کد خبر: 1373728
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۶

پیروی از رهبری عامل پیروزی شیعه و سنی در اهداف انقلاب بود

خبرنگاران افتخاری: از آنجا که زیربنای انقلاب اسلامی دستیابی به نظام اسلامی بود، وحدت شیعه و سنی در این راستا بسیار کارگشا بود، این مهم دست‌یافتنی نبود مگر به پیروی از رهبری دلسوز و مدبر که پیروزی اسلام را در جام جهان‌نمای خود بالاتر از هر چیز می‌دانست.

رفتار، کردار، منش حکومتی و برخورد خصمانه رژیم ستمشاهی و عقب‌ماندگی‌های زمان طاغوت، هر گروه و دسته‌ای از ملت ایران را بر آن داشت تا با اتحاد و حدت خود برای دست‌یابی به پیروزی حقیقی گام بردارند.

اولین جرقه در دی‌ماه ۵۶ در قم زده شد، زمانی‌که اهانت به امام در یکی از روزنامه‌ها به چاپ رسید. در روزنامه اطلاعات 17 دی‌ماه،  شماره 15506، ص 7، درج مقاله کوتاهی با عنوان «ایران و استعمار سرخ و سیاه» به نام «احمد رشیدی مطلق» باعث شعله‌ورشدن مجدد جرقه‌های انقلاب و در نهایت پیروزی آن شد.

در این مقاله توهین و تهمت‌های ناروایی به روحانیت تشیع به ویژه امام خمینی(ره) داده بودند که هم در تبعید بود و هم کمتر از دو ماه از شهادت فرزند ارشدش حاج آقا مصطفی نمی‌گذشت.

مردم نیز که از چپاول کشورهای استعمارگر به‌ویژه آمریکا به ستوه آمده بودند و دیگر طاقت توهین به مقدسات و نظاره کردن و دزدیده شدن نفت و منابع خود را نداشتند مبارزه همه‌جانبه علیه رژیم ستمگر و مستبد طاغوت را آغاز کردند.

و البته همین قدم‌های آغازین بود تا مردم سراسر کشور هر کدام به گونه‌ای نقش خود را در بالا بردن پرچم جمهوری اسلامی ایفا کنند.

اقشار و اصناف گوناگون هر کدام به نحوی برای پیروزی انقلاب قدم برداشتند. رنگ‌ها و سلیقه‌ها یکی شده بودند تا انقلاب را با رهبری امام خمینی(ره) به پیروزی برسانند.

در این بین اهداف مکتبی و پیروزی اسلام یکی از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی بود که وحدت میان شیعه و سنی آن را به بهترین نحو به ثمر رساند. کسب قدرت ایستادگی در مقابل صفوف دشمنان اسلام و غلبه بر نقشه‌ها و توطئه‌هایی که علیه ما طراحی می‌شود مرهون داشتن وحدت است.

سیدسجاد بابازاده، رئیس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز درباره نقش اهل تسنن در پیروزی انقلاب اسلامی به خبرنگار خبرگزاری بین‌المللی قرآن گفت: عرصه خاک انقلاب اسلامی ایران عزیزمان را اقلیت‌ها از کرد و لر، بلوچ و اهل تسنن تشکیل داده‌اند.‌

وی افزود: در استان گلستان مردم اهل تسنن دوش به دوش تشیع برای هدف واحد قیام کردند و در تمام عرصه‌ها راهپیمایی‌ها و تظاهرات‌ها قیام‌ کردند به طوری که هیچ‌گاه دشمن نمی‌فهمید که این‌ها شیعه هستند یا سنی.

مدیر گروه معارف دانشگاه بندر گز اظهار کرد: من یادم هست در تظاهرات و راهپیمایی‌هایی که شرکت می‌کردیم اتوبوس‌هایی از مردم اهل تسنن از اقصی نقاط استان گلستان می‌آمدند و زن و مرد، کودک و جوان همه مانند شیعیان برای اسلام و انقلاب تلاش می‌کردند.

بابازاده گفت: اهل تسنن از قبل انقلاب برای پیروزی اسلام پیوند عمیقی با شیعیان برقرار کردند و اتحادی از خود نشان دادند که در تاریخ اسلام بی‌نظیر بود و خداوند براساس تلاش همه جانبه جامعه نظام اسلامی را به پیروزی رساند.

نفر برتر کشور در گروه معارف دانشگاه‌ها بیان کرد: مردم شهیدپرور ایران از اهل سنت گرفته تا ادیان دیگر همه زیر پرچم امام امت، امام خمینی(ره) دست در دست هم انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند و در ادامه این پرچم را به دست امام خامنه‌ای دادند و انشاءالله که تمام اهل سنت و شیعه با همین اتحاد زیر پرچم عدل‌گستر حضرت مهدی(عج) گرد هم آیند.

مدیر گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز درباره اتحاد شیعه و سنی در پیروزی انقلاب اسلامی ابراز کرد: اکنون پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دیگر کشورهای جهان به اتحاد اقوام گوناگون که به پیروزی انقلاب ملت انجامید غبطه می‌خورند.

وی بیان کرد: بعضی از مسائل با احساسات حل می‌شود اما مسائل تاریخی با نگرش دقیق و حق‌نگر قابل بررسی است. مردم اهل تسنن استان کردستان همانند ملت شیعه، مردمی قانع و دین‌دار هستند که دوشادوش مردم ایران در همه صحنه‌های انقلاب اسلامی حضور پررنگ و مؤثری داشتند.

کاظمی گفت: ما هیچ‌گاه افراد وابسته خارجی را اهل تسنن نمی‌دانیم. عده‌ای هستند که از بیگانه دستور می‌گیرند، از عربستان و مزدوران خارجی که ما هیچ‌گاه آنها را جزء مسلمانان نمی‌پنداریم. اهل تسنن ما مردمی پایبند به اسلام و نظام انقلاب اسلامی هستند که زحمات فراوانی برای این انقلاب کشیدند.

وی افزود: اهل تسنن پایبند به انقلاب هستند و در راهپیمایی‌ها و تظاهرات قبل از انقلاب حضور باشکوهی داشتند. مردم سنندج همچون مردم تهران و هم‌دل و هم‌راستا با آنان گوش یه فرمان امام امت در صحنه حضور داشتند.

کاظمی گفت: چه شیعه و چه سنی همه تابع امام بودند و گوش به فرمان امام امت در به ثمر رساندن انقلاب اسلامی نقش بسزایی داشتند.

وی ابراز کرد: ما در کشور مشکل شیعه و سنی نداریم. بلکه مشکل ما وابستگی به مزدوران و ضد انقلاب است که عده‌ای همچون سلفی‌ها با لباس اهل سنت به دشمنی با نظام برمی‌خیزند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: وقتی مقام معظم رهبری به سنندج تشریف آوردند، شما ملاحظه کردید که مردم از همه اقشار چه استقبال با شکوهی از ایشان کردند و اختلافات سطحی که به دلیل کج‌سلیقگی‌ها رخ داده بود با حضور ایشان برطرف شد.

مقام معظم رهبری در اهمیت وحدت اهل سنت و شیعه می‌فرمایند «مبادا دست‌های‌ تفرقه‌افکن‌ و مغرض‌ و یا نادان‌ ـ که‌ گاهی‌ ضرر آدم‌های‌ نادان‌ از آدم‌های‌ مغرض‌ کمتر نیست‌ ـ با حرف‌ و شعار و نطقی‌، ایجاد اختلاف‌ کنند. مغرض‌ و جاهل‌، در نتیجه‌عمل‌ یکسانند. همه‌، مخصوصا کسانی‌ که‌ زبان‌ و حنجره‌شان‌ برای‌ گفتن‌ و حرف‌ زدن‌ باز است‌ مراقب‌ باشند با هیچ‌ حرکت‌ و اشاره‌‌ای‌، موجب‌ اختلاف‌ بین‌ مردم‌ نشوند. همه‌ باید وحدت‌ را بر محور اصول‌ انقلاب‌ و جریان‌ صحیح‌ نظام‌ اسلامی‌ و ولایت‌ فقیه‌ حفظ کنند. این‌، اساس‌ قضیه‌ است‌. اگر وحدت‌ با انسجام‌ و استحکامی‌ که‌ تا کنون‌ بوده‌ است‌، محفوظ بماند، مطمئنا این‌ ملت‌ و کشور به‌ هدف‌های‌ انقلاب‌ خواهد رسید».

آری این‌چنین است که وقتی یک امتی با یکدیگر به وحدت می‌رسند می‌توانند بزرگترین‌ قله‌های موفقیت را فتح کنند.

*مهسا نظری

captcha