کد خبر: 1372665
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۳
زنجانی تبیین کرد:

میزان باروری متأثر از نظام ارزشی جامعه است/ نقش مذهب در بازتعریف صحیح

گروه سلامت: یک دکترای جمعیت شناسی با تأکید بر اینکه میزان باروری متأثر از نظام ارزشی است، تصریح کرد: با استفاده از نظام مذهبی می‌توان این موضوع مهم را برای مردم تبیین کرد.

حبیب‌الله زنجانی، دکترای جمعیت‌شناسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به بحران جمعیتی که کشور ما را تهدید می‌کند، گفت: سایر کشورهایی که از لحاظ جمعیتی به بحران جمعیت برخوردند به ارائه امکانات رفاهی و خدماتی و همچنین ارزش گذاری برای فرزندآوری روی آوردند.

وی مهاجرپذیری را راه حل دیگری دانست که برخی کشورهایی که با بحران جمعیت روبرو بودند بدان روی آوردند و گفت: این روش در کشورهایی همچون آلمان و اغلب کشورهای صنعتی استفاده شد، اما نتیجه‌بخش نبود.

سیاست‌های حمایتی از فرزندآوری

زنجانی ادامه داد: اما کشورهایی همچون فرانسه، روسیه، ایتالیا سیاست‌های افزایش باروری را از دیرباز در قالب کمک به ازدواج و بارداری، پوشش خدمات درمانی دوران بارداری، انجام آزمایشات طبی برای اطمینان از سلامت نوزاد و مساعدت به خانواده‌هایی که دارای فرزندان بیشتری هستند را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

زنجانی با بیان اینکه مبانی دینی هیچ مغایرتی با فرزندآوری ندارد، اظهار کرد: با شعار نمی‌توان ذهنیت خانواده‌ها را نسبت به فرزندآوری تغییر داد بلکه در این زمینه نیاز به تغییرات بنیادی در ذهن و فکر خانواده‌ها داریم.

این دکترای جمعیت شناسی با تأکید بر اینکه باروری متأثر از نظام ارزشی فکری زنان و جامعه است، تصریح کرد: با استفاده از نظام مذهبی می‌توان این موضوع مهم را برای مردم تبیین کرد.

استفاده از ابزار رسانه برای تغییر نگرش جامعه نسبت به فرزندآوری

وی ادامه داد: رادیو، تلویزیون، مطبوعات هر یک به نحوی بر نگرش زنان تأثیر می‌گذارند ولی از این ابزار می‌توان برای تأثیرگذاری مطلوب و بهینه استفاده کرد.

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: خانواده‌ای که از درآمد کافی برخوردار نیست، نمی‌تواند خود را توجیه کند که فردی را به خانواده بیافزاید، این امر نیاز به حل مشکلات اقتصادی مردم نیز دارد. در گذشته مشکلات شهرنشینی تا این حد بروز و ظهور پیدا نکرده و 47 مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های قلب و عروق نبود.

captcha