به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه کتاب سال که عصر روز گذشته، 19 بهمن در تالار وحدت برگزار شد، گفت: خدا را ستایش و سپاس میگوئیم که آفرینش جهان را با کلمه آغاز کرد و منت ملتی را داریم که چندین هزاره است با نگارش و قلم پیوند دارد.
وی ادامه داد: این ملت از هزاران سال پیش، یعنی از روزگارانی که دل صخره را میشکافت تا کلمه را به یادگار بگذارد تا دوران زرینی که اندیشهاش نه به اندازه دریای خزر تا خلیجفارس، بلکه به اندازه غرب و شرق گیتی است، فرهنگ از خود به جا گذاشته و جایزه «کتاب سال» مدیون این فرهنگ و ملت است.
صالحی با بیان اینکه انتخاب کتاب سال، قدیمیترین جشنواره مستمر فرهنگی است که حدود سه دهه از حیات آن میگذرد، تصریح کرد: انتخاب این جایزه از سال 1332 تاکنون برگزار شده است و امروز اختتامیه سی و یکمین دوره آن را پس از پیروزی انقلاب اسلامی در پیش رو داریم.
صالحی با تأکید بر اینکه جایزه کتاب سال با این نیت که آفرینشگران آثار فاخر مکتوب را بشناسد پدید آمد، اظهار کرد: کتاب سال میخواهد به دیدهبانی عرصه مکتوب بپردازد و فرصت بررسی و انتخاب تحلیلی از رخدادهای این حوزه را بیابد؛ همچنین بتواند با داوری آثار برتر، الگوها را بشناسد و آثار مکتوب را با ترازهای معیار معرفی کند.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این قبیل اهداف، کتاب سال را پدید آورد و در امتداد سه دهه فعالیت، آن را به اتفاقی بزرگ در عرصه کتاب و کتابخوانی تبدیل کرد. البته لازم است که کتاب سال بر اعتمادسازی جامعه علمی بیفزاید و فرایندها را شفافتر کند.
جنتی با بیان اینکه کتاب سال باید به گونهای برگزار شود که هزاران مؤلف را با خود همراه کند، ادامه داد: مراسم اختتامیه کتاب سال نباید پایان راه باشد، بلکه با گفتوگو و تضارب اندیشه در آثار برگزیده باید فرصتهای نوین را برای اندیشهسازی فراهم کند.
وی افزود: کتاب سال میتواند حاشیههای مهمی به اندازه متن داشته باشد، همانگونه که جایزه جهانی کتاب سال اتفاق افتاده است. در این راستا جایزه جهانی کتاب سال در حوزه آثار منتشر شده در جهان که مرتبط با اسلام و ایران باشند برگزار میشود که آثار این حوزه را مورد توجه قرار میدهد و اینک باید این پروندهها گستردهتر شوند.
صالحی با اشاره به اینکه پروندههای جدیدی میتواند در جایزه کتاب سال گنجانده شود، اظهار کرد: اهتمام صاحبنظران دانش و فرهنگ در دولت تدبیر و امید میتواند این آرزوها را دستیافتنیتر کند.