کد خبر: 1371998
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۳
نرگس آبیار در گفت‌وگو با ایکنا:

«شیار 143» را برمبنای تعلقات قلبی ساختم/ پرهیز از شعارزدگی در فیلم

گروه هنر: کارگردان فیلم «شیار 143» با بیان اینکه این فیلم را بر مبنای تعلقات قلبی ساخته، گفت: از بیان شعاری پیام‌های اخلاقی در فیلم‌هایم پرهیز می‌کنم.

نرگس آبیار، کارگردان سینما که با فیلم «شیار 143» در جشنواره سی‌و‌دوم فیلم فجر حضور دارد، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره بازخوردهای مثبتی که نسبت به فیلم وی در جشنواره ایجاد شده، اظهار کرد: در فیلم جدیدم یک روح زنانه حاکم است؛ کاری که در آن به جزئیات تاکید شده است. درضمن اگر می‌بینیم که این کار به دل می‌نشیند، دلیلش به اعتقاد من این است که کار بر مبنای تعلقات قلبی ساخته شده، پس توانسته تاثیرگذار نیز باشد.

وی درباره پیام‌های اخلاقی و دینی کارهایش گفت: من در کارهایم سعی می‌کنم که پیام مورد نظرم را به صورت گل درشت ارائه ندهم. به نوعی سعی می‌کنم زهر کار را بگیرم؛ این امر را  نیز از مرحله نگارش فیلمنامه مورد توجه قرار می‌دهم و در ادامه کار هم اگر ناخودآگاه چنین اشتباهی (سطحی‌نگری) را مرتکب شده باشم آن را اصلاح می‌کنم.

این کار گردان در پاسخ به این سؤال که آیا می‌خواهد در ادامه نیز تنها درباره زنان فیلم بسازید؟ تصریح کرد: لزوما این‌گونه نیست که بخواهم در آینده نیز تنها به سراغ موضوعاتی بروم که درباره زنان است، بلکه سعی می‌کنم به کارهایی توجه کنم که نسبت به آن آگاهی دارم. در همین راستا چون نسبت به دنیای زنان آگاهی بیشتر دارم تا به امروز موضوعات مرتبط به آنها را مدنظر قرار داده‌ام.

وی به توضیح فوق اضافه کرد: به هیچ وجه به دنبال نگاه‌های فمینیستی نیستم، پس سعی می‌کنم اگر به سراغ موضوعات مردانه رفتم به الگوهایی توجه کنم که نسبت به آنها آگاهی داشته باشم، چون در این شرایط است که می‌توانم مخاطب را جذب فیلم کرده و بر او تأثیر بگذارم.

آبیار در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه آیا پرداختن به معضلات به معنای سیاه‌نمایی است؟ گفت: لزوما پرداختن به معضلات را نمی‌توان سیاه‌‌نمایی نامید، بلکه این متن فیلم است که شکل اثر را مشخص می‌کند. در کلامی دیگر می‌شود فیلمی ساخت که به تلخی‌ها بپردازد، اما راهگشا نیز باشد. در این صورت دیگر نمی‌توان اثر را کاری در جهت سیاه‌نمایی توصیف کرد.

وی ادامه داد: من تنها کارهای تلخ نمی‌کنم، چون در داستان‌هایی که برای کودکان و نوجوانان نوشته‌ام طنز را نیز تجربه کرده‌ام و شاید روزی کاری بر مبنای همین ویژگی (طنز) نیز بسازم.

وی در پاسخ به سؤال پایانی مبنی بر اینکه وی جشنواره سی‌ودوم را چگونه ارزیابی می‌کند؟ خاطرنشان کرد: من تا به حال کارهای زیادی را ندیده‌ام تا بتوان درباره آنها قضاوت کنم اما از شکل اجرایی جشنواره راضی هستم و در انتها از مسئولان جشنواره نیز تشکر می‌کنم که فیلم مرا در ساعت و موقعیت خوبی به نمایش درآوردند.

captcha