حکومت اسلامی برای مدارا با کسانی که جاهل هستند ظرفیت بالایی دارد.

به رخ کشیدن اشتباهات دیگران کاری قرآنی نیست

وی اظهار کرد: به رخ کشیدن اشتباهات دیگران کاری قرآنی نیست، حکومت اسلامی باید نگاه رحیمانه را از خود نشان دهد، البته گذشت در برابر توطئه یک امر اشتباه است؛ توطئه‌گران می‌خواهند نظام اسلامی را شکست دهند، اما می‌توان در برابر نادانی و کینه‌ورزی‌های ابلهانه برخی افراد بردبار بود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به لزوم نگاه رحمانی نسبت به مذاهب اسلامی در کشور گفت: در عین حال که مذهب رسمی کشور شیعه اثنی‌عشری است، اما باید فرصت مناسب برای زندگی شرافت‌مندانه برای همه فرَق اسلامی فراهم شود و کسانی که شیعه نیستند احساس کنند به عقاید آنها احترام گذاشته می‌شود و نظام اسلامی توانسته در این زمینه الگویی برای کشورهای اسلامی باشد.
حجت‌الاسلام بهجت‌پور با تأکید بر این نکته که باید در برابر جریان وهابیت که تلاش برای حذف شیعیان دارد نیز با عقلانیت رفتار کرد، گفت: طبق دستور صریح قرآن، ابتدا باید با صلح با این گونه جریان‌ها برخورد کرد و با رؤسای آنها در زمینه ابهامات گفت‌وگو کرد و از ظرفیت دیپلماسی برای حل این فتنه‌ای که دامان اسلام را گرفته استفاده کرد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عنوان کرد: باید تلاش کرد تروریست‌های تکفیری از میان برخی اهل سنت ناآگاه لشکر خود را افزایش ندهند و از سوی دیگر به برخی گروه‌های شیعه که افراطی هستند، نیز اجازه ندهیم در برابر تکفیری‌های مسلح دست به سلاح ببرند.
وی گفت: باید صف یک عده تکفیری جنایتکار را از مجموعه اهل سنت جدا کنیم و پرچم‌داری اهل سنت را از دست تکفیری‌ها بگیریم و به سمتی حرکت شود که میان برادران مسلمان وحدت‌نظر و وحدت برخورد با تروریست‌های تکفیری و جریان‌های تندرو شیعه و یا سنی اتخاذ شود تا این افراطی‌گری به حاشیه برود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان افزود: دشمن در صدد است مسلمانان ید واحده نباشند و به شدت از اختلاف کنونی شادمان است؛ تنازع بین مسلمانان یک نتیجه دارد و آن از بین رفتن شوکت و قدرت اسلام است و در مقابل جریانات ضد اسلامی قدرت می‌گیرند.

captcha