کد خبر: 1374403
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۳
حجت‌الاسلام ساجدی‌نژاد:

اسلام، نظارت و پیشگیری را سازنده‌ترین شیوه کنترل افراد می‌داند

گروه اجتماعی: مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ غربی گفت: دین اسلام، نظارت و پیشگیری را به‌عنوان سازنده‌ترین شیوه کنترل افراد، بر درمان آن مقدم می‌داند.

حجت‌الاسلام سید‌حامد ساجدی‌نژاد، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، عنوان کرد: طبق فرمایشات قرآن کریم، نگهدارى خویشتن به ترک معاصى و عدم تسلیم در برابر شهوات سرکش است و در این راستا نگهدارى خانواده به تعلیم و تربیت و امر به معروف و نهى از منکر و فراهم ساختن محیطى پاک و خالى از هر گونه آلودگى، در فضاى خانه و خانواده است.

وی تأکید کرد: این برنامه‌‏اى است که باید از نخستین سنگ بناى خانواده، یعنى از مقدمات ازدواج و سپس نخستین لحظه تولد فرزند آغاز شده و در تمام مراحل با برنامه‌‏ریزى صحیح و با نهایت دقت تعقیب شود. به تعبیر دیگر حق زن و فرزند تنها با تأمین هزینه زندگى و مسکن و تغذیه آن‌ها حاصل نمى‌‏شود چون مهم‌تر از آن روح و جان آن‌ها و به کار گرفتن اصول تعلیم و تربیت صحیح است.

حجت‌الاسلام ساجدی‌نژاد گفت: دین مبین اسلام به تربیت افراد و پیشگیری از بزهکاری اهتمام بیشتری نسبت به اصلاح مجرم و مجازات آن دارد و در این رابطه پیشگیری و نظارت بر بزهکاری جوان، نوجوانان یا افراد خانواده مهم‌ترین عامل است و در جسم و روان اعضای خانواده به‌ویژه فرزندان نقش مهمی دارد.

این کارشناس ارشد جرم‌شناسی ادامه داد: از این روست که اسلام نظارت وپیشگیری را به‌عنوان سازنده‌ترین شیوه کنترل افراد، بر درمان آن مقدم می‌داند و در این راستا بزرگترین معلم جامعه حضرت علی(ع) از آن به‌عنوان امر ضروری در مسیر تربیت و رشد بشر یاد می‌کند

سخن امام علی(ع) درباره تربیت

حجت‌الاسلام ساجدی‌نژاد گفت: امام علی(ع) خطاب به فرزندش امام حسن(ع) درباره تربیتش می‌فرماید: قلب جوان همچون زمین خالی است هر بذری در آن پاشیده شود می‌پذیرد؛ بنابراین من در تعلیم و ادب تو پیش از آنکه قلبت سخت شود و عقل و فکرت به امور دیگر مشغول شود، مبادرت ورزیدم تا با تصمیم جدی به استقبال اموری بشتابی که اندیشمندان و اهل تجربه زحمت آزمون آن‌ را کشیده‌اند و تو را از تلاش بیشتر بی‌نیاز ساخته‌اند.

این مدرس دانشگاه ابراز کرد: در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که می‌فرماید: هر فرد نسبت به منزل و خانواده‌اش نیازمند به سه چیز است که آن را بر خود تحمیل کند ولو روحیه‌اش آن گونه نباشد و در این رابطه معاشرتی نیکو و پسندیده، گشاده‌دستی همراه با برنامه‌ریزی و حساب و حساسیت نسبت به حفاظت و کنترل از جمله آن‌ها است.

وی اظهار کرد: شاید بسیاری از پدران  و مادران، فرزندان خود را دارای حقی ندانسته و به‌عنوان صاحبان حق به آن‌ها نگاه نکنند در حالی که از نظر دین مبین اسلام، تکالیف و حقوق برای هر دو طرف است.

این کارشناس ارشد جرم‌‌شناسی افزود: از روایات معصومین(ع) استفاده می‌شود که بین فرزندان و والدین حقوق و تکالیف حکم‌فرماست و در صورت کوتاهی در عمل  به آن‌ها، فرزندان و والدین به یک اندازه خطاکار شناخته می‌شوند.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ غربی تأکید کرد: بنابراین والدین موظف هستند بر اعمال و رفتار فرزندانشان نظارت کرده و از مسیر انحراف وسرکشی باز دارند و از آتش دنیا و آخرت نجات دهند و در غیر این صورت خودشان عاق ولد شده و آن1ها هم در مسیر بزهکاری حرکت می‌کنند.

captcha