کد خبر: 1374556
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۴
رئیس انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند:

برخی تولیدات دینی سینمای مستند جریان‌ساز بوده‌اند

گروه هنر: جعفر صانعی‌مقدم گفت: درباره تأثیرگذاری سینمای مستند همین اندازه باید گفت که برخی آثار در عرصه مستند دینی توانسته‌اند در جامعه جریان‌سازی کنند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست مطبوعاتی انجمن تهیه‌کنندگان مستند با محوریت بازنمایش مستندهای برتر هفتمین جشنواره بین‌المللی سینما‌حقیقت، امروز 23 بهمن‌ماه، با حضور جعفر صانعی‌مقدم، رئیس انجمن تهیه‌کنندگان، پدرام اکبری پیشکسوت این انجمن و سیدی عضو هیئت‌مدیره این انجمن در خانه سینما برگزار شد.

در ابتدای این جلسه صانعی‌مقدم در سخنانی اظهار کرد: ماهیت سینمای مستند، ماهیتی فرهنگی است؛ ویژگی که این امکان را به این گونه می‌دهد تا درباره تمامی موضوعات فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و... سخن گوید. این توان نیز تا به آنجا پیش رفته که در حوزه مفاهیم دینی ما شاهد تولیداتی هستیم که توانسته‌اند جریان‌ساز شوند.

وی افزود: انجمن تهیه‌کنندگان مستند حدودا 12 سال است که کار خود را در عرصه مستند آغاز کرده است و در این زمینه کارهای در خور توجهی هم در حوزه اشاعه فرهنگ مستندبینی انجام داده است. برای مثال سال‌هاست که در خانه هنرمندان برنامه نمایش فیلم برقرار است و همچنین دوسالی نیز در سینما آزادی فیلم مستند به نمایش گذاشته می‌شد تا به نوعی مردم را با فرهنگ مستند‌بینی بیشتر آشنا کند.

نمایش فیلم مستند راهی برای اشاعه فرهنگ مستندبینی

صانعی مقدم اضافه کرد: از دیگر اقداماتی که در جهت اشاعه فرهنگ مستندبینی انجام شده، نمایش آثار در فضای باز است؛ بدین معناکه ما در 16 جلسه فیلم‌های منتخب را در فضای باز خانه هنرمندان به نمایش در آوردیم؛ اقدامی که تاثیرگذاری بسیاری نیز به همراه داشت، به نحوی‌که مردم در هفته‌های بعد نیز به تماشای کارهای مستند می‌آمدند.

وی در پاسخ به این سؤال ایکنا مبنی بر اینکه این انجمن تا چه حد دغدغه اشاعه مفاهیم انقلابی و دینی را دارد؟ گفت: ما در اکثر مناسبت‌های مذهبی و انقلابی سعی کرده‌ایم که آثار مرتبط پخش کنیم. برای مثال در هفته دفاع مقدس کارها به موضوعاتی دفاع مقدسی تعمیم پیدا می کرد یا در ماه رمضان موضوعات بر محور ماه رمضان استوار بود.

رئیس انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: این انجمن درصدد است تا از شنبه 26 بهمن تا جمعه 2 اسفندماه فیلم‌های منتخب و برگزیده هفتمین جشنواره سینماحیقیت را در سالن سیف‌الله داد خانه سینما به نمایش بگذارد. در این جلسات نمایش فیلم که در سه سئانس برگزار می‌شود 32 فیلم روی پرده خواهد رفت.

تحقیق و پژوهش راهی برای بالا بردن کیفیت فیلم‌های مستند

در ادامه این جلسه اکبری هم درباره اهمیت تحقیق در سینمای مستند توضیح داد: پژوهش و تحقیق مهمترین عامل در سینمای مستند است که می‌تواند به بسیاری از سوالات پاسخ دهد. در این میان اگر کارگردانی که این تحقیقات را انجام می‌دهد از دانش کافی بهره برده باشد، کار خلق شده یک اثر موشکافنه و علمی خواهد بود. برای مثال چند کار مستندی که در جشنواره این دوره فیلم فجر به عنوان برگزیده انتخاب شدند چنین ویژگی را دارا بودند.

وی ادامه داد: هدف از نمایش آثار منتخب هفتمین جشنواره سینماحقیقت این است که فرصتی مهیا شود تا کارهایی که فرصت دیده شدن برای اقشار مختلف جامعه را پیدا نکرده‌اند این موقعیت را داشته باشند تا بار دیگر دیده شوند. درضمن باید اعلام کنم که حضور در این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است.

اکبری درباره مضمون آثار نیز گفت: در این جلسات نمایش موضوعات مختلفی چون، بیداری اسلامی، اسلام‌ستیزی، مناسک مذهبی، دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و... از جمله مفاهیمی است که در آثار منتخب مشاهده می‌شوند، البته کارهای دیگری نیز هستند که به صورت غیرمستقیم به موضوعات ارزشی پرداخته‌اند.

همت همگانی برای یاری رساندن به سینمای مستند

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما از هئیت انتخاب و بازبینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره آنچنان راضی نیستم، چون توقع داریم با آمدن دولت جدید که دغدغه فرهنگ و هنر دارد، توجه به سینمای مستند بیشتر شود، چون برای اعتلای این گونه نیاز است که تمامی بخش‌ها منافع خود را یکی کنند.

captcha