کد خبر: 1374430
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۳
امیر خرم‌طوسی:

ذوق نویسندگان به دفاع مقدس، گوشه‌ای از حکمت الهی است

گروه ادب: مشاور فرمانده کل ارتش با بیان اینکه کسانی که بزرگی دفاع مقدس را نمی‌بینند از حکمت هیچ بویی نبرده‌اند، اظهار کرد: ذوقی که از قلم نویسندگان خارج می‌شود، گوشه‌ای از حکمت الهی است که هر چه بیشتر از آن استفاده کنند بیشتر خواهد جوشید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین رونمایی از 10 کتاب انتشارات سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش پیش از ظهرامروز، 23 بهمن با حضور امیر خرم‌طوسی، جانشین معاون هماهنگ کننده ارتش، امیر سرتیپ دوم ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش و جمعی از نویسندگان عرصه دفاع مقدس در تالار هویزه باغ موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت برگزار شد.
امیر گلفام با بیان اینکه پس از سی و پنج سال از پیروزی انقلاب اسلامی، حضور ملت در راهپیمایی 22 بهمن افتخارآفرین شد، اظهار کرد: این نظام پس از اتصال به اسلام، بزرگترین افتخارش حضور و پشتیبانی ملت است و این گزینه‌ روی میز که حضور مردم است، برای این نظام مایه افتخار است.
وی با بیان اینکه کتاب یکی از تأثیرگذارترین شیو‌ه‌های ارتباط است، ادامه داد: هیچ رسانه‌ای به اندازه کتاب با مخاطب ارتباط برقرار نمی‌کند و هیچ وسیله‌ای نمی‌تواند جای کتاب را پر کند. لذت تورق کتاب را در هیچ رسانه‌ای نمی‌توان یافت. این مراسم چهارمین آئین رونمایی کتاب است که به همت این سازمان برگزار می‌شود. از سال 83 ـ 89 تنها 8 کتاب به همت این سازمان منتشر شد؛ در حالی که از سال 89 تا امروز بیش از صد عنوان کتاب منتشر و رونمایی شده و در حوزه‌های رمان، اسناد و کودک و نوجوان در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
امیر گلفام همچنین گفت: این سازمان با 35 رسانه در ارتباط است که توانسته با همین واسطه، بالغ بر هزار مقاله در حوزه ترویج فرهنگ دفاع مقدس منتشر کند.
همچنین سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش هم اکنون 69 کتاب در حوزه کودک و نوجوان در دست تأسیس دارد که به مرور و در مناسبات مختلف رونمایی خواهد شد.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در ادامه به معرفی آثاری پرداخت که در این مراسم رونمایی شد و عنوان کرد: کتاب «مستند خلیج فارس»، به قلم محمدرضا و مجتبی نیکدهی، «اروند»، شرح وقایع اروندرود در دوران دفاع مقدس، رمان «از یاد رفته» که به بررسی نقش ایثارگران در پیروزی جنگ تحمیلی می‌پردازد، «تندیس استقامت» که شرحی از خاطرات اسراست و رمان «باغ اسدالله خان»، عناوینی هستند که در حوزه بزرگسال و با رویکرد دفاع مقدس منتشر و رونمایی می‌شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: «سعید و کمک به دیگران» به تعریف جایگاه شهید و شهادت می‌پردازد؛ «ستاره‌های زمینی یا ستاره‌های آسمانی»، «پسرک روزنامه‌فروش»، «بچه‌های سوسنگرد» و «امیرعلی و نامه‌های بالدار» عناوین آثاری هستند که در حوزه کودک و نوجوان رونمایی شدند.
در بخش دیگری از این مراسم، امیر خرم‌طوسی با بیان اینکه 36 سال از یک تحول بزرگ به نام انقلاب اسلامی که به دست بزرگ‌مردی از تبار انبیاء به پیروزی رسیده است می‌گذرد، گفت: بسیاری از کسانی که آن حماسه بزرگ را رقم زدند کمتر از 36 سال داشتند. در صحنه‌های هشت سال دفاع مقدس نیز شاهد بودیم که بار اصلی نبرد را جوانان به دوش کشیدند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه‌ای از قرآن، این پرسش را که خیر کثیر چیست مطرح و عنوان کرد: قارون با آن ثروت زیاد شامل خیر کثیر نشد، بلکه از نظر قرآن، صاحبان حکمت، صاحب خیر کثیر‌ هستند و به نظر ما، مفسران حکمت، یعنی خدا به هر کسی بخواهد واقع‌بینی عطا کند، به او خیر کثیر داده است.
مشاور فرمانده کل ارتش در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در برهه‌ای از تاریخ اتفاقی در این مملکت افتاد که از جنس نهضت انبیاء الهی بود و راهبردی الهی داشت، به همین دلیل قدرت‌های عالم جلوی آن ایستادند. جنگ، اتفاق زشت‌منظری است. اصل بر صلح است، اما دفاع نیز اصل است تا آنجایی که جهاد هم نوعی دفاع است.
امیر خرم‌طوسی با بیان اینکه جنگ نتیجه شکست سیاست است، ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی قدرت‌های بزرگ به سرعت به مقابله با آن پرداختند. وقتی جنگ‌های کوچک و قومی به نتیجه نرسید، جنگ بزرگ شروع شد و حداقل 23 کشور با ما جنگیدند؛ در حالی که زمانی که تنها 5 کشور به مصر حمله کردند، ارتش مصر تنها 15 روز دوام آورد، اما ارتش و ملت ایران 8 سال به مقابله با سه کشور از شرق و غرب پرداخت.
جانشین معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه در این نبرد از پیشرفت‌های سلاح‌های شرق و غرب در مقابل ما استفاده شده است، گفت: در این نبرد، کل ملت به یاری ارتش آمدند و ما باید تمام اتفاقات هشت ساله را به دقت مورد توجه قرار دهیم. فرماندهی شهید صیادشیرازی با آن تحولی که ایجاد کرد باید مورد توجه باشد؛ حضور اثرگذار و خاموش ارتش حزب‌الله را هم باید مورد توجه قرار دهیم.
وی با بیان اینکه دفاع مقدس به نظام و کشور تعلق دارد، اظهار کرد: کسانی که این بزرگی را نمی‌بینند از حکمت هیچ بویی نبرده‌اند؛ واقع دفاع مقدس قطعاً در امتداد نهضت امام حسین(ع) و با همان نیت بود. بچه‌های ما برای حمایت از ولایت اسلام و حقانیت آن به جبهه‌ها رفتند.
امیر خرم‌طوسی با اشاره به اینکه بیان وقایع جنگ و حوادث هشت سال دفاع مقدس به نسلی که آن روزها را ندیده‌اند، اهمیت ویژه‌ای دارد پیشنهاد کرد که بین نویسندگان این حوزه نیز مسابقه‌ای برگزار شود تا انگیزه و توانایی‌های آنها افزون شود. این ذوقی که از قلم نویسندگان خارج می‌شود حکمت الهی است که هر چه بیشتر از آن استفاده کنند بیشتر خواهد جوشید.

captcha