به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم تکریم و معارفه علی شجاعیصائین، مدیرعامل پیشین خانه کتاب و نجفعلی میرزایی، مدیرعامل جدید این مؤسسه، صبح امروز، 16 بهمن با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد در خانه کتاب برگزار شد.
سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به دو دهه فعالیت خانه کتاب گفت: خانه کتاب در سال 1372 متولد شد و امسال پس از دو دهه فعالیت، مأمنی برای اهل کتاب بوده و زمانی که کارنامه آن را میگشاییم، برگهای افتخارآفرینی در آن وجود دارد.
وی با اشاره به حیطه اطلاعرسانی و نقد افزود: خانه کتاب در ابتدا با این نگاه تأسیس شد و در حیطه جشنوارههایی که جنبه تقدیر و نوعی رصد و دیدهبانی در حوزه کتاب داشتند، از جمله جوایز کتاب سال، کتاب جهانی، جلال آل احمد و ... رو به تکامل نهاد و نشستهای تخصصی که در این مجموعه به شکل محتوایی برگزار شد، سبب تضارب اندیشه و افکار در میان اهالی فرهنگ و ادب شد.
مدیر اداره کتاب به دنبال رفع موانع باشد
صالحی با بیان اینکه خانه کتاب در حیطه نشر کتاب حرکت رو به جلویی داشته و خدمات خوبی به اهل قلم ارائه کرده است، ادامه داد: در این کارنامه بیست ساله مجموعههای متعددی در خانه کتاب مؤثر بودند که برخی بینام و برخی کمنام بودند و ارزش کار همه آنها باقی خواهد ماند.
وی در ادامه تصریح کرد: در دورههای اخیر افرادی چون شجاعیصائین، علی اوجبی و ... تلاش بسیاری در موفقیت این مؤسسه کردهاند. شجاعیصائین در عرصه حساس دیگری در اداره کتاب ما را همکاری میکند و در یک سنگر پرخطرتر حضور دارد. صفا، صداقت، صمیمیت، پیگیری امور و درایت از ویژگیهای بارز وی است.
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد گفت: وی در حال حاضر در فضای جدیدی قرار گرفتهاند و باید نگاهشان رفع موانع موجود باشد و به این حوزه ایمنی ببخشند، نه ناامنی. از این رو کسی که کتابشناس است، بوی کتاب او را به وجد میآورد و نمیتواند با بدبینی به ناشر و مؤلف نگاه کند.
صالحی درباره نجفعلی میرزایی، مدیر جدید خانه کتاب نیز بیان کرد: در این راستا، وی تقبل زحمت کرده و این مسیر را تداوم خواهد بخشید. من از سالهای مدید با وی آشنا هستم و از توان وی در حیطه شناخت جهان اسلام و عرب آگاهی کامل دارم که این شناخت، تفصیلی بوده و ارتباطات حضوری و دوستانه با جهان اسلام دارد؛ همچنین وی در حوزه آثار مکتوب و شفاهی به زبان انگلیسی و عربی نیز تسلط کامل دارد.
جابجاییها، افکار تازهای میآفریند
وی با بیان اینکه میرزایی یک شخصیت شناخته شده در جهان عرب است، تصریح کرد: با توجه به اینکه وی حوزوی نیز هست، تصور نکنید که همان نگاه سنتی حوزوی را دارد، بلکه وی در دیپلماسی فرهنگی کارشناس بوده و حضور وی، نوعی قوت قلب برای من و سایر همکاران خواهد بود.
صالحی ادامه داد: با توجه به ترکیبهای جدید و تغییر در مدیریتها، معتقد به مدگرایی و تازهگرایی نیستم، بلکه این ترکیبهای جدید، انرژیهای جدید خلق کرده و این جابجاییها، افکار تازهای میآفریند و در این ترکیبسازیها، معاونت فرهنگی سعی میکند تا رو به جلو حرکت کند.
وی در ادامه یادآور شد: هر فصل جدید برای برخی انتظارات فرصتی را فراهم میکند تا جدیتر مطرح شوند و در این زمینه چند مورد را بیان میکنم، از جمله اینکه خانه کتاب باید بتواند مرجع زبان مؤلف و ناشر باشد، باید بتواند بخش حاکمیتی و خصوصی کتاب را همافزایی کند و این همافزایی باید فاصله دولت - ملت را که متأسفانه وجود دارد، کم کند و سلیقههای گوناگون در آن پرورش یابند.
خانه کتاب پلی برای وحدت حوزه و دانشگاه باشد
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد همچنین تأکید کرد: خانه کتاب باید بتواند پل ارتباطی عرصه آثار مکتوب ایرانی- اسلامی داخل با خارج از کشور را فراهم کند و مکان گفتوگو و تضارب اندیشه و افکار برای اهل کتاب و قلم باشد و باید فرصتی فراهم شود تا امنیت خاطر قبل از نوشتن، بعد از نوشتن و پس از نشر برای نویسنده و ناشر ایجاد شود و از سوی دیگر خانه کتاب پلی برای وحدت حوزه و دانشگاه باشد تا وحدت واقعی آن تحقق یابد و حضور میرزایی برای همنشینی درست متفکران و نواندیشان حوزه و دانشگاه یک فرصت مهم است.
صالحی افزود: همچنین خانه کتاب باید رصدکننده مکتوبات داخل کشور باشد و ما به عنوان بخش حاکمیتی نیازمند به رصدبان حوزه کتاب هستیم و خانه کتاب باید خانه مؤلفان و ناشران ایرانی باشد، نه تهران و باید آن را خانه اهل فکر ایران کرد.
گفتنی است که در مراسم تکریم و معارفه مدیران پیشین و جدید خانه کتاب، محمد الهیاریفومنی، مشاور معاون امور فرهنگی، علمشاهی، مدیرمسئول هفتهنامه کتاب هفته حضور داشتند.