کد خبر: 1372594
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۵
جنتی در اختتامیه کتاب سال:

رشد سرانه کتابخوانی باعث تعالی غرور ملی خواهد شد

گروه ادب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم اقدامات اساسی در زمینه ارج نهادن به عرصه کتاب و کتابخوانی، گفت: رشد سرانه کتابخوانی باعث تعالی غرور ملی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین پایانی سی و یکمین کتاب سال که عصر روز گذشته 19 بهمن ماه در تالار وحدت برگزار شد با بیان اینکه کتاب دریچه‌ای روشن و امیدبخش به سوی دانش بشری است، گفت: کتاب زبان گویای پدیدآورندگانی است که رمز و راز هستی را در دل دارند. از آنجایی که از جانی امیدوار و دلی پاک و روحی زلال سرچشمه می‌گیرد، پایه گذار انس و دوستی با آن و تطهیر جان، دل و زبان است.

وی ادامه داد: در نظر ما کتاب نقش بسزایی در تعالی فرهنگ دارد و هر ورقش دفتری از معرفت کردگار می‌‌باشد انسان زمانی که دست به قلم می‌شود، با وجود تمامی پیشرفت‌هایی که انسان معاصر در زمینه‌ فضای مجازی به دست آورده است، اما کتاب همچنان از اصالت در جایگاه خاص و چشمگیر در نظر اصحاب و ارباب علم، فضل و تحقیق برخوردار است.

جنتی کتاب را چشمه‌های بیداری آگاهان و حقیقت نوشان دانست و اظهار کرد: یکی از شاخه‌های قابل توجه در توسعه و گسترش فرهنگ و دانش کتاب است. دولت تدبیر و امید در ساحت فرهنگ اصل را بر گفت‌وگوی سازنده و انسانی و مفید قرار داده است. شاید بتوان در فرازهایی از اثر کج‌اندیشی‌ها افراد و ملت‌ها را به طور موقت از دانش بشری محروم کرد اما نیاز به علم در وجود تشنه بشری را نمی‌توان محروم کرد و حرکتش را کند کرد.

وی با اشاره به اینکه وجود تشنه و عطشناک آدمی به علم را نمی‌توان انکار کرد، افزود: نیاز همیشگی و مبرم بشر به علم و تلاش وافر برای به دست آوردن رتبه و جایگاه در تولید علم و حتی قداست علم، مانع از محرومیت برای همیشه خواهد شد آثار فاخر و برتر در حوزه کتاب تنها متعلق به یک کشور، ملت و فرهنگ نیست بلکه متعلق به بشریت است.

جنتی تأکید کرد: حضرت محمد(ص) رسول بیداری، اخلاق و صاحب کتاب است و در آن کتاب آسمانی و شریف، آشکار و مبرهن و با زبانی گویا به قلم و قداست منزلت آن سوگند خورده است. باید تدبیری بیندیشیم که کتاب هم در سبد خرید و کالای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه ملت متمدن ما قرار گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در راستای ارج نهادن به عرصه کتاب و کتابخوانی، باید اقدامات اساسی صورت گیرد، تصریح کرد: استمرار و دلگرمی بیشتر مردان و زنان عرصه کتاب و تولید علم و ساحت تحقیق نیازمند اقداماتی اساسی برای استمرار حیاتش دارد، ابتدا حمایت هدفمند از پدیدآورندگان آثار شاخص و انتشار آثار آنان را باید مورد نظر قرار داد.

وی افزود: سپس، اعطای درجات علمی ویژه نویسندگان و مولفان داخلی و خارجی و حمایت‌های مالی و قانونی از آثار فاخر جدید و ترجمه زبان‌های جدید به زبان‌های دیگر باید در رأس برنامه‌ها قرار گیرد. ایجاد باشگاه برگزیدگان حوزه کتاب برای تداوم ارتباط متقابل میان ایشان و فراهم کردن زمینه انتقال دیدگاه برگزیدگان به ایران و در آخر سازماندهی آثار ترجمه‌های ایرانی به زبان‌های دیگر از دیگر اقدامات اساسی در این زمینه است.

جنتی با بیان اینکه به این طریق می‌توان از انزوای سیاسی، فرهنگی و علمی جلوگیری کرد، گفت: ساحت علم چندان دستخوش تغییر مدیریت‌ها و سیاست‌های گذرا و موقتی قرار نمی‌گیرد. رشد کتاب و کتابخوانی علاوه بر بالندگی، باعث تعالی غرور ملی خواهد شد، برای ما در ذهن جامعه جهانی جای باز خواهد کرد و اگر بتوانیم با همت دلگرمی و حمایت معقول از دانش مردان و زنان ایرانی آثاری شاخص پدید آوریم، یقیناً به روند توسعه علمی کشور کمک ویژه‌ای خواهیم کرد.

captcha