به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اهم اخبار اقتصادی هفته دوم بهمنماه امسال تحت تاثیر خبر اطلاعیه شماره یک وزارت صنعت معدن و تجارت در خصوص تعیین شرایط و نحوه توزیع اولین مرحله از سبد کالای حمایتی و دستور رئیس جمهور مبنی بر بهبود وضعیت توزیع کالا قرار گرفت.
بر اساس این گزارش روز شنبه 12 بهمن وزارت صنعت معدن و تجارت در اطلاعیهای اعلام کرد که چه کسانی مشمول دریافت سبد حمایتی خواهندشد. انتشار این اطلاعیه سبب شد تا بخشی از سرپرستان خانوار که عموما کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی را شامل میشدند نسبت به این نحوه توزیع و دسته بندی از طریق سندیکاها و نهادهای حقوقی خود اعتراض کنند.
جدای از معضل شناسایی افراد تحت شمول این طرح که ناشی از ضعف سیستم آماری کشور عنوان شده مسئله توزیع نیز تا حد زیادی بحث برانگیز شد و از این رو رئیس جمهور روز چهارشنبه 16 بهمن در نامهای وزیر تعاون را مسئول رسیدگی و بهبود شرایط توزیع سبد کالا معرفی کرد.
تاکید رئیس جمهور بر پیگیری تصمیمات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی
یکشنبه این هفته 13 بهمن رئیس جمهور در نامهای به معاون اول خود ضمن قدردانی از تلاشهای وی و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در ارائه گزارش اقدامات یکماهه در مقابله با سوءاستفاده و ویژهخواریهای اقتصادی، بر پیگیری جدی تصمیمات این ستاد تأکید کرد.
در این نامه که خطاب به جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ارسال شده آمده است؛ ضمن تقدیر از تلاش جنابعالی و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که در گزارش اقدامات یک ماهه در مقابله با سوءاستفاده و ویژهخواریهای اقتصادی منعکس شده است، از آنجاکه عزم دولت تدبیر و امید، بازگرداندن رشد اقتصادی و تأمین زمینه فعالیت سالم و پرنشاط مردم است و زمینه فساد و احساس تبعیض، بیشترین آسیب را به توسعه و پیشرفت اقتصادی و فرهنگی میرساند، لازم است با پیگیری جدی تصمیمات مذکور و همکاری همه دستگاههای اجرائی، زمینههای تولید و توزیع رانت در مقررات اقتصادی کشور برچیده شود و با همه متخلفین و سوءاستفادهکنندگان که برخی از آنها مورد شناسائی و رسیدگی قرار گرفتهاند، برخورد جدی قانونی صورت گیرد. مقتضی است گزارش منظم پیشرفت کار به اینجانب ارائه شود.
جوابیه موسسه کوثر
روز دوشنبه 14 بهمن موسسه کوثر در پی درج گزارش رباخواری با برچسب بانکداری اسلامی که در تاریخ 5 بهمن از سوی خبرگزاری ایکنا منتشر شده بود و در آن فعالیت شبههناک موسسات مالی اعتباری مورد بررسی قرار گرفته بود واکنش نشان داد و در پی آن جوابیهای را در اختیار خبرگزاری ایکنا قرار داد که با توضیحات ایکنا همراه شد.
برپایی سومین جشنواره جهادگران علمی و فناوری در سکوت رسانهای
سومین جشنواره بزرگ جهادگران عرصه علم و فنآوری از روز دوشنبه14 بهمن در حاشیه ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
مراسم رسمی آغاز به کار سومین جشنواره بزرگ جهادگران علم و فن آوری نیز روز سه شنبه، 15 بهمن در نمایشگاه بینالمللی تهران با حضور سردارنقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سورنا ستاری، رئیس بنیاد ملی نخبگان، برگزار شد.
سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این مراسم گفت: امروزه جنگ علیه پیشرفت علمی کشور است. ما در زمان انقلاب و سالهای جنگ یک کشور پیشرفته علمی نبودیم اما اکنون به همت دانشمندانمان بسیار پیشرفت کردهایم.
وی تصریح کرد: غربیها مهمترین مانع در پیشرفت کشور ما هستند و همواره در پی زمین زدن تولید ملی ما خواهند بود و از این رو ما باید جهاد علمی را پر شتابتر ادامه دهیم. انقلاب اسلامی استعدادهای مختلف را در عرصه تکنولوژی به میدان آورد. کشورهای غربی خواهان وابسته بودن ما هستند. به همین دلیل است که از پیشرفت ما ناراحتاند و هرکاری میکنند تا از پیشرفت علمی ما جلوگیری کنند.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به عنوان سخنران دوم این مراسم در سخنانی کوتاه گفت: هدف ایجاد معاونت علمی ریاست جمهوری هماهنگی برای تجاری سازی اختراعات است. آینده در اختیار فناوری است و باید به زندگی مردم وارد شود و قطعا بسیج در این حوزه میتواند فعالیت کند.
ستاری با تکید بر این نکته که کشور باید برای توسعه خود، فناوری را توسعه دهد گفت: شاخههای مختلف بسیج میتواند کشور را در رسیدن به اهداف خود یاری دهد.
ارائه لایحه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت به مجلس تا پایان سال جاری
روز چهارشنبه 16 بهمن معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اعلام کرد: لایحه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت تا پایان سال جاری به مجلس ارایه میشود.
محمدباقر نوبخت، در نشست مشترک معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با مدیران و کارشناسان مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت، اظهار کرد: امور تدوین الگو در معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، وظیفه دبیرخانه تدوین لایحه الگو را در دولت با همکاری قوا ایفا میکند و در این زمینه گامهای مهمی از جمله انجام مطالعات تدوین اسناد پشتیبان و بهرهگیری از نظرات نخبگان برداشته است. وی با توجه به تأکیدهای رهبر معظم انقلاب، بر نقش و جایگاه الگو در جهتدهی به چشماندازهای آتی و برنامههای توسعه تأکید کرد.
نوبخت همچنین گفت: بیتردید، ما با اقتصاد سرمایهداری لیبرال نمیتوانیم کشور را اداره کنیم و مفهوم «دولت اقتضایی» هم با اصول قانون اساسی به ویژه اصل 44 و هم با سند چشمانداز توسعه تناسب و همخوانی دارد.