به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری چهارشنبه شب، 16 بهمنماه در گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم که از شبکه اول سیما پخش شد، با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب ملت بزرگ ایران، گفت: انقلاب اسلامی معجزه بزرگ تاریخ بود و شاید سراغ نداشته باشیم که ملتی نه در برابر یک رژیم آن هم رژیمی بیرحم، بلکه در برابر قدرتهای جهان تنها با توان فرهنگی خود به پیروزی دست یابد.
وی افزود: همان عوامل پیروزی انقلاب امروز هم میتواند عاملی برای پیروزیهای مجدد ملت در برابر قدرتها باشد؛ آگاهی، وحدت و فداکاری مردم در کنار راهبری چون امام خمینی(ره)، باعث آن پیروزی بزرگ شد و وقتی این عوامل باشد، در کنار آن فیض و نصرت الهی هم خواهد بود. امروز هم اگر همان آگاهی، بردباری، وحدت و اتحاد میان ملت و همچنین ایثار و فداکاری در کنار پرچمدار امروز؛ رهبری معظم انقلاب ادامه داشته باشد، پیروز صحنه در برابر همه قدرتها خواهیم بود.
دکتر روحانی با اشاره به درپیش بودن یومالله 22 بهمن، از ملت بزرگ ایران خواست که با حضور پرشور در راهپیمایی این روز، 22 بهمن متفاوتی نسبت به سالهای قبل خلق کنند.
وی اضافه کرد: البته همه ساله در 22 بهمن، ملت بزرگ ما عظمت آفریده است، اما امسال سال دیگری است؛ سال حماسه سیاسی است و برای حماسه سیاسی، حماسه بزرگ و ملی 24 خرداد شاید کافی نباشد، باید آن حماسه با حماسه حضور و فریاد وحدت مردم در 22 بهمن تکمیل شود؛ از همه جناحها، احزاب، تشکلها واقوام میخواهم در این روز حماسه بزرگ دیگری را بیافرینند تا شاهد شکوه و عظمت در این روز باشیم.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از مجریان این برنامه درباره اهداف این گفتوگوی زنده و نیز ارائه گزارشی از روند فعالیتهای دولت، گفت: گزارش 100 روزه اول، یک وعده انتخاباتی به مردم بود که در پایان آن گزارشی به مردم ارائه شد، اما در کار خیر هرچه سرعت بیشتر باشد، مطلوبتر است.
دکتر روحانی یادآور شد: هرجا دولت موفقیتی بدست آورده، در سایه حضور، فعالیت، حمایت و نظارت مردم بوده است و از این به بعد هم اینچنین خواهد بود و ایام دهه فجر فرصتی شد تا گزارش کوتاهی به مردم ارائه شود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلاتی که در برخی استانهای شمالی و نیز کردستان و استانهای همجوار به دنبال ریزش برف ایجاد شده، گفت: با همیاری مردم و مقامهای اجرایی، نیروهای مسلح، ستاد بحران، سپاه، بسیج و ارتش مشکلات اصلی تقریبا برطرف شده است و باید از صبر و تحمل مردم تشکر کرد. همچنین از ستاد بحران و دستگاههای اجرایی میخواهیم به فعالیت خود ادامه دهند و برای شرایط آینده در دیگر استانها آماده باشند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی در ادامه با اشاره به مسائل داخلی و سیاست داخلی، اظهار کرد: هوشیاری، بیداری، وحدت و نشاط مردم امروز از ماهها و سالهای قبل به مراتب بیشتر شده است.
وی اضافه کرد: باید بدانیم که همه اعضای یک خانواده هستیم؛ ممکن است اختلاف نظر سیاسی حتی مذهبی و دینی داشته باشیم، ولی این اختلافات در برابر اشتراکات ناچیز است؛ ما یک ملت هستیم، منافع ملی ما مشترک است و وحدت و انسجام میتواند کشور را با سرعت پیش ببرد.
رئیس جمهوری با اشاره به فعال بودن دیپلماسی خارجی کشور گفت: داشتن روابط خوب با کشورهای همسایه از اولویتهای سیاست خارجی دولت است و البته دولت روابط با همه کشورهای منطقه و با سایر قدرت های جهانی را دنبال می کند.
رئیس جمهوری افزود: مذاکرت بسیار مفصلی با روسیه داشتیم و ما شاهد روابط بسیار گسترده ای در آینده با روسیه خواهیم بود.
دکتر روحانی با بیان اینکه در بحث اقدام مشترک یا توافق ژنو مردم ما شاهد بودند که ما توانستیم با قدرت های بزرگ در این زمینه با حفظ عزت و حقوق ملت به یک تفاهم و توافقی برسیم گفت: امروز شاهد این هستیم که بسیاری از این زنجیرهای ظالمانه ای که به تحرک اقتصادی جامعه ما بسته اند در حال پاره شدن است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی افزود: شما و مردم ما شاهد هستید که این حرکت ما چگونه عصبانیت دشمنان ما از جمله آمریکا و صهیونیست ها را برانگیخته است.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه سیاست های کلی روابط خارجی ما در چارچوب سیاست هایی است که مقام معظم رهبری تنظیم می فرمایند و اجرا در اختیار دولت است گفت: من می خواهم از همه اعضای دولت و وزارت خارجه تشکر کنم و بگویم که ما یک دولتی بسیار صمیمی داریم که همکاری و تعامل بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند.
رئیس جمهوری در ادامه با تاکید بر اینکه همه اعضای دولت در حال خدمتگزاری به مردم هستند برخی از شایعاتی که پیرامون دولت مطرح می شود را رد کرد و گفت: همه اعضای هیات دولت به جد فعال هستند و مردم باید از کل دولت پشتیبانی و بر دولت نظارت کنند و نظراتشان را بگویند.
هدف از سفر داووس کلید زدن حماسه اقتصادی در بخش خارجی بود
رئیس جمهوری در پاسخ سوالی درباره سفر داووس گفت: هدف از سفر داوس این بود که ما حماسه اقتصادی را در بخش خارجی کلید بزنیم.
رئیس جمهوری با موفقیت ارزیابی کردن سفر داووس و دیدارهای انجام شده و بیان اینکه در ماه های آینده ما شاهد تحول اقتصادی خواهیم بود گفت: ما در داووس اعلام کردیم که فضای جدیدی در اقتصاد و در واقع یک طلوع مجدد در اقتصاد ایران پدید آمده است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با توصیف سفر داووس به عنوان یک قدم بزرگ گفت: امروز می بینید بسیاری از شرکت ها دارند به ایران سفر می کنند و تقریبا یک ترافیکی در بخش اقتصادی و سیاسی پدید آمده است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه حدودا ۱۱۷ گروه سیاسی و اقتصادی در شش ماه گذشته به ایران آمده اند گفت در داخل و خارج از ایران بیش از ۱۰۰ دیدار و ملاقات داشته است .
رییس جمهوری در گفت گوی تلویزیونی با مردم ایران گفت: ملت بزرگ ما در سیاست خارجی یک گام بلند به جلو برداشته و شاهد آثار آن در روابط خارجی ، در مسایل اقتصادی و فرهنگی و ارتباط ملتها در منطقه خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره تعامل قوا در کشور گفت: بدون تعامل قوا و بی آنکه همفکری و همکاری بین قوا باشد، در خصوص منافعی که مربوط به ملت است یا نمیتوانیم به جلو حرکت کنیم یا حرکت ما بسیار کند خواهد بود.
رییس شورای عالی امنیت ملی افزود: مردم ما آن روزی خوشحالند که ببینند بین دولت، مجلس، قوه قضائیه و همه اینها با نیروهای مسلح و سایر سازمانها و نهادها روابط بسیار صمیمانه وجود دارد و همه آن اهدافی که مربوط به اهداف ملی است و مردم میخواهند، گام به گام پیش می رود.
وی با ارزشمند خواندن جلسات مشترک دولت و مجلس گفت: اصل خود این جلسات مشترک بسیار برای ما ارزشمند است و این جلسات در آینده بیشتر خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در پاسخ به سوالی درباره نخستین سفر استانی اش به خوزستان گفت: ابتدا باید یک بار دیگر از مردم خونگرم، مقاوم و عزیز خوزستان، تشکر سپاسگزاری کنم. مردم خوزستان در دفاع هشت ساله در خط مقدم بودند و حق بزرگی برای استقلال این کشور، عظمت و ایستادگی ملت و پیروزی در جنگ تحمیلی دارند و من احترام خاصی برای همه مردم ایران و به ویژه برای مردم خوزستان قائل هستم.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از گفتگوی خود با مردم ایران گفت: دولت در پی خشکاندن ریشه ویژه خواری و رانت در کشور است و در این راه همه باید کمک کنند.
جت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه درباره مبارزه با فساد خیلی شعار داده شده و کمتر عمل شده است، گفت: بگونه ای عمل شده که مردم ما وقتی این موضوع مطرح می شود، تردید می کنند که در مقام عمل چه اقدامی شده است.
رئیس جمهوری افزود: در بخش مبارزه با فساد اگر چه مشکلات ساختاری وجود دارد، ولی این مشکلات حل و فصل خواهد شد.
دکتر روحانی با بیان اینکه در مسیر مبارزه با فساد با مواردی تکان دهنده برخورد کردیم، گفـت: پول بیت المال و رقم بسیار بالایی در حدود هشت و نیم تا ۱۰ هزار میلیارد تومان در اختیار یک نفر قرار گرفته که واقعا دلیل آن معلوم نیست.
دکتر روحانی در ادامه افزود: در این زمینه همه از جمله دولت، مجلس و قوه قضائیه باید دست به دست هم بدهیم، با هم حرکت کنیم و درباره این مورد خاص کاری کنیم، این پول مردم به بیت المال برگردد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با اشاره به اینکه باید کاری کنیم که ریشه ویژه خواری و رانت در کشور خشکیده شود، گفت: در نشستی که با کارکنان وزارت اطلاعات داشتم، دستور دادم که آنها نیز با جدیت وارد شوند، تا بتوانیم ابتدا پول مردم را به بیت المال برگردانیم و پس از آن مشکلات ساختاری را حل کنیم و در این زمینه البته همه از جمله مجلس و قوه قضائیه و همه مردم باید دولت را یاری دهند.
رییس جمهوری در بخش دیگری از گفتگوی خود با مردم ایران گفت: دولت از انتقاد استقبال میکند و مردم ما باید حرف بزنند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه به دانشگاه انتقاد دارد، با اشاره به سخنان خود در جمع رؤسای دانشگاه ها گفت: انتقاد من این بود که می خواستم دانشگاه حضور فعالتری داشته باشد. نه تنها در روابط بینالملل، بلکه دانشگاه محصولش به جامعه برگردد و به نیازهای جامعه پاسخ دهد.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه در بحث توافق ژنو و یا همان برنامه اقدام مشترک بحث ما برد – برد بود، گفت: بعضیها فکر میکنند که باید برد – باخت حاکم باشد در حالی که اصلاً برد – باخت در دنیای امروز معنا ندارد. به هر حال برد – برد معنایش این است که ما در یک بخشی برنده میشویم و طرف مذاکره ما در یک بخشی قدم بر می دارد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه آنچه برای ما مهم است، این است که ما خط قرمزها را مراعات کنیم، خواست مردم را مد نظر داشته باشیم و سیاستهای کلی و عزت مردم مدنظر باشد، گفت: امروز مردم ما در بخش های سیاسی، اقتصادی و روابط بینالمللی شاهد یک عزت هستند.
دکتر روحانی با بیان اینکه همین صف هایی که برای حضور و مذاکره با ایران تشکیل شده نشان میدهد که صدای عظمت این ملت به گوش دنیا رسیده است، گفت: امروز ملت ما فرصت جدیدی خلق کرده و به وجود آورده است و بنابراین در این توافق هم ما یک قدم مهم برداشتیم.
وی در تشریح قدم مهمی که برداشته شده است، گفت: دشمنان میخواهند، ایران هراسی را در دنیا جا بیندازند و در سایه ایران هراسی، جنایتکاران در منطقه هر کاری بکنند، هر مداخلهای بکنند، یعنی فضای دنیا را پر بکنند از اینکه مشکل ایران است و مشکل خطر ایران است و هم برخی از همسایههای ما را و هم برخی از کشورها را و هم بخشی از ملتها را بترسانند و ما می خواستیم یک ضربهای بزنیم به توطئه ایران هراسی و به دنیا بگوییم که این دروغ است، ایران هیچ خطری برای هیچ کس نیست و فعالیت های هسته ای اش کاملاً صلحآمیز است و درهایش برای نظارت بینالمللی طبق قانون باز است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با اشاره به اینکه در بحث تحریم، اولین ضربه را زدیم، گفت: این قدم اول است و راه بلندی در پیش رو داریم. اینکه شما میبینید دیگران اینقدر دارند حرف میزنند، امریکاییها هر روز مصاحبه میکنند و ما در کشور نیاز به مصاحبه نداریم، خیلی توفیق بزرگی است، آمریکاییها هر روز ناچارند به خاطر فشارهای داخلی خودشان مصاحبه کنند و راست و دروغ را به هم ببافند، شعار بدهند درحالیکه ما نیاز به شعار نداریم.
همچنین رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگنی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره حوزه هنر و اینکه آیا در ماههای اخیر فرصتی برای تمایش تئاتر یا فیلم خاصی داشته، گفت: در ماههای اخیر کمتر فرصت کردم فیلمی را ببینم. در بین اینهایی که شمردید به همه اینها علاقه دارم. به بحث فیلم، تئاتر، موسیقی علاقهمند هستم. تئاتر پایه سینما است. صنعت با تئاتر قاطی شده است. امیدوارم در همه زمینهها شاهد شکوفایی بیشتری باشیم. جلسهای مفصل با هنرمندها داشتم و بیشتر شنیدم و یک بخش کوتاهی با آنها حرف و سخن گفتم. درد دل های آنها را شنیدم. ما فضای بهتری را برای آنها ایجاد میکنیم تا ملت ما بتواند از هنرمندهایمان بیشتر و بهتر استفاده و بهرهبرداری کند. ما ان شاءالله شاهد یک رابطه صمیمی تر با هنرمندها خواهیم بود.
در ادامه مجری درباره ناامید کننده بودن برخی فیلمهای امسال جشنواره فیلم فجر و نیز تأکید رئیس جمهور بر آشتی هنر با مردم سوالی پرسید که دکتر روحانی در پاسخ گفت: نمی توانیم به هنر دستور دهیم. هنر بخش دستوری نیست، اما مردم ما میتوانند بخواهند. خواست مردم برای همه بخشها اصل است؛ مردم ما امروز نشاط و امید بیشتر میخواهند و من هم در سخنرانی برای هنرمندها از آنها خواستم که در بخشهای مختلف هنری از جمله در بخش تئاتر، سینما و بخشهای دیگر امید را بیشتر بیافرینند. خواستم مردم را بیشتر جلوه دهند. گفتم که باید یک آشتی بین سینما و مردم صورت بگیرد. نباید گیشههای سینما خلوت باشد، نباید سالن سینما خلوت باشد. باید فیلمی را ایجاد و خلق کنیم که صفها برای اینکه مردم بخواهند آن فیلم را ببینند، طولانی باشد. واقعاً هنر بهترین تأثیرگذار است برای اینکه پیامها را به دل بنشاند و مهم این که پیامی باشد که نیاز مردم است.
وی افزود: امروز نیاز به فعالیت داریم، فعالیت اقتصادی داریم، وجدان اقتصادی داریم که بسیار مهم است به خصوص درباره ویژه خواری و مسأله فساد. مردم ما ملت بزرگ و عزیزی هستند. همه اینها باید در فیلمها منعکس شود، کما اینکه بسیاری از فیلمها اینچنین بوده. عظمت مردم، دفاع مقدس، بخشهای مختلف تاریخ کشور ما را تبیین کرده و من خواهشم از همه هنرمندان این است که به خواست ملت عزیز ما پاسخ مثبت بدهند و در ساخت هنرهایشان به ویژه در بخش سینما و تئاتر بیشتر در فکر امید و نشاط و آرامش بیشتر برای کل جامعه باشند.
بنابر این گزارش رئیس جمهور در بخش های دیگر این گفتوگوی تلویزیونی مطالبی درباره لایحه بودجه، یارانهها و مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح کرد.