به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی در افتتاحیه سیویکمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که صبح امروز در هتل آزادی تهران برگزار شد، ضمن خوشامدگویی به میهمانان این نشست، گفت: همانطور که مستحضرید بینالمجالس اسلامی، اتحادیهای است که با حدود 52 کشور اسلامی و 22 نهاد بینالمللی ارتباط نزدیک دارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قطعاً بعد از اتحادیه بینالمجالس، این اتحادیه بزرگترین نهادی است که مجالس دنیا برای خودشان تدارک دیدهاند، از این جهت میتواند نقشآفرینی بیشتری در ایجاد ارتباط میان مجالس مهم کشورهای اسلامی برقرار کند.
وی ادامه داد: از منظر دیگر هم میتوان به اهمیت بینالمجالس اسلامی از این جهت توجه کرد که مجالس و پارلمانها ارتباط نزدیکی با ملتها دارند و عملاً خواستههای ملتها را منعکس میکنند، لذا بینالمجالس اسلامی میتواند مرکزی برای فهم خواستههای امت اسلامی و پیگیری آنها از مجالس مختلف باشد، از اینرو میتواند نقش بسیار مهم و بالقوهای داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: البته نمیتوان انتظار داشت که همه خصوصیاتی که توانمندی بینالمجالس را متجلی میکند در مقام عمل تحقق پیدا کند، این هم به دلیل مشکلات متعددی است که دنیای اسلام و جهان امروز با آن مواجه است.
لاریجانی با تأکید بر اینکه این اتحادیه میتواند نقش بسیار مهمی در ایجاد اتحاد در بین کشورهای اسلامی ایفا کند، افزود: پارلمانها نقش استراتژیکی در صحنه داخلی کشورها دارند لذا این اتحادیه میتواند نقش بسیار بالقوه و مهمی را در مقابله با چالشهایی که دنیای اسلام با آن مواجه است ایفا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز کشورهای اسلامی با فشارها و بحرانهایی روبهرو هستند که از سوی کشورهای بزرگ به آنها وارد میشود و کشورهای اسلامی میتوانند برای مقابله با گردابهای سیاسی مهمی از جمله تفرقه که با آن روبهرو هستند از این اتحادیه استفاده کنند.
رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: اما با همه این اوصاف اقتضا میکند اینگونه تشکیلات که نمادهایی از ملل مسلمان هستند، با قوت بیشتر، تدبیر، تحمل و صبر بیشتر کار خود را دنبال کنند؛ امروز ما موجهایی از تفرقه در میان امت اسلامی مواجهیم، حرکتی که تکفیریها بر علیه فرقههای اسلامی ایجاد کردهاند که منجر به کشتهشدن و درگیری میان آنها شده، احتیاج به بحث دارد که شاید بینالمجالس اسلامی یکی از جاهای مناسبی باشد که نمایندگان ملتهای مسلمان این دردها را بررسی کنند و ببینند نقاط اشتراک امت اسلامی چقدر زیاد است و بر آن تکیه کرده و فرصت را به فرصتطلبان صحنه بینالمللی ندهند تا از این تفرقه استفاده کنند.
لاریجانی با بیان اینکه امروز بیش از گذشته فرصت بررسی زمینههای قدرت امت اسلامی فراهم شده گفت: امروز کشورهای مختلفی در میان امت اسلامی هستند که از ظرفیتهای فناوری، علمی، انرژی و منابع انرژی خوب و نیروی انسانی متخصص برخوردار شدهاند.
وی ادامه داد: امروز در جهان اسلام علمای برجستهای این زمینهها را به وجود آوردهاند؛ شاید در 50 یا 100 سال پیش این وضع را نداشتیم؛ امروز برخی کشورهای اسلامی از تکنولوژی مدرن برخوردار شدهاند که این فضایی جدید برای امت اسلامی است و اگر مراودات و ارتباطات فنی و علمی بین کشورهای اسلامی تسهیل شود از این ظرفیت سایر کشورها نیز میتوانند استفاده کنند.